נ- נקודה למחשבה
להשתוקק באמת / דיתי וינשטיין
הגמרא בשבת שואלת, “מאי חנוכה?” ועונה: “כשנכנסו יוונים להיכל, טמאו כל השמנים שבהיכל וכשגברה מלכות בית חשמונאי ונצחום, בדקו ולא מצאו אלא פך אחד של שמן שהיה מונח בחותמו של כהן גדול ולא היה בו להדליק יום אחד. נעשה בו נס והדליקו בו שמונה ימים”.
למה חכמים קבעו את חנוכה על הנס הזה? נראה שלכאורה היו מאורעות משמחים הרבה יותר – היכולת לחזור ללמוד תורה בפרהסיה, לשמור שבת, למול את הבנים. הניצחון של המכבים.
מה היה מיוחד כל כך במציאת פך השמן הקטן?
אין ספק שהדלקת המנורה היא מצווה גדולה, אבל האם היא ‘נחשבת’ יותר מקיום תרי”ג מצוות אחרות?
הכוהנים והעם התרשלו בעבודת המקדש ובעקבות זאת עלתה מלכות יוון (כהסברו של הב”ח).
אחרי הניצחון הגדול הם השתוקקו כל כך למצוא שמן זית זך ולהדליק את המנורה בטהרה.
התשוקה הזו הייתה חסרת סיכוי. זה היה בלתי הגיוני למצוא פך חתום בחותם כהן גדול במקדש שחולל על ידי היוונים, אבל הכוהנים דבקו ברצון הכנה שלהם, חיפשו ומצאו.
נס פך השמן, שבגינו אנחנו חוגגים מידי שנה שמונה ימים, הוא התוויית דרך לכל הדורות – הקב”ה עוזר למי שמראה לו שהוא משתוקק באמת, וכמה חביב לפני הקב”ה אפילו הרצון הכנה והקטן ביותר לעלייה.
רק נראה רצון מכל הלב להתקדם, להתרומם, להאיר – והקב”ה ישלח לנו פך שמן טהור ויאיר לנו את החג באור של משמעות אמיתית.
ג- גפרור מאיר
הסופגנייה הכי מתוקה
מדפיסים תמונה צבעונית של כל ילד, אפשר על דף כרומו, שיהיה חזק יותר.
מדביקים את התמונה על קרטון או קרטון ביצוע בצורת סופגנייה, כך שתמונת הילד היא כביכול הריבה המתוקה של הסופגנייה.
כל ילד כותב מתחת לתמונה מה התכונה – הריבה שלו שהוא הכי אוהב (חשוב מאוד להעלאת הדימוי העצמי וההכרה בערך עצמי!) אחר כך מעבירים את הסופגניות מילד לילד וכל אחד מוסיף את ה’ריבה’ – התכונה שהוא הכי אוהב אצל הילד הזה.
ה- הפעלה משפחתית
חוט ממתקים
קונים 8 סוגי ממתקים וכל סוג קושרים לחוט אחד ארוך.
את כל החוטים מאגדים ביחד ומדביקים לתקרה, או תולים על וו בתקרה.
כל ערב, לאחר הדלקת הנרות, מתחיל הטקס:
הילד הנבחר (מתחילים מהקטן לגדול או עפ”י גורל) מקבל מאבא/אמא את שלל החוטים מהצד שלא קשור אליו ממתק.
הוא בוחר חוט אחד. לאחר הבחירה משחררים את החוט הנבחר ו-הופ, החוט המשוחרר נופל ואיתו הממתק המחולק לאותו יום.
פ – פינוק לאור הנרות
לביבות תפוחי אדמה
לביבות טעימות, אהובות מאוד על ילדים.
הכינו את התערובת לפני הדלקת הנרות, ולאחר ההדלקה טגני את הלביבות וכך תוכלו לאכול לביבות טריות לאור נרות החנוכה.
מצרכים:
1 ק”ג תפוחי אדמה
3 ביצים
כף מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם במגרדת דקה לקערה גדולה.
מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב.
שופכים את הנוזלים שמצטברים בקערה.
מחממים שמן במחבת שטוחה ורחבה. מעבירים כף תערובת לשמן הרותח.
מטגנים עד ששולי הלביבה משחימים והופכים לצד השני.
מוציאים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג.
מגישים עם שמנת חמוצה או קטשופ.
תגובה אחת
וואו איזה מושקע!! אהבתי, מחכה כבר לרעיונות של מחר