- עלי הצמח ער אציל שגדל כשיח או כעץ. העלים מאופיינים בארומה חזקה והם נוקשים, שבירים וצבעם ירוק כהה.
- השימוש במטבח הוא כדי להוסיף ארומה וטעם למאכלים כגון בשר, דגים, ירקות, חמוצים ורטבים.
- בגלל המרקם הפריך של העלים אי אפשר לאכול אותם ומוציאים אותם מהתבשיל בתום הבישול.
- לעלים יש גם סגולות רפואיות לא מעטות! החל ביכולת להקל או לרפא כאבי שרירים ומפרקים, בעיות בעיכול – טפילי מעיים, גזים, סילוק רעלים ועוד. לחזק את שריר הלב, לעודד צמיחת שיער. מרכיבים אנטי דלקתיים בצמח עוזרים בהקלה על כאבים ובריפוי פצעים.*
- חליטה מעלי הדפנה מעולה במיוחד לנשים, רק לא בתקופה של הריון או הנקה. ניתן לחלוט את העלים במים רותחים ולשתות, או לקנות שמן אתרי ‘ער אציל’ שמופק מהם.
- קונים את העלים בחנות תבלינים ושומרים בקופסא סגורה במקרר. משתמשים בעלים ספורים בכל פעם וזורקים בסיום הבישול. אם מכינים ירקות חמוצים משאירים את העלים בנוזל ההשריה כל הזמן.
- שימו כמה עלים בנוזל הבישול של הבשר ותראו נפלאות.
אורז ארומטי בטעם מיוחד / המקור ממאיר אדוני
מצרכים:
כף שמן
2 כוסות אורז בסמטי שטוף ומושרה במים חצי שעה
2 כוסות מים
מלח לפי הטעם
4 גרגרי פלפל אנגלי
2-3 עלי דפנה
חצי בצל לא גדול
מחממים את הסיר, מוסיפים את האורז והשמן ומטגנים דקה-שתיים על אש גבוהה.
מוסיפים את הפלפל האנגלי והמלח ומטגנים עוד כמה שניות.
מוסיפים את הבצל, המים ואז את עלי הדפנה, מערבבים ומכסים.
מרתיחים (רותח כמעט מיד כי הסיר חם מאוד) ומבשלים על להבה נמוכה 15-20 דקות, תלוי בעוצמת האש שלכם. ממליצה פשוט לבדוק אחרי רבע שעה אם כל המים נספגו.
מניחים סגור לעוד רבע שעה.
מוציאים את הבצל, הפלפל והעלים, מערבבים במזלג ומכסים לעוד חמש דקות.
* האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ומומלץ לבדוק עם רופא לפני השימוש.