נכון תמיד אומרים לנו להתכונן לשבת ביום ראשון?
גם לסעודה שלישית אנחנו מתכוננות מיום ראשון! שאריות של אוכל מארוחת הצהריים או הערב יכולות להיות מנות מקסימות לסעודה שלישית!
נשאר לך פירה? תכיני בורקס. נשאר לך אורז? תכיני כדורי אורז, או אורז מוקפץ… נשאר לך דג? חתכי אותו לקוביות קטנות והכיני סיגרים מבצק פילו.
את המנות את מקפיאה לפני/אחרי אפיה ומפשירה במקרר מיום חמישי.
תפעילי את היצירתיות שלך או חפשי מתכוני שאריות.
אפשר מראש לתכנן ולהכין כמות גדולה יותר, וממנה להכין מנה לסעודה שלישית. כמה דקות השקעה במשך השבוע ותקבלי מנה מושקעת ויפה לסעודה שלישית בלי להוסיף עבודה בסוף השבוע.
סיגר דג פילו
שאריות דג חתוכות לקוביות
קוביות קטנות של תפוח אדמה מבושל (שאריות)
בצל מטוגן
מלח, פלפל, גריל דג.
מערבבים את החומרים בקערה.
מניחים דף פילו על השיש, משמנים אותו ומקפלים לחצי. חותכים לחצי לקבלת שני מלבנים.
ממלאים בתערובת הדג לאורך המלבן, סוגרים ומגלגלים. מניחים בתבנית משומנת ומשמנים מעל הסיגר. אופים עד להזהבה. נשמר מעולה בהקפאה.
בשבת מחממים על הפלטה לא מכוסה ומגישים עם רוטב צ’ילי.