- צ’ימיצ’ורי הוא רוטב המגיע אלינו מארגנטינה, שם מספרים שהאינדיאנים הם המקור האמיתי לרוטב המופלא הזה. מקור השם, אגב, לא ידוע… אם כי מסתובבות הרבה שמועות (לא מבוססות) שמנסות לטעון למקור.
- מה הוא מכיל? בגדול – המון עשבים כתושים, שמן, חומץ ותיבול. תוכלו לבחור מתוך הרשימה מה להכניס לצ’ימיצ’ורי שלכם: פטרוזיליה, אורגנו, כוסברה, טימין יבש, שום כתוש, בצל, זעתר טרי, בזיליקום, פלפל אדום, פפריקה ואפילו צ’ילי חריף.
- איך מכינים? קוצצים – עדיף ביד – את העלים, השום והבצל דק דק. את הגמבה חותכים לקוביות קטנטנות. מתבלים ומוסיפים חומץ. אם יש לכם חומץ בן יין – עדיף. מערבבים היטב. מוסיפים שמן זית לפי הסמיכות הרצויה. מניחים למנוחה! הטעמים דורשים זמן ושקט כדי להתחבר וליצור את הטעם הרצוי. הניחו להם להיות במקרר לפחות לילה אחד.
- עם מה הולך? דבר ראשון, בשר. כל סטייק דורש לצידו צ’ימיצ’ורי בנדיבות. עוף מקבל אותו באהבה, כתיבול לפני הבישול וגם כרוטב נוסף אחרי הבישול. כל מאכל עם מרקם בשרני, אפוי או מטוגן – יארח בשמחה לצ’ימיצ’ורי לחברה. כרובית מטוגנת, פטריות, חציל מטוגן, צ’יפס, דג צלוי. אפילו קציצות. ונסו אותו גם ליד החומוס.
- מחזיק בשמחה 5 ימים במקרר, אם נשאר לכם משהו לאחסן…
ארוחה מהירה ומרשימה – סטייק דק דק עם צ’ימיצ’ורי
חבילת סטייק דק דק מופשר
מלח גס
פלפל שחור גרוס
צרור פטרוזיליה
צרור בזיליקום (לבחירה)
אורגנו, טרי או יבש
גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנטנות או כפית סוכר
4 שיני שום כתושות
1/2 בצל קטן קצוץ דק דק
מעט צ’ילי גרוס
מלח
1/2 כוס חומץ
שמן זית (לפחות חצי כוס)
קוצצים דק את העלים, מערבבים עם שאר החומרים – לבד מהשמן – לעיסה אחידה. טועמים, מוסיפים חומץ אם חסר, מוסיפים שמן זית ומערבבים היטב. מומלץ להגיע לתערובת חצי-סמיכה, שיש בה יותר שמן מתערובת.
אם אין לכם זמן וכוח – קוצצים גס במעבד מזון ומערבבים ידנית עם השמן.
מניחים במקרר ל-24 שעות.
מחממים מחבת על הלהבה הגדולה עד שהיא רותחת.
מניחים עליה את הסטייקים לדקה וחצי מכל צד.
מוציאים ומפזרים מיד מלח גס ופלפל גרוס.
מגישים מיד עם הצ’ימיצ’ורי, לצד צ’יפס מטוגן או אורז לבן.