קרה לך שסבלת מכאב במקום מסוים בגוף, הלכת לכמה וכמה מטפלים ואף אחד מהם לא הצליח לפתור לך את הבעיה?
אני פוגשת נשים כאלה יום-יום, ולכן חשוב לי מאוד לעשות לכן סדר בדברים כדי שאם תצטרכו לטפל בבעיה כלשהי יהיה לכן קל יותר להחליט מה אתן צריכות, וכך תחסכו זמן, כסף ועוגמת נפש.
קיימים בשוק מגוון רחב של מטפלים מלאים ברצון טוב לעזור לכן להרגיש טוב יותר.
אני מחלקת את כל הטיפולים לשני סוגים: טיפולים פאסיביים וטיפולים אקטיביים.
מהו טיפול פאסיבי?
זהו טיפול שבו את נשכבת על מיטת המטפלים והמטפל עושה מה שהוא יודע כדי להקל עלייך את הכאבים. זה יכול להיות עיסוי, רפלקסולוגיה, דיקור, אוסטאופטיה, כירופרקטיקה וכן הלאה.
הטיפולים הפאסיביים הם בבחינת “אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים”. הם מאפשרים לנו להרפות, להזרים דם ואנרגיה חדשה בגוף, להתמלא ברעננות ובכוחות מחודשים.
טיפולים פאסיביים אמורים להיות חלק משגרת יומנו הלחוץ. כל אישה שתדע למצוא לה זמנים קבועים לקבלת עיסוי או כל טיפול אחר שממלא אותה בכוחות, תרגיש הרבה יותר רעננה ושמחה ותחסוך מעצמה הרבה כאבים. למה לחכות שיכאב כדי ללכת לקבל טיפול טוב, אם אפשר ללכת כשמרגישים טוב? זה אותו מחיר ועוזר הרבה יותר, כי תמיד הרבה יותר קל ונעים למנוע כאבים מאשר לטפל בהם.
אבל כדי לטפל בכאבים מכל סוג שהוא כגון כתף קפואה, מרפק טניס, פריצות דיסק, כאבי גב ועוד, טיפולים פאסיביים אינם מספיקים וצריך להוסיף עליהם טיפול אקטיבי.
מהו טיפול אקטיבי?
טיפולים אקטיביים הם תרגילים מיוחדים שהמטרה שלהם היא לשקם את הגוף מהמצב הלא נעים שבו הוא נמצא.
יש נשים שסובלות מכאבים והן יכולות להצטרף לשיעור פילאטיס או יוגה הקרוב אליהן, וכל הכאבים יעלמו, אך יש נשים שהמצב שלהן כבר מורכב יותר והן צריכות תרגילים מיוחדים לשיקום האזור הכואב, וכן עבודה על היציבה.
מהסיבה הזאת פיזיותרפיה לא תמיד עוזרת, כי היא לא עובדת על כל היציבה ולכן הבעיות לא נפתרות מהשורש.
נשים רבות מתקשרות אלי: “אורטל, עשיתי הכול! הכול! ועדיין כואב לי, מה לעשות?” וכשאני מבררת איתן מה הן עשו אני נוכחת לדעת שכל הטיפולים שאליהם הן נגשו היו פאסיביים. אין ברירה, זה לא מספיק. כל טיפול פאסיבי חייב להיות מלווה בטיפול אקטיבי, בתרגילים שמגמישים, מאריכים ומחזקים את הגוף, בתרגילים שעובדים על יציבה נכונה, וכן בשינוי בתזונה! רק כך אפשר לפתור בעיות מהשורש.
“כל זמן שאדם מתעמל ויגע הרבה ואינו שבע ומעיו רפין, אין חולי בא עליו וכוחו מתחזק… וכל מי שהוא יושב לבטח ואינו מתעמל…
אפילו אכל מאכלות טובים ושמר עצמו על פי הרפואה, כל ימיו יהיו במכאובים וכוחו תשש” (רמב”ם הלכות דעה ד, יד-טו).
תגובה אחת
מעניין מאוד, הכוונה היא רק כשמשהו כואב או תמיד לשלב?