חודש טוב וחורף בריא.
יהי רצון שיבוא החורף הזה עלינו לטובה, מלא בשפע ומבורך משמים.
בשבוע הבא נבקש טל ומטר לתשפ”ד. ואפילו אם כרגע השמש עודנה משחקת ב’קיץ-אביב’ (בשעת כתיבת השורות אני אפילו לא מנסה לנחש מה יהיה מזג האוויר) – זה הזמן להכין מטריות! לא רק כסמל על חולצת ראש חודש של ילדי הגן…
הפעם נתמקד ביצירת מטרייה רב-עונתית והכרחית.
אז מה בתוכנית?
יצירת מטריה מיוחדת ומגינה – שלא מיועדת לגשם.
מה צריך להכין מראש?
דפים, צבעים, דבק ומכשירי כתיבה ו/או חומרים נפסדים כיד הדמיון הטובה.
*הפעילות מבוססת על הספר ‘המטריה שלי’ מאת נעמי ויץ.
לפעמים אנחנו צריכות להתגונן מפני כל מיני דברים לא נעימים שאנחנו חוות. זו יכולה להיות מילה לא נעימה שנאמרה לנו, ביקורת לא צודקת, אירועים קשים ועוד… סיטואציות כאלו ואחרות פוגשות גם את הילדים שלנו, וכולנו זקוקים לחוסן נפשי – כוח, שיעזור לנו להתאושש ולהמשיך הלאה למרות הכול.
כאימא, את רוצה לפתח את החוסן של ילדך. ומה יעזור לו? אחת מהדרכים היעילות והמקובלות היא להפעיל חשיבה חיובית: להיזכר בדברים טובים שקרו, הצלחות שחווינו, מחמאות שקיבלנו, לחשוב על הכישרונות שה’ חנן אותנו בהם ואיך הם עוזרים לנו וגם, לעיתים, לדמיין עתיד ורוד וטוב.
נוכל ללמד את הילדים את הטכניקה הזו על ידי דימוי של מטריה. כשאנחנו רוצים הגנה מגשם אנחנו פותחים מטריה, וכשצריכים הגנה מעלבון, מצב רוח רע וכדומה – “פותחים את הראש” (לא באופן מילולי, כמובן ;-).
אז היום ניצור מטריה ועליה נרשום את כל הדברים שיכולים לעזור לנו להתגונן כשנחשוב עליהם וניזכר בהם. ניתן לעשות זאת תוך כדי שיח מעמיק על דברים שמפניהם אנו רוצים להתגונן ועל דברים שעוזרים לנו לחוש בטוחים, רגועים ושמחים. את המטריה מומלץ לתלות במקום בולט ונגיש לילד.
מה הרווחנו?
פיתוח וטיפוח חוסן נפשי, חשיבה חיובית, יצירה מקסימה עם מסר ושיחה חשובה ומועילה.
והעיקר שנהנינו יחד!