צלי עוף ריחני עם בטטה ותפוחי אדמה

צלי_עוף_ובטטה_מנה_עיקרית_לשבת
צלי עוף ריחני עם בטטה ותפוחי אדמה

קל

6-8 מנות

בשרי

מאת: אביגיל מייזליק

מנה חמה ועסיסית, נצלו את שבתות החורף האחרונות לגיוון במנה העיקרית כשהערב ארוך ויש זמן להנות מכל מנה.

חומרים

עוף מחולק למנות או 6 כרעיים

כף שמן

2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות

3 בטטות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1 ס”מ

3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס”מ

6 שיני שום חתוכות לפרוסות

כף פפריקה מתוקה

כפית דבש או סילאן

מלח ופלפל

2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה להגשה

אופן ההכנה

שמים בסיר את הבצל והשמן, מסדרים מעליו את העוף.

מוסיפים את פרוסות הבטטה ותפוחי האדמה, פרוסות השום, חצי כוס מים, פפריקה, דבש או סילאן, מלח ופלפל.

סוגרים את המכסה ומבשלים רבע שעה על אש נמוכה. כשהסיר מתמלא בנוזלים מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד שעה או עד שהעוף רך.

לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!