קוקוס_פתוח_עם_בקבוק_מלא|_חלב_קוקוס

טעים להכיר | קרם קוקוס, חלב קוקוס, נוזל קוקוס

מאת: מיכל פוזנר

  1. זה בעצם טחינה חזקה של שבבי קוקוס ומים. נסו את זה בבית.
  2. שלא יבלבלו אתכם, ההבדל בין המוצרים הוא באחוז השומן שבהם:

נוזל קוקוס – עד 10%, אין לו הרבה שימוש ביום יום.

חלב קוקוס – בין 10% ל-17% – משמש תחליף לשמנת בבישול ומתפקד כמו שמנת לבישול דלת שומן.

קרם קוקוס – 18% ומעלה – משמש לקצפות, הקרמות והוא תחליף מעולה ופרווה לשמנת מתוקה.

אל תסמכו על שם המוצר אלא בדקו תמיד את אחוז השומן. (מי קוקוס הם הנוזלים הטבעיים שבתוך בשר הפרי).

3. להכנת קצפת מקררים את הפחית, והחלק הלבן, השומני והנוקשה צף למעלה. מוציאים אותו בכף ומקציפים (זהירות, זה קורה מהר!). לשימוש בתבשילים כהקרמה מנערים היטב ומשתמשים כמו שמנת לבישול…

4. אל תפחדו מהשם. טעם הקוקוס כמעט לא מורגש, תשתמשו חופשי.

5. חיי המדף של המוצר (נוזל/חלב/קרם) ארוכים-עד הפתיחה. מהרגע שפתחנו – כמה ימים במקרר ו-לפח. אם אין לכם צורך בכל התכולה – פשוט הקפיאו בשקיות. זה קופא מצוין.

6. תמצאו בסופר – בשימורים או במדפי המוצרים מהמזרח הרחוק (מוצרי הסושי וכדומה).

מתכון לחזה עוף בקרם קטיפתי וענוג/ מיכל פזונר

מנה רבת רושם וטעימה בצורה שחייבים לטעום – כי אי אפשר להסביר.

ההכנה נראית מסובכת אבל בפועל קלה ומהירה להכנה.

תחזרו לספר.

החומרים:

קילו חזה עוף מופשר ופרוס לפרוסות או רצועות

משרה:

11/2 כוסות קורנפלור

1/41/2 כוס מים

ביצה

כפית גדושה חרדל

מלח, פלפל, פפריקה.

לרוטב:

פחית קרם קוקוס

כף גדושה אבקת קארי

כפית צ’ילי גרוס

כף סילאן/ דבש

1/2 כוס מים

מלח

פלפל שחור

מערבבים את חומרי המשרה לבלילה סמיכה ואחידה. אם הבלילה נוזלית מדי, מוסיפים קורנפלור. אם היא סמיכה מדי – מוסיפים מים. 

מכניסים את פרוסות החזה לבלילה ומשגרים למנוחה לפחות לחצי שעה.

מחממים מחבת על אש גבוהה עם מעט שמן. המחבת צריכה להיות רותחת. מטגנים את הפרוסות המצופות בבלילה כמה דקות משני הצדדים להזהבה קלה. החזות צריכים להיות מוכנים חלקית.

מנקים מעט את המחבת, שופכים לתוכה את חומרי הרוטב, מערבבים ומביאים לבעבוע כמה דקות.

בשלב זה טועמים ומתקנים תיבול.

מכניסים בזהירות את פרוסות החזה ומבשלים ברוטב כמה דקות עד שהחזה מוכן.

מגישים על אורז לבן לספיגת טעמים מושלמת, מעטרים בפטרוזיליה/בצל ירוק קצוצים ומחכים למחמאות כי זה טעם שאין לו מתחרים.

טיפ שלי – ערבבי את חומרי הבלילה בתוך שקית הקפאה וכך תחסכי את שטיפת הקערה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה מתרחש שם, בשקט, מתחת לפני השטח?

No Responses

מא – ת, איך לארגן ערב לביבות כמו שצריך.

No Responses

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
קוקוס_פתוח_עם_בקבוק_מלא|_חלב_קוקוס

טעים להכיר | קרם קוקוס, חלב קוקוס, נוזל קוקוס

מאת: מיכל פוזנר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למה לקדש חצי אישה? ומי צייר עלה על הקיר?

No Responses

רוצה קפה והחלב עושה לך רע? קבלי את עולם התחליפים

No Responses

אוספים זכויות!! שבת היא מלזעוק וישועה קרובה לבוא! הצטרפי גם.

1

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

על נשים שאין להם בית קבע לחזור אליו | ראיון מרתק.

4

מתקשה לכתוב אבל רוצה לומר תודה? מכתבי תודה לשימושך.

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר חמישי.

No Responses

מנה לא מסובכת ומגוונת מאוד את מאכלי הגבינה בחג.

No Responses

פקק תנועה, שמלה סגולה ועדכון מחברת נתיבי ישראל, תובנות של לילה.

No Responses

היא מכסחת אותך. דגשים שצריך לבדוק לפני שיוצאים לכאסח.

No Responses

שייק ירוק בריא ומנקה את המערכות למייטבי לכת

No Responses

מבחר מתכונים שמתאימים לילדים, אוכל טעים ותעסוקה מצויינת.

4

איפה אני ואיפה אלול? הגידו אתם, בכביסה? בבישול?

4

את בחופש? תוהה עובדת המשחד בקנאה…

No Responses

ממרח מדהים וקל להכנה, למריחה על כריכים, קרקרים וכו’.

No Responses

מיטב הטיפים לערב פסח שיעזרו לך לעבור את התקופה הזאת ביעילות.

No Responses

סדנת איור דמויות עם הציירת האהובה שירי כהן.

1

כל הסודות והטיפים בסדנת עוגות שמרים מרתקת.

2

מרק עשיר ויוקרתי בהכנה לא מסובכת ועם טעם נפלא.

No Responses

לא להפחיד, ואיך ההדרגה מטשטשת את הגבולות?

No Responses

No Responses

בלאגן בבית ואת רק רוצה לברוח? נסי את הטיפ הבא…

No Responses

רוצה להתאפר בקלילות ועדיין להראות טוב? המדריך המלא.

No Responses

כביסות? אפשר להפוך אותם לחוויה משפחתית. הימים האחרונים בקייטנה..!

No Responses

היא עייפה, הוא בוכה, ואיפה הבעל בכל התמונה?

No Responses

מנה קלילה ומכבדת, מתאימה בול לסעודה שלישית!

2

חלב, מי שידך אותו לקפה שלנו ולמה אי אפשר בלעדיו?

No Responses

מייקאובר למטבח ישן בלי להוציא הרבה כסף.

3

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!