רוטב_צ'ימיצ'ורי_צימיצורי

טעים להכיר | צ’ימיצ’ורי

מאת: מיכל פוזנר

בואי להכיר את הרוטב הארגנטינאי שהולך להקפיץ לך כל ארוחה!
  1. צ’ימיצ’ורי הוא רוטב המגיע אלינו מארגנטינה, שם מספרים שהאינדיאנים הם המקור האמיתי לרוטב המופלא הזה. מקור השם, אגב, לא ידוע… אם כי מסתובבות הרבה שמועות (לא מבוססות) שמנסות לטעון למקור.
  2. מה הוא מכיל? בגדול – המון עשבים כתושים, שמן, חומץ ותיבול. תוכלו לבחור מתוך הרשימה מה להכניס לצ’ימיצ’ורי שלכם: פטרוזיליה, אורגנו, כוסברה, טימין יבש, שום כתוש, בצל, זעתר טרי, בזיליקום, פלפל אדום, פפריקה ואפילו צ’ילי חריף.
  3. איך מכינים? קוצצים – עדיף ביד – את העלים, השום והבצל דק דק. את הגמבה חותכים לקוביות קטנטנות. מתבלים ומוסיפים חומץ. אם יש לכם חומץ בן יין – עדיף. מערבבים היטב. מוסיפים שמן זית לפי הסמיכות הרצויה. מניחים למנוחה! הטעמים דורשים זמן ושקט כדי להתחבר וליצור את הטעם הרצוי. הניחו להם להיות במקרר לפחות לילה אחד.
  4. עם מה הולך? דבר ראשון, בשר. כל סטייק דורש לצידו צ’ימיצ’ורי בנדיבות. עוף מקבל אותו באהבה, כתיבול לפני הבישול וגם כרוטב נוסף אחרי הבישול. כל מאכל עם מרקם בשרני, אפוי או מטוגן – יארח בשמחה לצ’ימיצ’ורי לחברה. כרובית מטוגנת, פטריות, חציל מטוגן, צ’יפס, דג צלוי. אפילו קציצות. ונסו אותו גם ליד החומוס.
  5. מחזיק בשמחה 5 ימים במקרר, אם נשאר לכם משהו לאחסן…

ארוחה מהירה ומרשימה – סטייק דק דק עם צ’ימיצ’ורי 

חבילת סטייק דק דק מופשר

מלח גס

פלפל שחור גרוס

צרור פטרוזיליה

צרור בזיליקום (לבחירה)

אורגנו, טרי או יבש

גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנטנות או כפית סוכר

4 שיני שום כתושות

1/2 בצל קטן קצוץ דק דק

מעט צ’ילי גרוס

מלח

1/2 כוס חומץ

שמן זית (לפחות חצי כוס)

קוצצים דק את העלים, מערבבים עם שאר החומרים – לבד מהשמן – לעיסה אחידה. טועמים, מוסיפים חומץ אם חסר, מוסיפים שמן זית ומערבבים היטב. מומלץ להגיע לתערובת חצי-סמיכה, שיש בה יותר שמן מתערובת.

אם אין לכם זמן וכוח – קוצצים גס במעבד מזון ומערבבים ידנית עם השמן.

מניחים במקרר ל-24 שעות.

מחממים מחבת על הלהבה הגדולה עד שהיא רותחת.

מניחים עליה את הסטייקים לדקה וחצי מכל צד.

מוציאים ומפזרים מיד מלח גס ופלפל גרוס.

מגישים מיד עם הצ’ימיצ’ורי, לצד צ’יפס מטוגן או אורז לבן.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך מנצלים את הימים האלה בלהט השיגרה?

No Responses

איפה אני ואיפה אלול? הגידו אתם, בכביסה? בבישול?

4

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
רוטב_צ'ימיצ'ורי_צימיצורי

טעים להכיר | צ’ימיצ’ורי

מאת: מיכל פוזנר

בואי להכיר את הרוטב הארגנטינאי שהולך להקפיץ לך כל ארוחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רצה יעקב לגלות את הקץ – ונסתלקה ממנו הנבואה.

No Responses

נפרדים מהמדור אך לא מהמצווה – כי היא מקור הברכה.

No Responses

מתי מברכים ברכה ראשונה ומתי מכניסים לפה בלי לברך?

1

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

למה יש לנו אחריות על מי שמסתובב ביפו?

No Responses

התבוננות אמונית ונכונה על המצב.

1

בראוניז מהירים ועשירים למשלוח מנות שוקולדי במיוחד!

No Responses

פרשת המן שתיים מקרא ואחד תרגום, סגולה לפרנסה.

No Responses

כמה פעמים אפשר לחזור על אותן הפעולות? כמה פעמים אפשר לשמוע תודה מאותם האנשים?

No Responses

לפני שנתיים לחמניות מעשה יד וסלטים ומתבלים, ומה יהיה השנה? אי אפשר לחזור על אותו משלוח שנה שנייה ברצף.

No Responses

יומיים חג.. איך שומרים על איפור עמיד ויפה?

4

את לובשת מסכה, ציפי, כמו שכולנו לובשים במידה כזו או אחרת. על מסכות בחיינו.

No Responses

החורף כאן ואנחנו מחפשות מנות חמות ומנחמות המנה קלה להכנה ומשביעה, מה צריך יותר מזה?

No Responses

מנה מיוחדת עם טיפ סודי לקבלת תערובת אוורירית במיוחד.

No Responses

התוכנית האולטימטיבית לערבי לביבות, חידון טריוויה לכל המשפחה.

No Responses

סינגל קליפ חדש ומרגש.

No Responses

שוב שוברת את הראש איזה מנות לבשל? עשרות רעיונות למנות מכל הסגנונות מחכות לך כאן.

13

העשרת האינטלגנציה היהודית, על מה מסופר בפרשת השבוע?

No Responses

מנה חגיגית ומעודנת לארוחת חג מושלמת!

No Responses

מתכון מעודן וטעים למנה קצת שונה עם אבוקדו.

No Responses

קוגל תפוחי אדמה חם ועסיסי לכבוד שבת קודש.

No Responses

מדריך חשוב לפני חנוכה – על עמידה נכונה במטבח.

No Responses

כל הסודות והטיפים בסדנת עוגות שמרים מרתקת.

2

יעקב נלחם בשרו של עשיו ומלמד אותנו לבקש ברכה.

No Responses

גלידת דבש ואגסים ביין הם חיבור מושלם, תעיד המנה הבאה.

1

פרק ראשון בסדרה איך להתמודד עם החרדה של הילדים.

1

רוצה לצלם את הילדים תמונות מקצועיות במצלמה ביתית?

No Responses

אוהבת ליצור? סדנה במיוחד בשבילך, קצת הרפיה וחדוות יצירה.

No Responses

מתכון מעולה לתשעת הימים, קל להכנה, טעים ואפילו מתאים לדיאטה.

No Responses

מה מברכים על ‘מצה בריי’? ואיך מבטלים ברכת ‘המוציא’?

No Responses

כמה טיפים חשובים לקראת פורים שיהפכו לך את היום הזה לקל יותר.

No Responses

קייטנת האותיות לילדי הפסקת קפה יצאה לדרך! והיום- האות א’

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!