פאי שוקולד – פקאן

פאי_שוקולד_פקאן_לחמץ_או_לפסח
פאי שוקולד – פקאן

קל

כ-10 מנות

פרווה/חלבי

מאת: אביגיל מייזליק

הפאי הזה עשיר, טעים ומפנק במיוחד. ניתן להחליף את הפקאנים באגוזי לוז או בשקדים. אגב, הוא נפלא גם בפסח, כאשר מחליפים את הקמח בקמח שקדים או בשקדים טחונים.

חומרים

לבצק:

11/2 כוסות קמח

3 כפות גדושות שמן קוקוס או 70 גרם חמאה רכה

ביצה 

למלית:

200 גרם אגוזי פקאן

200 גרם שוקולד מריר

ביצה 

2/3 כוס סוכר

2 כפות שמן 

אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מכינים את הבצק: מערבבים יחד את הקמח ושמן הקוקוס או החמאה לפירורים אחידים. מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט ככל האפשר עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית פאי מלבנית או בתבנית עגולה.

מכינים את המלית: בסיר כפול על אדים ממיסים את השוקולד שבור לקוביות יחד עם השמן, עד שהוא נמס. מסירים מהאש, מצננים מעט, מוסיפים את הסוכר והביצה ומערבבים. יוצקים לתוך הקלתית. מפזרים את האגוזים מעל השוקולד בצורה אחידה ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהבצק זהוב והשוקולד יציב. מוציאים ומצננים. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר. 

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!