רוצה להפתיע את הילדים? הכיני את האפרוחים מראש בלי שהם יראו, וצלמי את הפרצופים המופתעים שלהם כשהאפרוחים מגיעים לשלוחן…
החומרים הדרושים:
ביצים קשות
מלפפון
עגבניות
סכין משוננת
אופן ההכנה:
נבשל ביצים בישול מלא (עשר דקות לפחות). נקרר ונקלף.
ניישר את החלק העגול של הביצה למטה כדי שתעמוד טוב.
ניקח סכין משוננת ונחרוץ צורת ‘דשא’ כמו בתמונה (לא מידי עמוק שלא יהרוס את החלמון).
בעזרת הסכין נפתח את 2 חלקי החלבון ונתחיל ליצור בעזרת קליפת המלפפון 2 עיגולים קטנים לעיניים,
לרגליים נפרוס פרוסת עגבניה- רצוי מהחלק התחתון שלה, ניישר עם הסכין את החלק העגלגל כדי שיעמוד טוב כבסיס ונוציא משולש- קיבלנו רגליים ומקור באותה פרוסה, אם יש צורך ‘נקטין’ מעט את המקור ונצמיד לחלמון.
נחזיר את חלק הביצה למעלה ליצור כובע והאפרוחון מוכן!
בהנאה ובתאבון!
יצרת? נהנית?
אשמח לשמוע 🙂