עלי_דפנה

טעים להכיר | עלי דפנה

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-עלי דפנה!
  1. עלי הצמח ער אציל שגדל כשיח או כעץ. העלים מאופיינים בארומה חזקה והם נוקשים, שבירים וצבעם ירוק כהה.
  2. השימוש במטבח הוא כדי להוסיף ארומה וטעם למאכלים כגון בשר, דגים, ירקות, חמוצים ורטבים.
  3. בגלל המרקם הפריך של העלים אי אפשר לאכול אותם ומוציאים אותם מהתבשיל בתום הבישול.
  4. לעלים יש גם סגולות רפואיות לא מעטות! החל ביכולת להקל או לרפא כאבי שרירים ומפרקים, בעיות בעיכול – טפילי מעיים, גזים, סילוק רעלים ועוד. לחזק את שריר הלב, לעודד צמיחת שיער. מרכיבים אנטי דלקתיים בצמח עוזרים בהקלה על כאבים ובריפוי פצעים.*
  5. חליטה מעלי הדפנה מעולה במיוחד לנשים, רק לא בתקופה של הריון או הנקה.  ניתן לחלוט את העלים במים רותחים ולשתות, או לקנות שמן אתרי ‘ער אציל’ שמופק מהם.
  6. קונים את העלים בחנות תבלינים ושומרים בקופסא סגורה במקרר. משתמשים בעלים ספורים בכל פעם וזורקים בסיום הבישול. אם מכינים ירקות חמוצים משאירים את העלים בנוזל ההשריה כל הזמן.
  7. שימו כמה עלים בנוזל הבישול של הבשר ותראו נפלאות.

אורז ארומטי בטעם מיוחד / המקור ממאיר אדוני

מצרכים:
כף שמן

2 כוסות אורז בסמטי שטוף ומושרה במים חצי שעה

2 כוסות מים 

מלח לפי הטעם 

4 גרגרי פלפל אנגלי

2-3 עלי דפנה

חצי בצל לא גדול

מחממים את הסיר, מוסיפים את האורז והשמן ומטגנים דקה-שתיים על אש גבוהה.

מוסיפים את הפלפל האנגלי והמלח ומטגנים עוד כמה שניות. 

מוסיפים את הבצל, המים ואז את עלי הדפנה, מערבבים ומכסים.

מרתיחים (רותח כמעט מיד כי הסיר חם מאוד) ומבשלים על להבה נמוכה 15-20 דקות, תלוי בעוצמת האש שלכם. ממליצה פשוט לבדוק אחרי רבע שעה אם כל המים נספגו.

מניחים סגור לעוד רבע שעה.

מוציאים את הבצל, הפלפל והעלים, מערבבים במזלג ומכסים לעוד חמש דקות.


* האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ומומלץ לבדוק עם רופא לפני השימוש.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למה לקדש חצי אישה? ומי צייר עלה על הקיר?

No Responses

טובעת בים ה’ארציות’? הכניסי יו”ד לעקב.

No Responses

מה מלמדת אותנו אמה עבריה על הגאולה העתידה לבוא, בקרוב?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
עלי_דפנה

טעים להכיר | עלי דפנה

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-עלי דפנה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בין כל הכביסות והבישולים, אל תשכחי את המהות האמיתית.

2

מוסיפים זכויות לעם ישראל! שבת מקור הברכה.

No Responses

כמה פעמים אפשר לחזור על אותן הפעולות? כמה פעמים אפשר לשמוע תודה מאותם האנשים?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

לפני שנתיים לחמניות מעשה יד וסלטים ומתבלים, ומה יהיה השנה? אי אפשר לחזור על אותו משלוח שנה שנייה ברצף.

No Responses

כל הסיבות למה את לא-מפסיקה-לאכול…

No Responses

מבחר מתכונים שמתאימים לילדים, אוכל טעים ותעסוקה מצויינת.

4

קיימים מספר סגנונות בעיצוב. כל סגנון מעניק תחושה שונה ונבחר בהתאם לאופי המתגוררים בבית.

No Responses

החורף מגיע ואיתו הדכדוך, שמצטרף לדכדוך שכבר קיים אצל כולנו…

1

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-צ’ומה!

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר שני.

No Responses

מחפשת ארוחה לערב פסח שתכיל הכל במנה אחת? כנסי.

No Responses

הגב כואב? דקה לפני המדרסים

No Responses

מנה חגיגית ומתאימה להגשה בשבת בבוקר.

No Responses

בואו נכין ביחד לוח שמחה משפחתי ונראה כמה קל לשמח.

No Responses

מדריך חשוב לפני חנוכה – על עמידה נכונה במטבח.

No Responses

יומיים חג.. איך שומרים על איפור עמיד ויפה?

4

דווקא עכשיו מקפידים על שיגרת כושר משותפת!

2

והפעם-כרטיסי שנה טובה, שעה של אמא ילד ופיתוח מוטורי…

No Responses

כיצד מברכים? על מה צריך להקפיד בשעת הברכה?

No Responses

רצה יעקב לגלות את הקץ – ונסתלקה ממנו הנבואה.

No Responses

תמיד חלמתם על גינה ביתית? עכשיו זה הזמן! הדרכה מפורטת.

1

רוטב עסיסי ממש כמו הרוטב של פיצה אורי.

16

משעמם לי? לא עוד!! הורידו עכשיו שעות של תעסוקה.

No Responses

מרק עשיר ומנחם. ארוחה שלמה בצלחת אחת.

No Responses

תפוחים, דבש וקצת השקעה והרי לך קינוח טעים ובריא!

No Responses

אולי גם את התרגלת יותר מידי מהר לטוב?

No Responses

מה מועילה המוזיקה לתקשורת שלך עם הילדים? מרתק!

No Responses

על מה ממלא אותי ומה ממלא אחרים, כוח הדיבור והמילים.

No Responses

מדוע אסר עלינו הבורא להבעיר אש בשבת?

No Responses

כבר חמש שנים שהם ממתינים ילדים, איך אפשר לשמוח?

No Responses

כדורי אורז מטוגנים ומלאים טעם. נצלו שאריות של אורז מאתמול…

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!