משימת השבוע
אני מקווה שאצלכן, כמו אצלי, סעודה שלישית מתחילה להתייצב במקום הראוי לה, המכבד.
אבל לא לשכוח את הנפילות ואת הפעמים שאת יושבת על הספה עם אפס חשק לקום ולזוז. זה בסדר. נפילות הן תמיד חלק מהתהליך, ונקבל אותן באהבה.
ומה עוזר לקום מהן?
הידיעה שבורא עולם שמח בנו ובזה שאנחנו מכבדים את השבת שהוא נתן לנו באהבה, והשינוי שאנחנו רואות באווירה בבית ובהרגשת הלב.
כי אם אנחנו מתאמצות להכניס שבת לפני הזמן ולכבד אותה בבואה, שווה להתאמץ לכבד אותה גם בצאתה. זה כבוד אמיתי.
ולמעשה?
נסי לעשות משהו אחד שישנה את האווירה – צאו לטיול. החליפי בגד. סדרי את המטבח או הסלון. כל השאר כבר יהיה קל יותר.
השבוע ממשיכים עם שדרוג החלות, ואחרי מסיבת הפיצות
(שאגב – אפשר להכניס את זה לתפריט באופן קבוע. אני מביאה פה רעיונות מגוונים כדי שכל אחת תמצא את מה שהיא אוהבת)
נכין חלות משודרגות וטעימות. יחד עם גבינות זה סעודה מושלמת.
בצק לחלות – כל אחת והבצק שלה
שמן זית מעורבב עם מלח, שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה או מיובשת.
אופציה א’: לחם תלוש אותי
מרדדים את הבצק לעלה גדול ולא דק מדי.
מורחים את תערובת השמן בנדיבות.
חותכים למלבנים ברוחב תבנית אינגלישקייק ובאורך 3/4 גובה התבנית (בערך)
עורמים לערימה את כל המלבנים זה על זה ומניחים בשכיבה בתבנית.
קיבלנו המון מלבני בצק עומדים אחד ליד השני צפוף.
מתפיחים שוב לפחות חצי שעה, מורחים ביצה ואופים עד להשחמה.
מגישים בלי התבנית, וכל אחד תולש לו פיסה מהחלה.
אופציה ב’: חלת שום קלועה
מחלקים את הבצק לשלוש, מרדדים כל שליש למלבן, מורחים בנדיבות מתערובת השמן וסוגרים לגליל. קולעים לחלה את שלושת הגלילים וממשיכים כרגיל.
אופציה ג’: לחמניות אישיות
פותחים כל חתיכת בצק למלבן ומורחים את התערובת. מגלגלים לגליל קצר ועבה – לחמניית אצבע,
או לגליל ארוך וצר וסוגרים לקשר – לחמניות קשר.
תוספות טעימות שמוסיפים בסוף הלישה של הבצק:
עגבניות מיובשות קצוצות
בצל מטוגן
טבעות זיתים
שום כתוש עם פטרוזיליה
צימוקים – לאוהבי המתוק.
את הבצק קולעים לחלות או לחמניות רגילות, כמו שאתן אוהבות.