צלחת_עץ_עם_ערימת_עלי_פילו

טעים להכיר | בצק פילו

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!
  1. במבט ראשון הוא מפחיד. דקיק, נקרע, ואיך בכלל מסתדרים עם הדבר הזה? כמה כללים פשוטים וטיפה מיומנות ויש לנו מוצר נפלא שמתאים למגוון רחב של שימושים.
  2. בצק פילו עשוי מקמח ומים ללא שומן ואת השומן מוסיפים לו כשממלאים אותו. הוא מגיע מרודד לעלים דקיקים ונוטה להיקרע בקלות. העבודה צריכה להיעשות בעדינות ובסביבה משומנת.
  3. מרטיבים מגבת נקיה, סוחטים ופורסים אותה על העלים הממתינים בצד כדי שלא יתייבשו. בכל פעם מוציאים מהערמה עלה, מניחים על משטח משומן ואת הערמה מכסים מיד בחזרה.
  4. אפשר לשמן במרגרינה/חמאה (הכי טעים) שמן (טעים מאוד) או ספריי שמן (גם טעים ודיאטטי יותר). כל עלה צריך לקבל שמן משני הצדדים, אך אם מניחים כמה שכבות של עלים – מספיק שהעלה מקבל את השמן מהעלה שתחתיו.
  5. כדאי להשתמש במברשת ביצה למריחה קלה ונוחה, הן למרגרינה/חמאה מומסות והן לשמן.  אם משתמשים בספריי – מרססים ומוודאים שכל האזורים מכוסים. לא שווה לחסוך פה בשמן, התוצאה לא שווה את המאמץ…
  6. מניחים כמה שכבות של בצק אחת על השניה עם שמן ביניהם, ממלאים במילוי הרצוי וסוגרים לפי הוראות המתכון. משמנים, מניחים בתבנית משומנת ואופים עד להשחמה. המאפה מתקבל קריספי וטעים ובהחלט מהווה תחליף לבצק עלים – עם הרבה פחות קלוריות…
  7. בצק פילו מגיע ללא כל טעם, וכל מילוי מתקבל בברכה – בשר, מוקפץ, טחונים, דגים, ירקות וכן מילויים מתוקים – תפוחים, אגוזים, שוקולד, חלווה. השמים הם הגבול, העיקר לא לפחד לנסות!
  8. הבצק נשמר בהקפאה ומצריך הפשרה של כמה שעות במקרר, עדיף לילה. מומלץ לא להקפיא אחרי הפשרה ולכן כדאי להיערך מראש עם כמות מתאימה של מילוי וזמן. חבילת בצק מכילה לא מעט עלים. ניתן לנצל את ההזדמנות ולהכין גם מאפה מלוח למנה ראשונה וגם מתוק לקינוח. 
  9. המאפים נשמרים מעולה בהקפאה וכמה דקות בתנור לאחר ההפשרה יחזירו להם את הקריספיות המענגת.

סיגרי פילו במילוי חלווה שוקולד

רכיבים:

חבילה בצק פילו מופשרת

שמן/מרגרינה לשימון העלים

מברשת ביצה

מגבת נקיה לחה

חבילת ממרח חלווה איכותי – ייתכן שיהיה צורך ביותר, תלוי בכמות המילוי שתשתמשו בה.

2 כפות גדושות קקאו איכותי

קורט מלח

  • מחממים תנור ל-180 מעלות במצב רגיל.
  • מערבבים היטב את הקקאו עם החלווה והמלח, טועמים לוודא רמת מתיקות רצויה. ניתן להוסיף מעט סוכר, אך הטעם אנין יותר עם מעט מרירות מהקקאו. לשים לב שלא נותרו גושי קקאו (מומלץ לחמם מעט את החלווה, לערבוב קל יותר).
  • מעבירים את המילוי לשקית זילוף או לשקית חזקה עם חור בקצה – לעבודה קלה ונקיה.
  • פותחים את עלי הפילו יחד עם הניילון ומכסים במגבת כך שיהיו מכוסים לגמרי. משמנים את משטח העבודה.
  • מוציאים בעדינות עלה אחד מהערמה (לא נורא אם נקרע מעט) ומניחים על משטח העבודה לרוחב. משמנים אותו היטב (לא צריך הרבה שמן, צריך שהשמן יגיע לכל העלה כולו).
  • חותכים לשלוש רצועות לאורך ואחת לרוחב. מתקבלים שישה מלבנים.
  • מזלפים ‘נקניק’ לא רחב לרוחב הרצועה, קרוב לקצה התחתון ומשאירים שוליים בצדדים – וסוגרים את הצדדים של הבצק על המילוי (שלא יברח מהקצוות).
  • מגלגלים לסיגר, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשמנים את הסיגר.
  • אופים עד להשחמה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם ליד כדור גלידה וניל.

לא מתייאשים גם אם חלק מהעלים נקרעו והלכו לפח. עוד פעם-פעמיים ותרכשו את המיומנות הנדרשת! בתאבון!

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

היא הגיעה לכאן בדרך חתחתים עם מדריך-מבריח, תוך הליכה ברגליים יחפות וסיכון משמעותי לחייה ולחיי ילדיה

No Responses

מה העץ שלך מספר עליך? אבחני את עצמך.

No Responses

מחכים לגאולה. איך חיים בתקווה ואמונה תמידיים?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צלחת_עץ_עם_ערימת_עלי_פילו

טעים להכיר | בצק פילו

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת מעבר למתכון וטעם, משמעות מעמיקה יותר לסימני ר”ה

No Responses

ניסתי להקים ארגון, להריץ איזה מיזם של חסד. משהו.

No Responses

זמני צאת הצום תשפ”ד ברחבי הארץ

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

סדנת איור דמויות עם הציירת האהובה שירי כהן.

No Responses

מתכון מעודן וטעים למנה קצת שונה עם אבוקדו.

No Responses

יעקב נלחם בשרו של עשיו ומלמד אותנו לבקש ברכה.

No Responses

והפעם יוצרים חויה משותפת על הילדים דווקא בזמנים עמוסים.

No Responses

הסדנה הגדולה לאיפור מושלם. פרק ראשון.

No Responses

מתכון מעולה לתשעת הימים, קל להכנה, טעים ואפילו מתאים לדיאטה.

No Responses

מה מברכים על ‘מצה בריי’? ואיך מבטלים ברכת ‘המוציא’?

No Responses

מתכון מהיר וטעים לעוגה שכל אחד יכול להכין.

4

מתכון טעים ומזין ללחמניות ביתיות שכל הילדים אוהבים!

3

מנה חגיגית המתאימה במיוחד לראש השנה!

No Responses

מה עושים בזמן הזה? ולמה חשוב להתחיל לזוז?

No Responses

לחמניות קלות הכנה וטעימות במיוחד, לגיוון ארוחת הבוקר או הערב.

1

תרגילים מדהימים ומקרבים לרגיעה משפחתית וחוויה משותפת.

1

על אנדרלמוסיה חיובית ולמה היא מועילה?

No Responses

כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

No Responses

בואו להכיר שיטות בישול חדשות לשילוב במטבח שלכם, והפעם-קונפי!

No Responses

אכילה רגשית, למה היא מגיעה אלינו? ואיך מונעים אותה?

No Responses

זמן לא פשוט… איך נעזור לעצמינו ולילדים להתמודד עם המצב.

No Responses

שיר ימים נוראים מרגש לקראת ראש השנה.

No Responses

כל הסודות והטיפים בסדנת עוגות שמרים מרתקת.

No Responses

מחפשים לאן לצאת? אספנו עבורכם את המידע הנחוץ לפוסט אחד מסודר.

1

למה לקדש חצי אישה? ומי צייר עלה על הקיר?

No Responses

בואי להכין לבד ובקלות מעמד מושלם לתכשיטים!

No Responses

מדריך חשוב לפני חנוכה – על עמידה נכונה במטבח.

No Responses

סגולה לפרנסה מרבי מנחם מנדל מרימנוב, היום!

No Responses

על רעינות ליצירות שוברות שיגרה, פיתוח מוטוריקה והתנסות חושית.

No Responses

תכשירי קוסמטיקה ביתיים לשימוש יומיומי.

1

לפני שנתיים לחמניות מעשה יד וסלטים ומתבלים, ומה יהיה השנה? אי אפשר לחזור על אותו משלוח שנה שנייה ברצף.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!