מחבת_עם_סופגניות_מטוגנות_ויד_הופכת_אותן_בעזרת_שתי_מקלות

חנוכה, אוי… חנוכה?!

מאת: שירה אזולאי

חג הטיגונים... איך עושים את זה עם הכי פחות נזקים?

חנוכה הוא סמל לנס, לאור ולשמחה. אז איך יתכן שפך השמן המסמל את החג שלנו, דווקא הוא זה שמשבית את השמחה שלך?

כמה עצות קצרות הנכונות לכל יום בשנה, ובמיוחד לחג החנוכה. כדי לשמר את המנהג ובמקביל את הבריאות, המשקל ואפילו מצב הרוח.

כאשר אנחנו בוחרות שמן, כמה כללי אצבע חשובים ביותר:

1. שמן בכבישה קרה – זאת אומרת שמן שבתהליך ההפקה שלא לא חומם מעל 45 מעלות, לא הורתח, הכי טבעי ואיכותי.

2. שמן בבקבוק זכוכית/פח – בשמן המאוחסן בבקבוק פלסטיק מתרחש תהליך ‘הגירה’ של חומרים רעילים מן הבקבוק אל השמן. הם פוגעים בבריאות וגם בטעמו ובריחו של השמן.

3. שמן בבקבוק זכוכית כהה – שמן זית, הוא שמן טבעי המופק מפרי, וככזה הוא עלול להתקלקל. לשמן רגישות לאור (יום או תאורה), לכן בקבוק כהה ישמר אותו לטווח ארוך יותר.

4. שמן עם רמת חומציות נמוכה – כדאי להעדיף שמן עם רמת חומציות נמוכה, ושלא תהיה גבוהה יותר מ-0.8.

חפשי את השמנים האיכותיים הללו ובהם גם תטגני (אבל בלי להיסחף).

איך לטגן בצורה הכי פחות מזיקה?

חמישה סעיפים לחנוכה ולכל השנה. ואחרי ככלות הכול, וכל המפחית – הרי זה משובח.

  • בחרי לטגן בשמן שעמיד בטמפרטורה גבוהה, לא מתאדה/נשרף מהר.
  • שמן נקי לכל טיגון – לא להשתמש באותו שמן פעמיים!!
  • טמפרטורה בינונית – שמן פושר יגרום לספיחה גדולה של שמן. שמן רותח יגרום למזון שרוף (שמן שרוף הוא הגרוע ביותר). לכן שימי לב לטמפרטורה חמה ולא קיצונית.
  • נייר סופג/מסננת – אם אפשר לוותר על עודף שמן, למה לא?
  • אם כבר אוכל מטוגן – העדיפי טיגון ביתי.

השמן הבריא לנו ביותר הוא שמן זית. גם לטיגון! אפשר גם שמן קוקוס (רק בכבישה קרה) וגם שמן זרעי ענבים (מוצר פחות מוכר).

אם כבר מדברים על שמן, כדאי לדעת שהגרוע מכולם הוא שמן דקלים. לצערנו הוא קיים בהרבה מוצרים תעשייתיים, ובמיוחד בפסח.

אולי את שואלת, מה עם שמן קנולה?

שמן קנולה, היתרון הענק שלו הוא במחיר (בלבד). הוא עובר זיכוך. זיכוך נשמע טוב וטהור, אבל לא בשמן. זיכוך אומר חימום/הרתחה בטמפ’ גבוהות וירידה בערכים בעקבות כך. מזככים אותו בטמפ’ של 70 מעלות, וכל המינרלים והוויטמינים נהרסים. אין בו שום ערך תזונתי. 

בשמן סויה, תהליך ההפקה קשה כל כך, שכדי לרכך את הפולים משרים את הפולים בנפט (!!). נכון, אח”כ הם עוברים תהליך ‘טיהור’, ובכל זאת…

אז מה? נטגן בשמן זית? שמן קוקוס? 

כן. אמנם המחיר כואב (אולי בזכות זה נטגן פחות, וזה טוב!), ובינינו, הרבה יותר כואב לספוג את התוצאות לטיגונים ‘המסורתיים’.

כמובן שלא מדובר על טיגון בשמן עמוק. פה ננשום עמוק ונאפשר לאכול סופגנייה אחת לכבוד החג. אבל מעבר, לביבות יוצאות מושלמות באפיה, או בטיגון קל ב’רדודים’.

לפני שניפרד, שני מוצרים שכדאי להכיר:

בקבוק תרסיס לספריי שמן.

בקבוק טפטפת לשמן.

ניתן לרכוש בקבוקים למילוי, או כמתז שמן, או עם צינורית לזילוף. כך הרבה יותר קל לשלוט בכמויות השמן. והתוצאה? שומרים על הבריאות, על המשקל ועל כיס.

שיהיה חג שמח!!

מתכון לסופגניות אפויות ו-טעימות מאוד!

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנת איפור עצמי מדוייקת – והשבוע, הכל על מריחת מייקאפ נכונה.

No Responses

טיפאיפור – סדנת איפור אישית | פריימר.

No Responses

בואו נצא למסע קסום, ונכין יחד אוזני המן טעימות במיוחד.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
מחבת_עם_סופגניות_מטוגנות_ויד_הופכת_אותן_בעזרת_שתי_מקלות

חנוכה, אוי… חנוכה?!

מאת: שירה אזולאי

חג הטיגונים... איך עושים את זה עם הכי פחות נזקים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

על סימפיזיוליזיס בהריון. ממה הוא נובע ואיך מתמודדים.

No Responses

מא – ת, איך לארגן ערב לביבות כמו שצריך.

No Responses

כדורי אורז מטוגנים ומלאים טעם. נצלו שאריות של אורז מאתמול…

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

מבחר מתכונים שמתאימים לילדים, אוכל טעים ותעסוקה מצויינת.

4

שעות של חוויה והנאה לכל המשפחה!

7

איך את יכולה לעשות שינוי אמיתי בימי שישי שלך?

No Responses

והפעם מניחים את המילים בצד ומביעים רגשות בצורות אחרות.

No Responses

הדרכת יצירות מחומרים נפסדים שיש לכל אחד בבית.

No Responses

שוברים את הראש מה להכין למפגש? כל הרעיונות מחכות לך כאן!

1

נשנוש טעים ומזין, מעולה לזמנים של רעב…

No Responses

מכינים את המערכת החיסונית לקראת החורף!

No Responses

מיהו אותו מתייוון שבלב ומה הוא לוחש שם כל הזמן?

No Responses

עצמאית? מדריך מעשי להתנהלות נכונה בתקופה כזאת.

No Responses

לפני שנתיים לחמניות מעשה יד וסלטים ומתבלים, ומה יהיה השנה? אי אפשר לחזור על אותו משלוח שנה שנייה ברצף.

No Responses

רחמים, עלי, על מי שהייתי יכולה להיות, על הריחוק…

No Responses

שוב שוברת את הראש איזה מנות לבשל? עשרות רעיונות למנות מכל הסגנונות מחכות לך כאן.

11

מוגנות? תתחילי איתו מהאמבטיה!

1

הביטי במים. תחושי את זרימתם המתחדשת כל העת, את מרוצתם קדימה ששוטפת הכול.

No Responses

אחרי שהפוסט הקודם עורר הרבה שאלות, בואי נעשה סדר:

No Responses

הנשנוש האולטימטיבי ללא גלוטן ובריא במיוחד!

No Responses

מתכון טעים ומזין ללחמניות ביתיות שכל הילדים אוהבים!

3

כדורי אורז מטוגנים ומלאים טעם. נצלו שאריות של אורז מאתמול…

No Responses

אמור לי מה המשלוח שלך ואומר לך למה התחפשת.

No Responses

האם את יושבת ראש לשכת התעסוקה?

No Responses

משחק טריוויה לפרשת בראשית זמין להורדה!

No Responses

מכירים מוצרים חדשים למטבח והפעם- עשבי התיבול.

No Responses

מהי התנועתיות ולמה היא כ”כ חשובה? פוסט 1 מתוך 2

No Responses

איך מתחזקים שיגרת טיפוח יומיומית לשמירה על עור הפנים.

No Responses

כל הסודות והטיפים בסדנת עוגות שמרים מרתקת.

No Responses

אחד הדברים החשובים ביותר בחלל זה הצבע. בואי ללמוד איך בוחרים צבע לבית.

No Responses

פסטה מעודנת ברוטב שונה ומעניין.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!