מד_טמפרטורה_על_כד_חלב_מוקצף

איזה טמפרטורה את?

מאת: מיכל פוזנר

באיזה טמפרטורה את שותה את הקפה שלך? ומה זה אומר עליך?

גם את מאלה שצריכים את הקפה רותחחח?

או שאולי את מחכה כמה דקות טובות עד שהוא יתקרר ולא יצרוב לך את הלשון?

ואם את בכלל מהאלה שמעדיפים את האייס, ומוסיפה לקפה שלך המון חלב ואף קוביות קרח – 

כך או כך, טמפרטורת הקפה היא חשובה מאוד, (כמעט) לכל שותה קפה באשר הוא.

אנשי הרותח

הקפה שלהם נמזג בשנייה שהמים מבעבעים, מקבל שלוק קטן של חלב בשביל הצבע וטיפה אחת מיותרת כבר תהרוס את הקפה והוא יהיה, לטעמם, “קר”…

הם לא יסכימו לכל קפה ממכונת אספרסו (קפסולה, שלא מרתיחים את החלב) כי הוא לא תמיד מספיק חם לטעמם. והם צודקים.

החליטה המקצועית של הקפה היא בטמפרטורה של 90 מעלות (ולא 100, טמפרטורת רתיחה), כדי לא לפגום בטעם הפולים ולשרוף אותם. מי שמעוניין בקפה איכותי של מכונה וחשוב לו שיהיה רותח, חייב להרתיח גם את החלב (כמו שעושים בבתי קפה).

בדרך כלל הם ישאירו שארית קפה בתחתית הכוס – שכבר התקרר ולא ממש ערב לחיכם…

אנשי הפושר

הם מוזגים את המים ומוסיפים חלב בנדיבות. לא כל כך אכפת להם להמתין כמה דקות עד שישתו (זמן מעולה לנקות רגע את השיש או להעמיד עוד מכונה…) העיקר יש קפה והוא “חם” .

כמה מתוכנו היו פעם צריכות קפה רותח ועם החיים למדו לשתות קפה פושר, כי זה מה שיש…?

אנשי הקר

הם בעיקר, בד”כ, מעדיפים אייסקפה, ואם אין הם ישקיעו בקפה קר אמיתי. מעט מים חמים להמיס את הקפה, הרבה חלב למרקם שמנתי וקוביות קרח לתוספת. הבעיה בקפה קר היא שקשה לשתות אותו בלגימות קטנות ולכן צריך ממנו כוס ענקית כדי לזכות בהפסקה אמיתית… שימי לב שבטמפרטורה נמוכה טעם הקפה מודגש יותר וצורך יותר המתקה.

אנשי הלא משנה לי

הם אלה שלא משנה מי מכין להם את הקפה, מה בדיוק הטמפרטורה שלו ובאיזה כוס הוא נמצא. העיקר קפה, אחד אחד.

טעים? טעים. קפאין? קפאין. פספסתי משהו?

לא משנה הטמפרטורה של הקפה שלך, משהו טעים ליד זה חובה!

עוגת שוקולד אישית מהירה במיקרוגל

1/3 כוס קמח

2 כפות קקאו

כפית קפה נמס מומס בכף מים חמים

4 כפות סוכר

1/2 כפית אבקת אפיה

1/4 כוס חלב רגיל או פרווה

1 ביצה

30 ג”ר שמן

כפית סוכר וניל

מערבבים את החומרים היבשים. מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לאיחוד.

אפשר להוסיף שוקולד קצוץ/שוקולד צ’יפס.

מחלקים ל-2 ספלי חרסינה. התערובת צריכה להגיע עד 3/5 גובה ולא יותר.

שמים כל כוס בנפרד במיקרוגל בעוצמה הגבוהה ביותר למשך דקה/שתיים, תלוי בעוצמת המיקרוגל שלכם.

מפזרים אבקת סוכר ואוכלים בהנאה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למה אנחנו מתגעגעים? על הניסים שהיו בזמן ביהמ”ק

No Responses

מה מברכים על ‘מצה בריי’? ואיך מבטלים ברכת ‘המוציא’?

No Responses

אוהבת ליצור? סדנה במיוחד בשבילך, קצת הרפיה וחדוות יצירה.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
מד_טמפרטורה_על_כד_חלב_מוקצף

איזה טמפרטורה את?

מאת: מיכל פוזנר

באיזה טמפרטורה את שותה את הקפה שלך? ומה זה אומר עליך?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מקבץ הלכות חשובות לפורים.

No Responses

מחכה לגאולה? היא מגיעה לבקר אותך כל שבוע!

No Responses

יעקב נלחם בשרו של עשיו ומלמד אותנו לבקש ברכה.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גם את השארת את ניקיון אביב לאחרי הפסח? קדימה!

No Responses

מוגנות? תתחילי איתו מהאמבטיה!

1

מה העץ שלך מספר עליך? אבחני את עצמך.

No Responses

לילד חסר סידן? דלקות אוזנים חוזרות? יש מצב שכל מה שפריע לו זה החלב…

No Responses

יענקי מאוכזב מהעבודה החדשה של גיטה, זוגיות או עבודה?

1

מחפשים לצאת לטיול/פיקניק משפחתי? כל המקומות המומלצים מחכים לכם כאן.

No Responses

הדרכה בוידאו לקיפול מפית בצורת סביבון.

No Responses

האם אייס וניל עוגיות- ברכתו מזונות שקודמת לברכת ‘שהכל’?

No Responses

יש הרבה צבעים שבורים? בואו נכין מהם צבעים חדשים!

1

מהי התנועה הנשית הנלמדת מתוך הפרשה?

No Responses

רוצה להתאפר בקלילות ועדיין להראות טוב? המדריך המלא.

No Responses

בואי להכיר את הרוטב הארגנטינאי שהולך להקפיץ לך כל ארוחה!

No Responses

והפעם מכניסים את הילדים להכנות לחג ומרוויחים על הדרך…

No Responses

ארוחה מהירה לימים עמוסים, מחזה עוף וקצת תבלינים.

No Responses

כדורים מפנקים ומזינים, פנקי את עצמך לקראת החג!

No Responses

החלבון- דברים שלא ידעת… וחשוב שתדעי!

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר שני.

No Responses

כל הסודות והטיפים בסדנת עוגות שמרים מרתקת.

No Responses

איך מניחים בפועל הצללות, שיראה יפה ומקצועי? המדריך המלא.

No Responses

לא מספיקה מצווה אחת כדי להכריע את הכף לטובה?

No Responses

מתכון מעולה ללחמניות בייגלס שמקפיאים ושולפים כשרעבים…

No Responses

מרק עשיר ומנחם. ארוחה שלמה בצלחת אחת.

No Responses

למה יש לנו אחריות על מי שמסתובב ביפו?

No Responses

כמה פעמים אפשר לחזור על אותן הפעולות? כמה פעמים אפשר לשמוע תודה מאותם האנשים?

No Responses

כל מה שאת צריכה לדעת על הימים הבאים עלינו לטובה.

No Responses

שתיית מים – ברכה ראשונה, אחרונה והאם בכלל צריך לברך?

No Responses

נפרדים מהמדור אך לא מהמצווה – כי היא מקור הברכה.

No Responses

על יצירתיות, אווירת חג ופיתוח המוטוריקה.

No Responses

עוגת בראוניז לבנה וחגיגית במיוחד, בדיוק לג השבועות!

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!