ברוכות הבאות למדור הבסיסי ביותר בהפסקת הקפה, ובו נלמד דבר ראשון – על קפה.
ידעת שקפה הוא חומר הגלם הנסחר ביותר בעולם אחרי ה-נפט?
מה שאומר שדלק למכוניות ודלק לאנשים זה הבסיס…
אז עם מה נתחיל? אולי נכיר קודם כל את המשקאות הבסיסיים והרווחים בעולם הקפה, כדי שפעם הבאה כשישאלו אותך בפרצוף מקצועי כזה: “קפוצ’ינו או אמריקנו?”, תדעי לענות בבטחה…
נתחיל:
אספרסו – קפה שחור חזק. מגיע במנה קטנה ומרוכזת בד”כ. מי שנגמר לו מהר מידי, מזמין ‘אספרסו ארוך או כפול’, ומקבל כמות אההם… מכובדת, של קפאין.
לכל הדעות, קפה של גברים. אי אפשר לעשות הפסקת קפה עם אספרסו… שותים אותו כמעט בלגימה! ראיתן פעם אישה שככה שותה קפה? אין זלזול עמוק יותר במונח הפסקת קפה משתיה בצורה כזאת…
אמריקנו – אספרסו עם כמות גדולה יותר של מים.
לא הבנתי. לא קטן וחזק, לא עשיר ומוקצף, סתם עוד מים להחליש את העסק? טוב.
קפוצ’ינו – משקה המוכן ממנת אספרסו, שליש כוס חלב חם ושליש כוס חלב מוקצף.
זה כבר שדרוג של מי שרוצה את החוזק והארומות של האספרסו, בלי לוותר על דקות האיכות ששתיית הקפה מביאה איתה.
לאטה – שליש אספרסו, שני שליש חלב חם (מאודה, בשפה מקצועית יותר) ומעט קצף ארומטי. הלאטה, בניגוד לקפוצ’ינו, הוא סמיך יותר, כי כמעט אין בו קצף.
נשמע השילוב המושלם להפסקת קפה איטית ומרוכזת. אכן הלאטה הוא הקפה העדין המבוקש ביותר ברחבי העולם.
קפה על חלב – קפה חזק (לרוב אספרסו) מעורבב עם חלב צרוב (צרוב! לא נסחפנו?) ביחס של 1:1.
כמו לאטה עם טעם מודגש יותר של קפה. הבנו.
קפה הפוך – אם ביתר משקאות הקפה מוסיפים מעט חלב יחסית לקפה, הרי שבקפה הפוך החלב מהווה את מרבית המשקה, ומוסיפים לו מנת אספרסו. הסתבכנו.
טורקי – בישול של פולי קפה טחונים עם מים רותחים, עד לקבלת הארומה הידועה. גם לכן זה מזכיר שיפוצים?
קפה נמס – ידוע גם בשם נס קפה, על שם מותג הקפה הנמס של ‘נסטלה’. קפה נמס הוא משקה המוכן מערבוב של אבקה עם מים או עם חלב. וכל מי שלא מחזיקה מכונת קפה בבית – כנראה זה הקפה שהיא מכינה…
אייס קפה בטעמים קר ומפנק
כוס חלב
1 שקית וניל
1 וחצי כפיות קפה
2 כפות שוקולד למריחה/ממרח חלווה/נוגט/לוטוס
כוס מלאה קוביות קרח.
מערבבים בבלנדר את כל המרכיבים ושותים בהנאה.