צלחת_עם_שניצל_וציפס_ומעט_ירקות

ארוחות צהריים

מאת: חבצלת

בואו נדבר דקה על ארוחות צהרים. תודה.

בואו נדבר עליהן רגע? טוב?

זה לא שהבעיה שלנו להכין. בכלל לא. אנחנו הרי כולנו שפיות מלידה. היכולת הקולינרית טבועה בנו מאז היותנו ילדות משחקות במחבת ובסיר של הבובות. יש לנו אינטואיציה טבעית כמה מלח להוסיף ומתי, ובכלל הבישול זה משהו שבא לנו בקלות.

גם אין לנו בכלל בעיה עם בני המשפחה. כולם אוכלים טוב, והכול. הם לא בררנים או משהו כזה. זה לא שיש אצלנו תופעות מסמרות שיער של ילדים שכל אחד מהם אוהב משהו אחר ושונא את כל השאר, או שמפגין שהוא לא יאכל כלום בגלל שהרוטב נגע בפתיתים, או בכלל של ילדים שניזונים רק מעוגיות וחטיפים. לא תמצאו אצלנו מעשיות-עם בדיוניות כאלה.

אצלנו כולם יושבים יפה סביב השולחן עם סינר, אוכלים בסכין ומזלג כל מה שיש בצלחת. כולל ברוקולי, מרק אפונה ותרד (ושאר הדברים הירוקים היפים). 

אז מה כן הבעיה שלנו?

למה כל כך הרבה אימהות מתקשות עם הסוגיה הזו של ‘הכנת ארוחת צהריים’, משברות על זה קולמוסין (במייל), קוראות אלפי מתכונים (לא רלוונטיים), מגרדות את הפדחת בכל פעם שמגיעה העת הזו שממנה אין מנוס אלא לבשל משהו. מה הבעיה שלהן? מה נתקע?

זה רק התדירות. זהו. כאילו – כל יום כל יום כל יום. אין מנוס ואין לאן לברוח. גם אם תאיימו שהשבוע אין פה אוכל ותסתדרו! זהו! תנו לי חופש!

אפחד לא מאמין לך ותפסיקי לצעוק. את יודעת שבסוף יפה יפה תיכנסי למטבח, תבלעי אנחה (או שתשחררי אותה באופן מבוקר), תמחי את קצה העין (מהבצל), תעטי כפפות פרווה (בגלל הריח של העוף) ותבשלי אוכל לכל בני המשפחה הרעבים. (תמיד הם רעבים).

ואם תתחכמו שאפשר לבשל ליומיים – אז צר לי להודיע לכן שאתן משתייכות למחנה ה’משלות את עצמן’. כי אחרי כל יומיים מגיעים עוד יומיים, והזמן חולף כה ביעף שמה זה יומיים? זה בערך כמו שעה אחת של עבודה. אז תעשו את החשבון בעצמכן, בבקשה.

הרבה כוח ותפוחי אדמה שיהיה לכן.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

No Responses

היום יום ההילולא של הבבא סאלי זיע”א. כמה עובדות על חייו.

No Responses

מה מלמדת אותנו אמה עבריה על הגאולה העתידה לבוא, בקרוב?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צלחת_עם_שניצל_וציפס_ומעט_ירקות

ארוחות צהריים

מאת: חבצלת

בואו נדבר דקה על ארוחות צהרים. תודה.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה למדנו מהשנה האחרונה? ולמה המלכה היא שחרור שליטה?

1

איך מנצלים את הימים האלה בלהט השיגרה?

No Responses

איפה אני ואיפה אלול? הגידו אתם, בכביסה? בבישול?

4

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

תלוש השכר הוא יותר משורות מספרים… הוא הסיפור של העבודה שלנו. אז איך מפענחים אותו בלי כאב ראש?

8

הוא רוצה לספר, אבל לא מצליח, וכל העניין הופך למסובך…

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר ראשון.

1

מחפשת ארוחה לערב פסח שתכיל הכל במנה אחת? כנסי.

No Responses

מנה קלאסית, חורפית ומנחמת.

No Responses

מחפשים ארוחה מהירה ומפנקת לחול המועד? כנסו.

No Responses

משחק חוויתי ומלא אקשן מחומרים שיש בבית!

No Responses

ערב פסח יכול להיות גם זמן של חוויה לילדים! איך?

No Responses

שייק ירוק בריא ומנקה את המערכות למייטבי לכת

No Responses

מה בין ביסלי למסאז’? הניה שוחט במסר חשוב!

No Responses

איך מניחים בפועל הצללות, שיראה יפה ומקצועי? המדריך המלא.

No Responses

אוסף רעיונות קצרים ומהנים לתעסוקה משפחתית.

No Responses

מרק מכל מה שיש בבית. אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד.

1

למה יש לנו אחריות על מי שמסתובב ביפו?

No Responses

לחמניות קלות הכנה וטעימות במיוחד, לגיוון ארוחת הבוקר או הערב.

1

רוצה לשדרג את חדר הילדים לבד? כך תעשי את זה נכון.

No Responses

על מה ממלא אותי ומה ממלא אחרים, כוח הדיבור והמילים.

No Responses

על עיזים עליזות ושיח פירות…

No Responses

בואו נצא למסע קסום, ונכין יחד אוזני המן טעימות במיוחד.

No Responses

הסלט שיגנוב את ההצגה! גיוון מצויין לערבי לביבות.

No Responses

באמת מטריד את צלפחד, שכבר מת, חלק ונחלה בארץ הגשמית?

No Responses

כביסות? אפשר להפוך אותם לחוויה משפחתית. הימים האחרונים בקייטנה..!

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!