איך שותים קפה ברחבי העולם? כמו בכל דבר, גם כאן אין גבול ליצירתיות, והקפה הוא מזמן לא רק קפה. בואו נצא למסע מרתק סביב העולם. אתן איתי?
אירלנד
כיאה לאירלנדים חובבי השתייה החריפה, הם הכניסו אלכוהול גם לקפה שלהם. הקפה האירי – האיירש קופי – מורכב מ-3/4 קפה חם, כף סוכר חום ו-3 כפות של ויסקי. לתוספת עניין מזלפים למעלה שמנת.
ויטנאם
בוויטנאם מעדיפים התושבים את הקפה שלהם קר, סמיך ואינטנסיבי. כדי להכין אותו, יש להשתמש במסנן ויאטנמי מסורתי. זהו מסנן קטן העשוי ממתכת שאליו מטפטפים קפה חם, שמטפטף לאט לתוך הכוס. הקפה שמתקבל עשיר בטעמים עזים. לאחר שהקפה החם מוכן, מוזגים אותו לתוך כוס קרח. בדרך כלל שותים את הקפה עם כמה כפות חלב מרוכז ממותק, שאותן מוסיפים לכוס לפני תהליך החליטה.
מקסיקו
הקפה המקסיקני הוא ייחודי מאוד, ומתובל מאוד מאוד. סביר להניח שתיתקלו בו רק אם תבקרו במקסיקו או באזור. הקפה מכונה ‘קפה דה אולה’ ופירושו ‘קפה של סיר הבישול’. זאת משום שמכינים את הקפה בתוך סיר בישול על כיריים. כדי להכין אותו – תנשמו עמוק – יש לערבב מים טריים ומסוננים יחד עם מקלות קינמון, כוכבי אניס, ציפורן, סוכר חום ושוקולד. מביאים את התערובת לרתיחה, מכבים את האש, מוסיפים את הקפה, משאירים את האש כבויה במשך 5 דקות, מסננים את הקפה במסננת עדינה או בבד גבינה ומגישים חם. נוהגים להגיש את הקפה בתוך ספל קרמיקה, שלטענת המקומיים מעצים את טעמו של הקפה. כמה סבלנות יש במקסיקו.
מרוקו
אולי גם לכן – כשחושבים על משקה מרוקאי – קופץ ישר לראש תה עם נענע? אבל האמת שהקפה הוא חלק לא מבוטל בתרבות המרוקאית. וכמו שניחשתן, לכאורה, הקפה המרוקאי יהיה מתובל וארומטי. מה הוא מכיל? פולי קפה בקלייה כהה, קינמון, ציפורן, תרמילי הל, אגוז מוסקט טרי, ג’ינג’ר מיובש, פלפל שחור טרי, סוכר מגורען להגשה וחלב חם. טוחנים את התבלין יחד עם הקפה ומבשלים אותו. אחר כך אפשר להוסיף חלב וסוכר.
פורטוגל
לפורטוגלים כנראה היה משעמם מאוד, כי משום מה הם החליטו להוסיף לקפה שלהם – לימון! האמת, שהאלג’ירים היו הראשונים ששילבו לימון בקפה, אבל הפורטוגלים לקחו את זה צעד אחד קדימה והוסיפו את הלימון במקום המים. כך נוצר משקה קפה מרענן. אולי אפשר לקרוא לו ‘לימונדת קפה’…
איך מכינים? מוסיפים למנת אספרסו סוכר/דבש ותמצית וניל, נותנים לתערובת להתקרר כמה דקות,
מוזגים אותה לתוך כוס עם קרח, סוחטים פנימה מיץ מלימון ושותים בהנאה. נסו ודווחו האם זה טעים…
גרמניה
הגרמנים כנראה תמיד היו מתוחכמים. הם מוסיפים לקפה שלהם רום ומקשטים מעל בקצפת, כך אף אחד לא חושב שיש כאן משקה אלכוהולי… את הקצפת מקשטים בקינמון או בקקאו. ככה מתחממים בחורף הקר באלגנטיות מעושה של קפה עם קצפת. מזכיר את אירלנד? מעניין מי העתיק את מי…
קפה מוקה מפנק
כפית גדושה קפה מגורען איכותי
4 קוביות שוקולד חלב מומס
כוס חלב מחומם בסיר או במיקרוגל
מניחים את הקפה והשוקולד בכוס ומוזגים מעט מים רותחים. מוסיפים חלב חם ומערבבים היטב. אם חסר קלוריות – אפשר לזלף קצפת מעל…