- תבלין, או נכון יותר – תערובת תבלינים קסומה. משתדכת נפלא עם סטייקים של עוף ובשר ויש שיאהבו אותה גם על דגים. הטעם מתקתק-פיקנטי.
- קונים בכל חנות תבלינים וכמו כל תבלין – שומרים בקירור.
- הייחודיות שבו היא שילוב של גרגרי חרדל – ברוב המקרים כמון, יחד עם פפריקה ועשבי תיבול (בד”כ רוזמרין/ טימין/ בזיליקום – הכול או חלקם), סוכר לבן או טבעי ותבלינים נוספים. איזשהו מעטה סודי עוטף את רכיבי התערובות ובכל חנות הטעם יהיה שונה מעט.
- הגם שהיא טעימה על בשרים היא תוסיף המון גם לתערובת קציצות, שקשוקות, רטבי עגבניות, תפוחי אדמה בתנור וירקות מוקפצים. נסו ותופתעו.
עוף קסם/ מתכון מעלף של ריקי דודה שלי עם שינוי קל בכמויות
זה לגמרי קסם כשלוקחים שני מרכיבים, מניחים על העוף, משגרים לתנור ויוצאת משם מנה שאי אפשר לעמוד בפניה.
אני יודעת שזה נשמע מתנשא או לא הגיוני כל כך, אבל אני מתחננת בפניכן לנסות את המתכון הזה.
כמה שכמות התיבול מעטה ככה הטעם ביחס הפוך. אני מתחייבת.
חומרים:
2 כרעי עוף מפורקים, מנוקים
2 כפות תבלין פילדלפיה
2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה:
מערבבים את הסוכר והתבלין.
מפזרים על העוף המונח בתבנית.
זהו. לא מוסיפים כלום!!!
מכסים. מכניסים לתנור חם על 180 מעלות למשך שעה וחצי לפחות.
כשהעוף רך, מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות להשחמה.
העוף יוצא עסיסי, רך ומלא טעם.
התבנית מתמלאת בנוזלים שמחייבים אורז ליד,
והמחמאות שזורמות לא מגלות כמה מאמץ השקענו פה…