מה את עושה כדי לצייד את ילדייך בארוחה בריאה ומזינה שגורמת לך להיות רגועה ולהם להיות שבעים? מה את מכינה להם ומתי?
הנה מספר טיפים ליצירת שגרת תזונה נכונה ומאוזנת.
- כדי שתהיה לך אפשרות למלא את התיקים של יקיריך במוצרים מזינים עליך לדאוג קודם כל שמוצרים אלו יהיו אצלכם בבית. ערכי קניה ומלאי את הבית במוצרים בריאים ומזינים כגון: תמרים, צימוקים, חמוציות, שקדים, חלבה, ממרח תמרים, ממרח חלבה, חמאת בוטנים, פריכיות, טחינה, יוגורט ללא סוכר, פירות וירקות מגוונים.
- הכל מתחיל ונגמר בהרגלי אכילה. לא יתכן שתצפי מהילדים או מהבעל לאכול סנדוויצ’ים מקמח מלא עם ירקות בעוד את מעמיסה בתיקך רוגעלך, שוקולד וקולה. אם בבית יהיו הרגלי אכילה נכונים ואתם תתנו דוגמא אישית – הילדים יהנו לקחת ללימודים אוכל מזין ובריא.
- מילת המפתח באוכל מושקע היא התארגנות מראש. הבקרים של כולנו עמוסים, יש מטלות רבות שצריך לבצע בזמן קצר ולהספיק לצאת מוקדם כדי לא לאחר לעבודה וללימודים. אם תתכונני לכך מראש הבקרים שלך יהיו נינוחים יותר והכריכים של ילדיים בריאים יותר. הכיני את האוכל ערב קודם. חתכי ירקות, מרחי ממרחים בלחם וארזי את הכל בצורה מסודרת כך שבבוקר תצטרכי רק לשים לכל ילד את השקית המיועדת לו בתיק. בעלות נסיון מספרות לנו שהכריכים טעימים מאד ואהובים על הילדים גם אם הם הוכנו ערב קודם. אם את מכינה טוסטים, תוכלי למרוח את הקטשופ ולהניח את הגבינה הצהובה בתוך הלחם ובבוקר רק להכניס לטוסטר. גם שקיות עם עוגיות או קורנפלקס ניתן להכין ערב קודם ולסגור היטב ובכך לחסוך דקות יקרות בבוקר.
- אם גם בערבים את עסוקה, תוכלי להכין כריכים פעם בשבוע ולאחסן במקפיא עד לשימוש. ניתן לשים בהם רסק עגבניות עם גבינה צהובה ובבוקר לשלוף מהמקפיא ולהכניס לטוסטר או למרוח חמאת בוטנים/ ממרח תמרים ובבוקר לשים בתיק. עד הפסקת האוכל הכריך יפשיר ויהיה כמו טרי.
- . אל תחזיקי בבית ממרחים לא בריאים כגון שוקולד או ריבה מתוקה המכילים הרבה סוכר. אם הם יעמדו בארון את תתפתי למרוח אותם בבקרים לחוצים (ומתי הבקרים אינם כאלה?)
- אל תשאלי את הילד: “מה אתה רוצה בלחם?” ההיצע הרב מקשה על הילד לבחור משהו אחד מתוך כל המבחר. הציעי לו שתיים או שלושה אפשרויות ותני לו לבחור אחת מביניהן.
- חתכי רצועות של ירקות כגון גזר, מלפפון, גמבה ושימי אותן בכוס חד פעמית. הכניסי את הכוס עם הירקות לשקית וקשרי אותה. בצורה כזו הירקות לא ימעכו ויגיעו לגן/ לבית הספר טובים וטעימים.
- אם את מוסיפה ירקות לכריכים של הילדים השתדלי שפרוסות הירקות יהיו דקות. קשה לילד להתמודד עם כריך עמוס בירקות שנופלים לו מכל כיוון.
- ערכי טבלה מחולקת לימים לכל ילד ותלי אותה במקום בולט במטבח. שבי עם כל ילד בצורה נינוחה והחליטו יחד איזה אוכל הוא יקח בכל יום. בצורה כזו הילד יהיה שותף להחלטה ויקבל אוכל שהוא אוהב וגם את תוכלי לנווט את החלטתו ולהסביר לו ברוגע על חשיבות אכילת אוכל בריא. בנוסף, בבקרים לא תצטרכי להתמודד עם סוגיית ‘מה לשים לך היום לאכול?’
- הצמידי מידי פעם מכתב קטן ממך לילד בשקית הכריך. אין ספק שמחווה זו תעלה חיוך ותשמח את הילד בכל גיל.
- פת שחרית – כדי שילד יוכל להתרכז בשעת המשחק/ התפילה/השיעור הראשון הוא צריך לאכול קודם לכן. חז”ל כבר הנחו אותנו לאכול פת שחרית בבוקר לפני היציאה מהבית. לא חייבים ליטול ידיים, אפשר לאכול יוגורט עם גרנולה ופירות יבשים, דייסה עם קינמון, מאפה בית בריא, שוקו חם, תה עם מעט חלב. קורנפלקס עם חלב לא מומלץ בחודשי החורף משום שחלב עלול להגביר את הליחה.
- אם הילד בררן באוכל ולא מוכן בשום פנים ואופן לאכול ירקות, פירות וכריך בריא, שלחי לו ללימודים אוכל שהוא כן אוהב כדי שלא יצא שכרך בהפסדך והילד יחזור הביתה עם כריך שלם בתיק ובטן מקרקרת. את השלמת התזונה עשי בנחת בארוחת הערב. כשכולם אוכלים יחד התאבון נפתח והילד הבררן אולי ינסה לטעום דברים חדשים.
רעיונות לכריכים:
- טוסט – הטוסטר סופג הכל, אפשר להכניס לטוסט כל מה שרוצים, החל מהטוסט המקורי עם קטשופ וגבינה צהובה ותבלינים כגון: תבלין פיצה/ אורגנו/ פלפל שחור וכלה בטונה עם עגבניה או גבינה לבנה וזייתים.
- ממרח טונה בייתי – לרסק בבלנדר טונה, ביצה קשה ומעט מיונז, למרוח על הלחם. (אפשר להכין מראש כמות גדולה ולשמור בקופסא במקרר)
- אבוקדו – לרסק אבוקדו עם ביצה קשה, מלח ופלפל שחור, למרוח על הלחם ולהוסיף פרוסות עגבניה.
- כריך פרצוף – למרוח גבינה על הלחם ואז לשים ירקות בצורת פרצוף (עגבניה- פה , מלפפון – עיניים, פלפל – אוזניים וכ’ד ) ואז לסגור את הכריך עם הפרוסה השניה. הילדים יודעים שמחכה להם הפתעה, בארוחת 10 הם פותחים את הסנדביץ ומגלים את הפרצוף החמוד, סוגרים חזרה ואוכלים בהנאה…
- מאפה בייתי – לאפות קרואסונים או לחמניות קטנות מקמח מלא או חצי מלא. להכניס לכל לחמניה לפני האפיה הפתעה שונה כגון: זייתים ורוטב פיצה, בצל מטוגן, פטריות, גבינה מלוחה. לשלוף בבוקר מהמקפיא לחמניה לכל ילד על פי העדפתו. מתכון ללחמניות.
- חביתה – לחתוך טבעת של גמבה, להניח אותה על מחבת משומנת ואת בלילת הביצה לשפוך לתוכה, כך מתקבלת חביתה מעניינת ואהובה על ילדים.
2 תגובות
הי רעיונות ממש יפים
לא ראיתי מתכון ללחמניות
נוסף