מחבת_עם_סופגניות_מטוגנות_ויד_הופכת_אותן_בעזרת_שתי_מקלות

חנוכה, אוי… חנוכה?!

מאת: שירה אזולאי

חג הטיגונים... איך עושים את זה עם הכי פחות נזקים?

חנוכה הוא סמל לנס, לאור ולשמחה. אז איך יתכן שפך השמן המסמל את החג שלנו, דווקא הוא זה שמשבית את השמחה שלך?

כמה עצות קצרות הנכונות לכל יום בשנה, ובמיוחד לחג החנוכה. כדי לשמר את המנהג ובמקביל את הבריאות, המשקל ואפילו מצב הרוח.

כאשר אנחנו בוחרות שמן, כמה כללי אצבע חשובים ביותר:

1. שמן בכבישה קרה – זאת אומרת שמן שבתהליך ההפקה שלא לא חומם מעל 45 מעלות, לא הורתח, הכי טבעי ואיכותי.

2. שמן בבקבוק זכוכית/פח – בשמן המאוחסן בבקבוק פלסטיק מתרחש תהליך ‘הגירה’ של חומרים רעילים מן הבקבוק אל השמן. הם פוגעים בבריאות וגם בטעמו ובריחו של השמן.

3. שמן בבקבוק זכוכית כהה – שמן זית, הוא שמן טבעי המופק מפרי, וככזה הוא עלול להתקלקל. לשמן רגישות לאור (יום או תאורה), לכן בקבוק כהה ישמר אותו לטווח ארוך יותר.

4. שמן עם רמת חומציות נמוכה – כדאי להעדיף שמן עם רמת חומציות נמוכה, ושלא תהיה גבוהה יותר מ-0.8.

חפשי את השמנים האיכותיים הללו ובהם גם תטגני (אבל בלי להיסחף).

איך לטגן בצורה הכי פחות מזיקה?

חמישה סעיפים לחנוכה ולכל השנה. ואחרי ככלות הכול, וכל המפחית – הרי זה משובח.

  • בחרי לטגן בשמן שעמיד בטמפרטורה גבוהה, לא מתאדה/נשרף מהר.
  • שמן נקי לכל טיגון – לא להשתמש באותו שמן פעמיים!!
  • טמפרטורה בינונית – שמן פושר יגרום לספיחה גדולה של שמן. שמן רותח יגרום למזון שרוף (שמן שרוף הוא הגרוע ביותר). לכן שימי לב לטמפרטורה חמה ולא קיצונית.
  • נייר סופג/מסננת – אם אפשר לוותר על עודף שמן, למה לא?
  • אם כבר אוכל מטוגן – העדיפי טיגון ביתי.

השמן הבריא לנו ביותר הוא שמן זית. גם לטיגון! אפשר גם שמן קוקוס (רק בכבישה קרה) וגם שמן זרעי ענבים (מוצר פחות מוכר).

אם כבר מדברים על שמן, כדאי לדעת שהגרוע מכולם הוא שמן דקלים. לצערנו הוא קיים בהרבה מוצרים תעשייתיים, ובמיוחד בפסח.

אולי את שואלת, מה עם שמן קנולה?

שמן קנולה, היתרון הענק שלו הוא במחיר (בלבד). הוא עובר זיכוך. זיכוך נשמע טוב וטהור, אבל לא בשמן. זיכוך אומר חימום/הרתחה בטמפ’ גבוהות וירידה בערכים בעקבות כך. מזככים אותו בטמפ’ של 70 מעלות, וכל המינרלים והוויטמינים נהרסים. אין בו שום ערך תזונתי. 

בשמן סויה, תהליך ההפקה קשה כל כך, שכדי לרכך את הפולים משרים את הפולים בנפט (!!). נכון, אח”כ הם עוברים תהליך ‘טיהור’, ובכל זאת…

אז מה? נטגן בשמן זית? שמן קוקוס? 

כן. אמנם המחיר כואב (אולי בזכות זה נטגן פחות, וזה טוב!), ובינינו, הרבה יותר כואב לספוג את התוצאות לטיגונים ‘המסורתיים’.

כמובן שלא מדובר על טיגון בשמן עמוק. פה ננשום עמוק ונאפשר לאכול סופגנייה אחת לכבוד החג. אבל מעבר, לביבות יוצאות מושלמות באפיה, או בטיגון קל ב’רדודים’.

לפני שניפרד, שני מוצרים שכדאי להכיר:

בקבוק תרסיס לספריי שמן.

בקבוק טפטפת לשמן.

ניתן לרכוש בקבוקים למילוי, או כמתז שמן, או עם צינורית לזילוף. כך הרבה יותר קל לשלוט בכמויות השמן. והתוצאה? שומרים על הבריאות, על המשקל ועל כיס.

שיהיה חג שמח!!

מתכון לסופגניות אפויות ו-טעימות מאוד!

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מחפשת ארוחה לערב פסח שתכיל הכל במנה אחת? כנסי.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
מחבת_עם_סופגניות_מטוגנות_ויד_הופכת_אותן_בעזרת_שתי_מקלות

חנוכה, אוי… חנוכה?!

מאת: שירה אזולאי

חג הטיגונים... איך עושים את זה עם הכי פחות נזקים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון שהוא חגיגה, המלצה לחוויה משפחתית חמימה…

No Responses

הסדנה הגדולה לאיפור מושלם. פרק ראשון.

1

מה מיוחד בשבתות שבימי ספירת העומר ואיך זה קשור לזרי ההדס?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

סלט יפיפה וטעים במיוחד, ירק חובה יחד עם המצות!

No Responses

הצלליות! איך מתאימים ואיך מניחים?

No Responses

מחפשת רעיון לארוחה חלבית לא כבדה? נסי את הכריך הבא.

No Responses

מנה מקסימה לדיאטה- אטריות האורז ללא גלוטן טעימות וקלות להכנה.

No Responses

רוצה להתאפר בקלילות ועדיין להראות טוב? המדריך המלא.

No Responses

השבת קוראים פרשת זכור, מה היא באה ללמד אותנו?

No Responses

היום, ערב ראש חודש סיון, אל תפספסו את הסגולה המיוחדת.

No Responses

כמה כללים פשוטים ובסיסים איך להתלבש נכון בחורף ולהמשיך להיראות טוב.

No Responses

מה הקשר בין הגוף לבין הנפש שלך ואיך נדאג להם?

No Responses

כדורי לאבנה הם חגיגה לעינים ולחיך, היוגורט עשיר בחיידקי ביו שמסייעים לעיכול.

No Responses

מה עושים עם העצב שמגיע לבקר?

No Responses

בדרך למבצע נוסף להתנהגות טובה? תחשבי פעמיים.

3

תלוש השכר הוא יותר משורות מספרים… הוא הסיפור של העבודה שלנו. אז איך מפענחים אותו בלי כאב ראש?

8

פסטה מעודנת ברוטב שונה ומעניין.

No Responses

אבל אי אפש, מה יגידו עלי? פרק נוסף מיומנה של רווקה.

1

מרק מכל מה שיש בבית. אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד.

1

“להנות בהם בני אדם” – ימים אחרונים לברכת האילנות.

No Responses

על נשים שאין להם בית קבע לחזור אליו | ראיון מרתק.

4

החלבון- דברים שלא ידעת… וחשוב שתדעי!

No Responses

למה אחד רוצה להתקדם והשני מהסס מאחור?

No Responses

“ומה עם החמץ שבלב?”, ישאלו כולם מסביב. “ומה עם החמוץ שבלב?”, אשאל אני.

No Responses

והפעם יוצרים חויה משותפת על הילדים דווקא בזמנים עמוסים.

No Responses

עוגה מהירה שמכינים בתבנית ענקית וסגרנו פינה לשבת.

1

תוספת טעימה וקצת אחרת, הבטטה הולכת מעולה עם בשר ומלאת סיבים תזונתיים.

No Responses

מדור חדש בפתח: את, המוזיקה והילדים. מוזמנת להתמכר לצלילים…

1

מתכון חגיגי וקל להכנה והטעם? אין לתאר.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!