מחבת_עם_סופגניות_מטוגנות_ויד_הופכת_אותן_בעזרת_שתי_מקלות

חנוכה, אוי… חנוכה?!

מאת: שירה אזולאי

חג הטיגונים... איך עושים את זה עם הכי פחות נזקים?

חנוכה הוא סמל לנס, לאור ולשמחה. אז איך יתכן שפך השמן המסמל את החג שלנו, דווקא הוא זה שמשבית את השמחה שלך?

כמה עצות קצרות הנכונות לכל יום בשנה, ובמיוחד לחג החנוכה. כדי לשמר את המנהג ובמקביל את הבריאות, המשקל ואפילו מצב הרוח.

כאשר אנחנו בוחרות שמן, כמה כללי אצבע חשובים ביותר:

1. שמן בכבישה קרה – זאת אומרת שמן שבתהליך ההפקה שלא לא חומם מעל 45 מעלות, לא הורתח, הכי טבעי ואיכותי.

2. שמן בבקבוק זכוכית/פח – בשמן המאוחסן בבקבוק פלסטיק מתרחש תהליך ‘הגירה’ של חומרים רעילים מן הבקבוק אל השמן. הם פוגעים בבריאות וגם בטעמו ובריחו של השמן.

3. שמן בבקבוק זכוכית כהה – שמן זית, הוא שמן טבעי המופק מפרי, וככזה הוא עלול להתקלקל. לשמן רגישות לאור (יום או תאורה), לכן בקבוק כהה ישמר אותו לטווח ארוך יותר.

4. שמן עם רמת חומציות נמוכה – כדאי להעדיף שמן עם רמת חומציות נמוכה, ושלא תהיה גבוהה יותר מ-0.8.

חפשי את השמנים האיכותיים הללו ובהם גם תטגני (אבל בלי להיסחף).

איך לטגן בצורה הכי פחות מזיקה?

חמישה סעיפים לחנוכה ולכל השנה. ואחרי ככלות הכול, וכל המפחית – הרי זה משובח.

  • בחרי לטגן בשמן שעמיד בטמפרטורה גבוהה, לא מתאדה/נשרף מהר.
  • שמן נקי לכל טיגון – לא להשתמש באותו שמן פעמיים!!
  • טמפרטורה בינונית – שמן פושר יגרום לספיחה גדולה של שמן. שמן רותח יגרום למזון שרוף (שמן שרוף הוא הגרוע ביותר). לכן שימי לב לטמפרטורה חמה ולא קיצונית.
  • נייר סופג/מסננת – אם אפשר לוותר על עודף שמן, למה לא?
  • אם כבר אוכל מטוגן – העדיפי טיגון ביתי.

השמן הבריא לנו ביותר הוא שמן זית. גם לטיגון! אפשר גם שמן קוקוס (רק בכבישה קרה) וגם שמן זרעי ענבים (מוצר פחות מוכר).

אם כבר מדברים על שמן, כדאי לדעת שהגרוע מכולם הוא שמן דקלים. לצערנו הוא קיים בהרבה מוצרים תעשייתיים, ובמיוחד בפסח.

אולי את שואלת, מה עם שמן קנולה?

שמן קנולה, היתרון הענק שלו הוא במחיר (בלבד). הוא עובר זיכוך. זיכוך נשמע טוב וטהור, אבל לא בשמן. זיכוך אומר חימום/הרתחה בטמפ’ גבוהות וירידה בערכים בעקבות כך. מזככים אותו בטמפ’ של 70 מעלות, וכל המינרלים והוויטמינים נהרסים. אין בו שום ערך תזונתי. 

בשמן סויה, תהליך ההפקה קשה כל כך, שכדי לרכך את הפולים משרים את הפולים בנפט (!!). נכון, אח”כ הם עוברים תהליך ‘טיהור’, ובכל זאת…

אז מה? נטגן בשמן זית? שמן קוקוס? 

כן. אמנם המחיר כואב (אולי בזכות זה נטגן פחות, וזה טוב!), ובינינו, הרבה יותר כואב לספוג את התוצאות לטיגונים ‘המסורתיים’.

כמובן שלא מדובר על טיגון בשמן עמוק. פה ננשום עמוק ונאפשר לאכול סופגנייה אחת לכבוד החג. אבל מעבר, לביבות יוצאות מושלמות באפיה, או בטיגון קל ב’רדודים’.

לפני שניפרד, שני מוצרים שכדאי להכיר:

בקבוק תרסיס לספריי שמן.

בקבוק טפטפת לשמן.

ניתן לרכוש בקבוקים למילוי, או כמתז שמן, או עם צינורית לזילוף. כך הרבה יותר קל לשלוט בכמויות השמן. והתוצאה? שומרים על הבריאות, על המשקל ועל כיס.

שיהיה חג שמח!!

מתכון לסופגניות אפויות ו-טעימות מאוד!

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנת וידאו להכנת אהיל יפני, בקלות ומחומרים זמינים.

No Responses

מרק עשיר ויוקרתי בהכנה לא מסובכת ועם טעם נפלא.

No Responses

סיכום הזום ‘נפגשות’ בשיתוף מאוחדת / חלק 2 מתוך 2

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
מחבת_עם_סופגניות_מטוגנות_ויד_הופכת_אותן_בעזרת_שתי_מקלות

חנוכה, אוי… חנוכה?!

מאת: שירה אזולאי

חג הטיגונים... איך עושים את זה עם הכי פחות נזקים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מרק עשיר ויוקרתי בהכנה לא מסובכת ועם טעם נפלא.

No Responses

בואי לחדש את ההופעה בלי לצאת לקניות, עם מה שיש לך בבית.

4

כרטיס ברכה מתוק ולא מסובך בהכנה ביתית ומהנה!

1

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

ארוחה מהירה לימים עמוסים, מחזה עוף וקצת תבלינים.

No Responses

מכירים מוצרים חדשים למטבח והפעם- עשבי התיבול.

No Responses

אוסף רעיונות קצרים ומהנים לתעסוקה משפחתית.

No Responses

מחפשת רעיון למשלוחי מנות? עשרות רעיונות כאן בפנים.

2

שעת יצירה מקסימה ובובה להשיח אליה את הדאגה….

No Responses

שלמה ברונר ואלי הרצליך מפתיעים שוב “שערי ניגון”

No Responses

הצלליות! איך מתאימים ואיך מניחים?

No Responses

מתכון עסיסי ומוצלח לספינג’ מרוקאי אמיתי.

No Responses

שיר אלולי נוגע

No Responses

שיר ימים נוראים מרגש לקראת ראש השנה.

No Responses

עד שיקרע לי הים… שידוכים – יוצאים לדרך!

No Responses

מיני קורס קצר של היכרות עם התוים והקלידים באורגנית.

4

מתכון מהיר ועסיסי במיוחד לפיצה ביתית בקלי קלות!

No Responses

מכינים לבד בובת הרגעה מתוקה ואישית, לפריקת מתח וחרדות…

No Responses

לא להפחיד, ואיך ההדרגה מטשטשת את הגבולות?

No Responses

מתכון שהוא חגיגה, המלצה לחוויה משפחתית חמימה…

No Responses

בואי ללמוד איך להשתמש במוזיקה בצורה יעילה לתקופה.

No Responses

ממשיכים ללמוד איך מתאפרים, והפעם – קונסילר.

No Responses

כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…

No Responses

ריח שמריץ את כולם למטבח, ארוחת בוקר מזינה שנוח לקחת ללימודים.

No Responses

מה מתרחש שם, בשקט, מתחת לפני השטח?

No Responses

פרק ראשון בסדרה איך להתמודד עם החרדה של הילדים.

1

היום יום ההילולא של הבבא סאלי זיע”א. כמה עובדות על חייו.

No Responses

כדורים מפנקים ומזינים, פנקי את עצמך לקראת החג!

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!