צנצנות_תבלינים_עם_תבלינים_שנשפכים_החוצה

איך משתמשים בתבלינים?

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר - נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

רגע לפני שנצלול להכרות עם שלל התבלינים החדשים, בואו נבין איך משתמשים בתבלינים בצורה המיטבית:

  1. אחסון – תבלינים, בעיקר טחונים, מאבדים מהטעמים ומהארומות שלהם עם הזמן, לכן: א. נקנה אותם בכמויות קטנות. ב. נאחסן אותם בקופסאות סגורות היטב, עדיף במקרר או במקפיא. ג. נרענן מלאי מדי פעם, במיוחד תבלינים שנגמרים לאט יותר.
  2. רוצים למצות את טעמם של התבלינים ולגלות עולם חדש ומופלא של טעמים וריחות? ‘פתחו’ אותם! מחממים את המחבת או הסיר, מוסיפים שמן ואת התבלינים (לבד מהמלח והסוכר) ומטגנים עד שמתחילות להיווצר בועות בשמן. זהירות! התבלין נשרף בשנייה, בעיקר הטחון. ברגע שמתחילים להריח – הוא מוכן.
  3. שימי לב – זהירות לא לשרוף! תבלין טחון יהיה מוכן תוך כמה שניות, ומיד אח”כ הוא יתחיל להישרף. לא מתחילים לטגן לפני שהמוצרים הבאים מוכנים להיכנס לסיר. תבלין שלם (גרגרים) – קולים (אפשר גם בלי שמן) מעט יותר זמן עד שהריח מתפזר. דוגמה לתבלין שלם? זרעים – כוסברה, קימל, הל, חרדל, כמון… הם מומלצים בעיקר בגלל הטעמים המרוכזים והטריים שלהם.
  4. המתכון מחייב התחלה אחרת ואי אפשר להתחיל עם התבלינים? לא חייבים. יהיה טעים גם ככה. אם תרצי להשקיע – טגני אותם, הוציאי לצלוחית קטנה והוסיפי בהמשך.
  5. תבלינים שבאים להוסיף צבע כמו כורכום, פפריקה וכדומה – מוסיפים אותם בכל מקרה בשלבים הראשונים של הבישול כדי לקבל צבע אחיד במנה.

חזה עוף קל להכנה בטעם חלומי שכולם יזכרו לכן // מיכל פוזנר

1 ק”ג חזה עוף

2 כפות כורכום

2 כפות סוכר חום

כפית צ’ילי גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן

מחממים מחבת.

מוסיפים את השמן, הכורכום והצ’ילי. מטגנים חצי דקה עד שהשמן מבעבע או שמריחים היטב את הכורכום. להיזהר שלא יהיה כורכום על אזור במחבת בלי שמן כי הוא יישרף מיד. 

מקררים מעט.

חותכים את החזות לרצועות/פרוסות. מעבירים את השמן המתובל לשקית/קערה, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים את החזות ושולחים למקרר לחצי שעה לפחות, עדיף יותר.

מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה. כשהמחבת רותחת מוסיפים את החזות וצורבים עד שמוכן.

מגישים על אורז לבן או פירה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שוברים את הראש מה להכין למפגש? כל הרעיונות מחכות לך כאן!

1

יומיים חג.. איך שומרים על איפור עמיד ויפה?

4

בואי להכין לבד ובקלות מעמד מושלם לתכשיטים!

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צנצנות_תבלינים_עם_תבלינים_שנשפכים_החוצה

איך משתמשים בתבלינים?

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר - נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו להכיר שיטות בישול חדשות לשילוב במטבח שלכם, והפעם-קונפי!

No Responses

אוהבת ליצור? סדנה במיוחד בשבילך, קצת הרפיה וחדוות יצירה.

No Responses

יעקב נלחם בשרו של עשיו ומלמד אותנו לבקש ברכה.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

טיפאיפור – סדנת איפור אישית | פריימר.

No Responses

עוף הכי קל שיש וטעים ברמה שעד שלא תכינו לא תבינו…

No Responses

סלט יפיפה וטעים במיוחד, ירק חובה יחד עם המצות!

No Responses

שלמה ברונר ואלי הרצליך מפתיעים שוב “שערי ניגון”

No Responses

סינגל חדש, חגיגי ומקפיץ. הדליקו ברקע וכנסו לאווירה!

No Responses

פרשת המן שתיים מקרא ואחד תרגום, סגולה לפרנסה.

No Responses

החל מהלו קיטי (או בוב הבנאי) ועד לשחורה של אבא.

No Responses

יוזם ומקים האירגון העולמי “אש התורה”, 15 שנה לפטירתו.

No Responses

סינגל קליפ חדש ומרגש.

No Responses

מהי התנועה הנשית הנלמדת מתוך הפרשה?

No Responses

מה בין משקפי רנטגן לתחפושות?

No Responses

למה יש לנו אחריות על מי שמסתובב ביפו?

No Responses

מהו עירוב תבשילין? האם מותר לבשל ביום הראשון ליום השני?

No Responses

מנה מקסימה לדיאטה- אטריות האורז ללא גלוטן טעימות וקלות להכנה.

No Responses

מנה לא מסובכת ומגוונת מאוד את מאכלי הגבינה בחג.

No Responses

סלט פירות? עוגת גבינה עם ביסקוויטים? צ’ולנט? הלכות תערובת.

No Responses

בראוניז מהירים ועשירים למשלוח מנות שוקולדי במיוחד!

No Responses

קרטון? זכוכית? אולי דווקא חרסינה?

1

No Responses

ערב פסח יכול להיות גם זמן של חוויה לילדים! איך?

No Responses

מה זה באמת שמחה? מסע קצר ומרתק במקורות שלנו.

No Responses

גלידה, גרביים.. כיף עד השמים!

No Responses

טבלה מסכמת של כל המידע הנחוץ על חדרי הלידה בארץ.

No Responses

מחכה לגאולה? היא מגיעה לבקר אותך כל שבוע!

No Responses

בואו נכין יחד עם הילדים משלוח מנות מתוק ויצירתי!

1

יומיים חג.. איך שומרים על איפור עמיד ויפה?

4

חידוש יפיפה ללחנו של שלמה קרליבך המתאים כ”כ לתקופה.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!