שולחן_עם_אבקת_התבלין_ופלפלים_אדומים_חריפים_ומתוקים

טעים להכיר | פלפל צ’ומה

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-צ'ומה!

פלפל צ’ומה

  1. פלפל צ’ומה מגיע בשתי ווריאציות – תבלין יבש או ממרח. הוא עשוי מפלפל ושום, בעצם הוא שילוב של פפריקה ושום… שילוב שיוצר טעם חדש.
  2. שווה להחזיק בבית גם את התבלין וגם את הממרח. את התבלין (שקונים בכל חנות תבלינים) מוסיפים לתבשילים שיש בהם עגבניות, עוף, בשר, קציצות. את הממרח (שקונים בחנויות מזון וסופרים, נמצא במקרר. אני נתקלתי בינתיים רק במוצר של חברת ‘פרג’) מורחים על לחם קלוי, על דגים ולתנור, מוסיפים לטוסטים, פיצה והשמים הם הגבול. באמת.
  3. התבלין לא חריף ועשיר בטעם. מכינים אותו מפלפלים מתוקים וחריפים יחד בד”כ והטעם יוצא מדויק.
  4. מטבל מושלם לקציצות, לשניצלים, לקבבים ואפילו לירקות: חצי כוס מיונז, כפית גדושה ממרח צ’ומה, חצי כפית חרדל. עוד תודו לי.

קונפי עגבניות ושום

זוכרות את הקונפי שום? קבלו אותו בגרסה משודרגת וטעימה כמה רמות למעלה…

10 עגבניות שרי שלמות

5-10 שיני שום, לפי הטעם

שמן קנולה

שמן זית

כף סילאן

מלח

פלפל

תבלין צ’ומה

פפריקה

מניחים את העגבניות והשום בתבנית, עדיף פיירקס שמתאימה לחימום והגשה.

כדאי שהעגבניות לא יגיעו לשפת הכלי, לפעמים הן מתיזות מעט מיץ.

מתבלים בתבלין צ’ומה בשפע, במלח, בפלפל, בסילאן ובפפריקה.

מכסים חצי בשמן קנולה וחצי בשמן זית.

מחממים תנור ל-90 מעלות ומכניסים את התבנית בזהירות.

משאירים שם עד שהשום רך והעגבניות מעט חרוכות. זה לוקח זמן, היאזרו בסבלנות ולא כדאי להכין כשיש תור של מאכלים בהמתנה לתנור…

מגישים עם חלה טרייה ומחייכים בענווה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואי ללמוד איך להשתמש במוזיקה בצורה יעילה לתקופה.

No Responses

רחמים, עלי, על מי שהייתי יכולה להיות, על הריחוק…

No Responses

אולי גם את התרגלת יותר מידי מהר לטוב?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
שולחן_עם_אבקת_התבלין_ופלפלים_אדומים_חריפים_ומתוקים

טעים להכיר | פלפל צ’ומה

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-צ'ומה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו נדבר דקה על ארוחות צהרים. תודה.

1

בין כל הכביסות והבישולים, אל תשכחי את המהות האמיתית.

No Responses

כיצד מברכים? על מה צריך להקפיד בשעת הברכה?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

מחכים לגאולה. איך חיים בתקווה ואמונה תמידיים?

No Responses

מנה חגיגית ומתאימה להגשה בשבת בבוקר.

No Responses

יענקי מאוכזב מהעבודה החדשה של גיטה, זוגיות או עבודה?

1

אולי כבר מחר?! הלוואי.

No Responses

כדורים מפנקים ומזינים, פנקי את עצמך לקראת החג!

No Responses

הבית שלי הוא לא מוזיאון. הזמן היחיד שבו הכול מצוחצח ומונח במקומו – הוא ערב שבת. וגם זה נמשך מעט מדי. שעה לכל היותר.

No Responses

האם יום כיפור הוא יום מפחיד או יום מרגיע?

No Responses

מתקשה לכתוב אבל רוצה לומר תודה? מכתבי תודה לשימושך.

No Responses

“ומה עם החמץ שבלב?”, ישאלו כולם מסביב. “ומה עם החמוץ שבלב?”, אשאל אני.

No Responses

ככל שהכוס תהיה מלאה יותר, יהיה לי יותר לתת לאחרים.

2

לצלוח נכון את התקופה גם מבחינה תזונתית.

No Responses

מהו פחד ומהי חרדה, ולמה כל כך חשוב לזהות אותם?

No Responses

מה זה באמת שמחה? מסע קצר ומרתק במקורות שלנו.

No Responses

היא מכסחת אותך. דגשים שצריך לבדוק לפני שיוצאים לכאסח.

No Responses

קינוח פרווה וטעים במיוחד!

No Responses

משחק אכיל וחוויתי, תעסוקה נהדרת לאחר צהרים ארוך.

No Responses

האם אנו חיים אותם או מפספסים את החיים עצמם במחשבות ובגעגוע לעבר, או בדאגה וכמיהה לעתיד?

No Responses

תוספת עדינה וחגיגית במיוחד

No Responses

על חשבונות, חובות, וגזל מקטרג בראש

No Responses

והפעם מוצאים זמן איכות דווקא בתוך השיגרה העמוסה.

No Responses

המתכון המנצח! מהיר, טעים ולהיט אצל ילדים!

No Responses

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-עלי דפנה!

No Responses

מרק שהוא ארוחה מלאת חלבונים וטעימה במיוחד.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!