לפני שאת מכינה את הארוחה המשפחתית הבאה, שווה לך לפנות 2 דקות קריאה. 2 דקות שיתנו לך חשק ומוטיבציה לשלב יותר חלבון בתזונת הילדים.
החלבון הוא אחד מאבות המזון וחשוב לתזונה של כולנו, אבל יש לו חשיבות משמעותית יותר כשמדובר בילדים עד גיל 20, למה?
- ילדים מגיל לידה ועד גיל 18-20 נמצאים בגדילה מתמדת.
החלבון הוא רכיב עיקרי שמאפשר את אותה גדילה. הוא קיים בכל תא בגוף שלנו והוא הכרחי כדי לאפשר התפתחות של העצמות, השרירים והרקמות. החלבונים גם מרכיבים את ההורמונים השונים, ביניהם הורמון הגדילה, האחראי על שלבי ההתפתחות הפיזית של הילדים. אם כך, הבנו שכדי לאפשר לילדים לגבוה ולהתפתח בצורה טובה, חשוב שיהיה להם חלבון משמעותי בתזונה. - החלבון משמעותי גם לתפקוד מערכת החיסון. החלבונים מרכיבים את הנוגדנים שנלחמים בנגיפים.
בשנות הילדות המוקדמות מערכת החיסון עדיין חלשה וע”י תזונה נכונה היא נבנית ומתחזקת.
החורף מפגיש אותנו עם אתגרים בריאותיים, דרך תזונה עשירה בחלבון נוכל לחזק את מערכת החיסון ולהתגבר על האתגר בעז”ה.
עוד בהקשר למערכת החיסונית, החלבונים גם אחראים על חידוש רקמות בתהליך החלמה מפציעות שמצויות מאוד בגיל הילדות.
- לחלבונים השפעה על היכולות הקוגניטיביות כמו קשב, ריכוז וזיכרון. הם אחראים ליצירת מוליכים שמעבירים מידע בין תאי העצב במוח. לכן החלבון יעזור לילדים ללמוד טוב יותר ולהנות מאתגרים לימודיים.
לחלבון יש תפקידים נוספים, כאן קיבלת טעימה שמייצגת חלק מהתפקידים שלו והמשמעות שלהם בתזונת ילדים. מקווה שהמידע ישמש אותך לבריאות ושמחת המשפחה