פלפל צ’ומה
- פלפל צ’ומה מגיע בשתי ווריאציות – תבלין יבש או ממרח. הוא עשוי מפלפל ושום, בעצם הוא שילוב של פפריקה ושום… שילוב שיוצר טעם חדש.
- שווה להחזיק בבית גם את התבלין וגם את הממרח. את התבלין (שקונים בכל חנות תבלינים) מוסיפים לתבשילים שיש בהם עגבניות, עוף, בשר, קציצות. את הממרח (שקונים בחנויות מזון וסופרים, נמצא במקרר. אני נתקלתי בינתיים רק במוצר של חברת ‘פרג’) מורחים על לחם קלוי, על דגים ולתנור, מוסיפים לטוסטים, פיצה והשמים הם הגבול. באמת.
- התבלין לא חריף ועשיר בטעם. מכינים אותו מפלפלים מתוקים וחריפים יחד בד”כ והטעם יוצא מדויק.
- מטבל מושלם לקציצות, לשניצלים, לקבבים ואפילו לירקות: חצי כוס מיונז, כפית גדושה ממרח צ’ומה, חצי כפית חרדל. עוד תודו לי.
קונפי עגבניות ושום
זוכרות את הקונפי שום? קבלו אותו בגרסה משודרגת וטעימה כמה רמות למעלה…
10 עגבניות שרי שלמות
5-10 שיני שום, לפי הטעם
שמן קנולה
שמן זית
כף סילאן
מלח
פלפל
תבלין צ’ומה
פפריקה
מניחים את העגבניות והשום בתבנית, עדיף פיירקס שמתאימה לחימום והגשה.
כדאי שהעגבניות לא יגיעו לשפת הכלי, לפעמים הן מתיזות מעט מיץ.
מתבלים בתבלין צ’ומה בשפע, במלח, בפלפל, בסילאן ובפפריקה.
מכסים חצי בשמן קנולה וחצי בשמן זית.
מחממים תנור ל-90 מעלות ומכניסים את התבנית בזהירות.
משאירים שם עד שהשום רך והעגבניות מעט חרוכות. זה לוקח זמן, היאזרו בסבלנות ולא כדאי להכין כשיש תור של מאכלים בהמתנה לתנור…
מגישים עם חלה טרייה ומחייכים בענווה.