צנצנות_תבלינים_עם_תבלינים_שנשפכים_החוצה

איך משתמשים בתבלינים?

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר - נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

רגע לפני שנצלול להכרות עם שלל התבלינים החדשים, בואו נבין איך משתמשים בתבלינים בצורה המיטבית:

  1. אחסון – תבלינים, בעיקר טחונים, מאבדים מהטעמים ומהארומות שלהם עם הזמן, לכן: א. נקנה אותם בכמויות קטנות. ב. נאחסן אותם בקופסאות סגורות היטב, עדיף במקרר או במקפיא. ג. נרענן מלאי מדי פעם, במיוחד תבלינים שנגמרים לאט יותר.
  2. רוצים למצות את טעמם של התבלינים ולגלות עולם חדש ומופלא של טעמים וריחות? ‘פתחו’ אותם! מחממים את המחבת או הסיר, מוסיפים שמן ואת התבלינים (לבד מהמלח והסוכר) ומטגנים עד שמתחילות להיווצר בועות בשמן. זהירות! התבלין נשרף בשנייה, בעיקר הטחון. ברגע שמתחילים להריח – הוא מוכן.
  3. שימי לב – זהירות לא לשרוף! תבלין טחון יהיה מוכן תוך כמה שניות, ומיד אח”כ הוא יתחיל להישרף. לא מתחילים לטגן לפני שהמוצרים הבאים מוכנים להיכנס לסיר. תבלין שלם (גרגרים) – קולים (אפשר גם בלי שמן) מעט יותר זמן עד שהריח מתפזר. דוגמה לתבלין שלם? זרעים – כוסברה, קימל, הל, חרדל, כמון… הם מומלצים בעיקר בגלל הטעמים המרוכזים והטריים שלהם.
  4. המתכון מחייב התחלה אחרת ואי אפשר להתחיל עם התבלינים? לא חייבים. יהיה טעים גם ככה. אם תרצי להשקיע – טגני אותם, הוציאי לצלוחית קטנה והוסיפי בהמשך.
  5. תבלינים שבאים להוסיף צבע כמו כורכום, פפריקה וכדומה – מוסיפים אותם בכל מקרה בשלבים הראשונים של הבישול כדי לקבל צבע אחיד במנה.

חזה עוף קל להכנה בטעם חלומי שכולם יזכרו לכן // מיכל פוזנר

1 ק”ג חזה עוף

2 כפות כורכום

2 כפות סוכר חום

כפית צ’ילי גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן

מחממים מחבת.

מוסיפים את השמן, הכורכום והצ’ילי. מטגנים חצי דקה עד שהשמן מבעבע או שמריחים היטב את הכורכום. להיזהר שלא יהיה כורכום על אזור במחבת בלי שמן כי הוא יישרף מיד. 

מקררים מעט.

חותכים את החזות לרצועות/פרוסות. מעבירים את השמן המתובל לשקית/קערה, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים את החזות ושולחים למקרר לחצי שעה לפחות, עדיף יותר.

מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה. כשהמחבת רותחת מוסיפים את החזות וצורבים עד שמוכן.

מגישים על אורז לבן או פירה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נפרדים ממרים, אהרון ותכף גם ממשה, איך מחזיקים בחבל האמונה?

No Responses

שתיית מים – ברכה ראשונה, אחרונה והאם בכלל צריך לברך?

No Responses

בין כל הכביסות והבישולים, אל תשכחי את המהות האמיתית.

2

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צנצנות_תבלינים_עם_תבלינים_שנשפכים_החוצה

איך משתמשים בתבלינים?

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר - נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה זה קופאין? מה הוא עושה לנו במוח?

No Responses

כל הסודות לשימוש נכון במייקאפ לעור בוגר לאיפור מחמיא ומדויק.

No Responses

מכינים את המערכת החיסונית לקראת החורף!

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

נוסעים לטיול? משחקים מוזיקלים שינעימו את הדרך ועוד כמה בונוסים…

No Responses

מיטב הטיפים לערב פסח שיעזרו לך לעבור את התקופה הזאת ביעילות.

No Responses

לחוצה? עמוסה? כמה דקות של מתיחה ושחרור שיתנו לך אנרגיה לכל היום!

No Responses

מחפשים המלצה על מקום יפה ליציאה שקטה? כל ההמלצות כאן בפנים.

No Responses

הילדים מבקשים ומבקשים בחופשה, והכסף?

No Responses

איך בוחרים וילון מתאים למיקום ולחלל החדר?

No Responses

יש פה מילה שמתגלגלת מצחוק…חופש? נו ב’מת…

No Responses

מנה מלאה וסופר חגיגית ללא עבודה מרובה.

1

מה מברכים על גבינה שעל קרקר? ועל הקטשופ עם הצ’יפס?

No Responses

שייק מרענן בטעם מתקתק שמומלץ לאמץ לפתיחת כל בוקר!

No Responses

תאורה היא משחק של קסם והיא ואחד מהדברים החשובים ביותר בעיצוב ובתכנון חלל.

No Responses

לזכות ולישועה – מרימים את כבוד השבת ומכבדים את סעודה שלישית.

No Responses

למה יש לנו אחריות על מי שמסתובב ביפו?

No Responses

בואי להכיר את הרוטב הארגנטינאי שהולך להקפיץ לך כל ארוחה!

No Responses

אנחנו זקוקים לזכויות! מוסיפים בכבוד שבת קודש.

No Responses

אסתי ממש לא רוצה להביא את גילי לחתונה וחיים לחוץ מאמא…

No Responses

מה מפריע לה כל כך? ואיך היא באמת תסדר לבד?

No Responses

מנה קלילה ומכבדת, מתאימה בול לסעודה שלישית!

2

הם קנו לה מתנה יפה לבת מצווה – דירה להשקעה!

No Responses

איפה אני ואיפה אלול? הגידו אתם, בכביסה? בבישול?

4

מתכון מהיר ועשיר, ארזו את הפיתות עם ירקות ומטבלים וצאו לאכול בטבע!

No Responses

ממשיכים ללמוד איך מתאפרים, והפעם – קונסילר.

No Responses

מאפה מנחם ומפנק שאי אפשר להפסיק לנשנש.

No Responses

טבלה מסכמת של כל המידע הנחוץ על חדרי הלידה בארץ.

No Responses

קשה לילד לסחוב עצים למדורה, ולכן מה?

No Responses

מנה קלאסית, חורפית ומנחמת.

No Responses

תכשירי קוסמטיקה ביתיים לשימוש יומיומי.

1

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!