צנצנות_תבלינים_עם_תבלינים_שנשפכים_החוצה

איך משתמשים בתבלינים?

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר - נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

רגע לפני שנצלול להכרות עם שלל התבלינים החדשים, בואו נבין איך משתמשים בתבלינים בצורה המיטבית:

  1. אחסון – תבלינים, בעיקר טחונים, מאבדים מהטעמים ומהארומות שלהם עם הזמן, לכן: א. נקנה אותם בכמויות קטנות. ב. נאחסן אותם בקופסאות סגורות היטב, עדיף במקרר או במקפיא. ג. נרענן מלאי מדי פעם, במיוחד תבלינים שנגמרים לאט יותר.
  2. רוצים למצות את טעמם של התבלינים ולגלות עולם חדש ומופלא של טעמים וריחות? ‘פתחו’ אותם! מחממים את המחבת או הסיר, מוסיפים שמן ואת התבלינים (לבד מהמלח והסוכר) ומטגנים עד שמתחילות להיווצר בועות בשמן. זהירות! התבלין נשרף בשנייה, בעיקר הטחון. ברגע שמתחילים להריח – הוא מוכן.
  3. שימי לב – זהירות לא לשרוף! תבלין טחון יהיה מוכן תוך כמה שניות, ומיד אח”כ הוא יתחיל להישרף. לא מתחילים לטגן לפני שהמוצרים הבאים מוכנים להיכנס לסיר. תבלין שלם (גרגרים) – קולים (אפשר גם בלי שמן) מעט יותר זמן עד שהריח מתפזר. דוגמה לתבלין שלם? זרעים – כוסברה, קימל, הל, חרדל, כמון… הם מומלצים בעיקר בגלל הטעמים המרוכזים והטריים שלהם.
  4. המתכון מחייב התחלה אחרת ואי אפשר להתחיל עם התבלינים? לא חייבים. יהיה טעים גם ככה. אם תרצי להשקיע – טגני אותם, הוציאי לצלוחית קטנה והוסיפי בהמשך.
  5. תבלינים שבאים להוסיף צבע כמו כורכום, פפריקה וכדומה – מוסיפים אותם בכל מקרה בשלבים הראשונים של הבישול כדי לקבל צבע אחיד במנה.

חזה עוף קל להכנה בטעם חלומי שכולם יזכרו לכן // מיכל פוזנר

1 ק”ג חזה עוף

2 כפות כורכום

2 כפות סוכר חום

כפית צ’ילי גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן

מחממים מחבת.

מוסיפים את השמן, הכורכום והצ’ילי. מטגנים חצי דקה עד שהשמן מבעבע או שמריחים היטב את הכורכום. להיזהר שלא יהיה כורכום על אזור במחבת בלי שמן כי הוא יישרף מיד. 

מקררים מעט.

חותכים את החזות לרצועות/פרוסות. מעבירים את השמן המתובל לשקית/קערה, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים את החזות ושולחים למקרר לחצי שעה לפחות, עדיף יותר.

מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה. כשהמחבת רותחת מוסיפים את החזות וצורבים עד שמוכן.

מגישים על אורז לבן או פירה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שבת מקור הברכה! הצטרפי למיזם כבוד השבת.

1

כרטיס ברכה מתוק ולא מסובך בהכנה ביתית ומהנה!

1

הביטי במים. תחושי את זרימתם המתחדשת כל העת, את מרוצתם קדימה ששוטפת הכול.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צנצנות_תבלינים_עם_תבלינים_שנשפכים_החוצה

איך משתמשים בתבלינים?

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר - נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת מעבר למתכון וטעם, משמעות מעמיקה יותר לסימני ר”ה

No Responses

למדנו איך מתאימים סומק, והשבוע-איך מניחים אותו נכון?

No Responses

זמן לא פשוט… איך נעזור לעצמינו ולילדים להתמודד עם המצב.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

סלט חצילים עם טוויסט של מקצוענים…

No Responses

מרק עשיר, קטיפתי מוקרם – אבל פרווה…

No Responses

אחד הדברים החשובים ביותר בחלל זה הצבע. בואי ללמוד איך בוחרים צבע לבית.

No Responses

על הקשר בין יום כיפור ללידה

No Responses

מתכון שהוא חגיגה, המלצה לחוויה משפחתית חמימה…

No Responses

על אגוזים וכמה מיתוסים שכדאי לשבור (זה משמין!!?)

No Responses

מרגישה שאת עדיין כבדה מהחג? ניקוי רעלים, כן או לא?

No Responses

ערבי לביבות? מקטרים מקטרים אבל תכל’ס…

No Responses

לביבות מעניינות בטעמים אקזוטיים וטעימים… שווה לנסות.

No Responses

עוד אין לך רעיון למשלוח מנות? מקבץ רעיונות למשלוחי מנות בריאים ומכובדים.

No Responses

שיר אלולי נוגע

No Responses

רוצה להרכיב פלטת גבינות ולבד? הסדנה הזו במיוחד בשבילך!

No Responses

היא מכסחת אותך. דגשים שצריך לבדוק לפני שיוצאים לכאסח.

No Responses

כבר חמש שנים שהם ממתינים ילדים, איך אפשר לשמוח?

No Responses

הוא בבית הכנסת, לומד, ואת? עם הטיטולים והילדים בבית…רחוקה?

No Responses

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-עלי דפנה!

No Responses

כל הלכות ערב פסח ממתינות לך כאן בפוסט

No Responses

מנה עיקרית מהירת הכנה ועם זאת טעימה במיוחד.

No Responses

על אנדרלמוסיה חיובית ולמה היא מועילה?

No Responses

איך את יכולה לעשות שינוי אמיתי בימי שישי שלך?

No Responses

הביטי במים. תחושי את זרימתם המתחדשת כל העת, את מרוצתם קדימה ששוטפת הכול.

No Responses

עוגיות פסחיות שמתחסלות בשניות. מומלץ להכפיל כמויות.

No Responses

סדנת וידאו להכנת אהיל יפני, בקלות ומחומרים זמינים.

No Responses

לא עוד ‘אסור’ ו-‘אין’ מהיום: ‘שפע’ ו’יש’. תודעת שפע בתזונה.

No Responses

על תחפושות, שאלות, ותשובות מפתיעות במיוחד!

No Responses

באיזה טמפרטורה את שותה את הקפה שלך? ומה זה אומר עליך?

No Responses

סינגל חדש באווירת הימים, מלא אמונה ותפילה לישועה.

No Responses

מחפשת רעיון למשלוחי מנות? עשרות רעיונות כאן בפנים.

2

אולי גם את התרגלת יותר מידי מהר לטוב?

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!