צנצנות_תבלינים_עם_תבלינים_שנשפכים_החוצה

איך משתמשים בתבלינים?

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר - נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

רגע לפני שנצלול להכרות עם שלל התבלינים החדשים, בואו נבין איך משתמשים בתבלינים בצורה המיטבית:

  1. אחסון – תבלינים, בעיקר טחונים, מאבדים מהטעמים ומהארומות שלהם עם הזמן, לכן: א. נקנה אותם בכמויות קטנות. ב. נאחסן אותם בקופסאות סגורות היטב, עדיף במקרר או במקפיא. ג. נרענן מלאי מדי פעם, במיוחד תבלינים שנגמרים לאט יותר.
  2. רוצים למצות את טעמם של התבלינים ולגלות עולם חדש ומופלא של טעמים וריחות? ‘פתחו’ אותם! מחממים את המחבת או הסיר, מוסיפים שמן ואת התבלינים (לבד מהמלח והסוכר) ומטגנים עד שמתחילות להיווצר בועות בשמן. זהירות! התבלין נשרף בשנייה, בעיקר הטחון. ברגע שמתחילים להריח – הוא מוכן.
  3. שימי לב – זהירות לא לשרוף! תבלין טחון יהיה מוכן תוך כמה שניות, ומיד אח”כ הוא יתחיל להישרף. לא מתחילים לטגן לפני שהמוצרים הבאים מוכנים להיכנס לסיר. תבלין שלם (גרגרים) – קולים (אפשר גם בלי שמן) מעט יותר זמן עד שהריח מתפזר. דוגמה לתבלין שלם? זרעים – כוסברה, קימל, הל, חרדל, כמון… הם מומלצים בעיקר בגלל הטעמים המרוכזים והטריים שלהם.
  4. המתכון מחייב התחלה אחרת ואי אפשר להתחיל עם התבלינים? לא חייבים. יהיה טעים גם ככה. אם תרצי להשקיע – טגני אותם, הוציאי לצלוחית קטנה והוסיפי בהמשך.
  5. תבלינים שבאים להוסיף צבע כמו כורכום, פפריקה וכדומה – מוסיפים אותם בכל מקרה בשלבים הראשונים של הבישול כדי לקבל צבע אחיד במנה.

חזה עוף קל להכנה בטעם חלומי שכולם יזכרו לכן // מיכל פוזנר

1 ק”ג חזה עוף

2 כפות כורכום

2 כפות סוכר חום

כפית צ’ילי גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן

מחממים מחבת.

מוסיפים את השמן, הכורכום והצ’ילי. מטגנים חצי דקה עד שהשמן מבעבע או שמריחים היטב את הכורכום. להיזהר שלא יהיה כורכום על אזור במחבת בלי שמן כי הוא יישרף מיד. 

מקררים מעט.

חותכים את החזות לרצועות/פרוסות. מעבירים את השמן המתובל לשקית/קערה, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים את החזות ושולחים למקרר לחצי שעה לפחות, עדיף יותר.

מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה. כשהמחבת רותחת מוסיפים את החזות וצורבים עד שמוכן.

מגישים על אורז לבן או פירה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה מברכים על ‘מצה בריי’? ואיך מבטלים ברכת ‘המוציא’?

No Responses

בואי לחדש את ההופעה בלי לצאת לקניות, עם מה שיש לך בבית.

4

על מה מסופר בפרשה? הצצה מהירה על פרשת השבוע.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צנצנות_תבלינים_עם_תבלינים_שנשפכים_החוצה

איך משתמשים בתבלינים?

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר - נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אמור לי מה המשלוח שלך ואומר לך למה התחפשת.

No Responses

בשבילך רחל, אני מחזיר את ישראל למקומן.

1

יצירת DIY מקסימה ושימושית, מחומרים זמינים ומתאימה לנערות.

2

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

מנת דג מלאת תבלינים וארומות, מתאימה גם לסעודת פורים.

No Responses

מעוניינת להכין חלת מפתח? סרטון הדרכה מיוחד

No Responses

היום, ערב ראש חודש סיון, אל תפספסו את הסגולה המיוחדת.

No Responses

טעים להכיר תבלין חדש! והשבוע – הזנגוויל.

No Responses

ילדים למטבח!! אין ילד שיתנגד להכין ולאכול את זה…

No Responses

החופש כבר כאן ומחפשים תעסוקה לילדים? מגוון יצירות כאן בפנים.

No Responses

איפה כר הרכילויות הפורה ביותר והיכן הגבול עובר?

No Responses

חיתוכיות שוקולד צ’יפס, קלות ומהירות הכנה

No Responses

פסטה מעודנת ברוטב שונה ומעניין.

No Responses

מה חשוב לך יותר? שהילד שלך יקבל 100 במבחנים או שהוא ילמד את הלימודים הכי משמעותיים לחיים שלו, וילמד איך ללמוד?

No Responses

על סימפיזיוליזיס בהריון. ממה הוא נובע ואיך מתמודדים.

No Responses

מה עושים היום? משחקים ופעילויות באות ח’, איזה כיף!

No Responses

לחוצה? עמוסה? כמה דקות של מתיחה ושחרור שיתנו לך אנרגיה לכל היום!

No Responses

על אנדרלמוסיה חיובית ולמה היא מועילה?

No Responses

מה זה קופאין? מה הוא עושה לנו במוח?

No Responses

רוצה לצלם את הילדים תמונות מקצועיות במצלמה ביתית?

No Responses

מא – ת, איך לארגן ערב לביבות כמו שצריך.

No Responses

מתנה לשבת – השיר מהאלבום החדש של נפתלי קמפה.

No Responses

מחפשת רעיון לתפריט לסעודה? כנסי.

No Responses

מנה חגיגית ומתאימה להגשה בשבת בבוקר.

No Responses

ניסתי להקים ארגון, להריץ איזה מיזם של חסד. משהו.

No Responses

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

2

סופגניות מפונפנות ומשוקלדות, הכנה יחסית פשוטה וטעם נפלא.

No Responses

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-צ’ומה!

No Responses

למה אנחנו מתגעגעים? על הניסים שהיו בזמן ביהמ”ק

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!