פשטידת קישואים, בטטות וגבינה 

פשטידת קישואים, בטטות וגבינה 

בינוני

8-10

חלבי

מאת: אביגיל מייזליק

צורת הכנה מקסימה זו תתאים לעוד ירקות רבים. אפשר גם לשים את הירקות בצורה חופשית ולא לסדר אותם כקלפים, אם כי חלק גדול מהיופי זה הסידור של הירקות.

חומרים

לבצק:

2 כוסות קמח

100 גר’ חמאה רכה

ביצה

קורט מלח

3 כפות מים

למלית:

4 קישואים קטנים ירוקים או זוקיני

4 בטטות

גליל גבינת עיזים קשה

חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים

חצי חבילת שמנת מתוקה

2 ביצים

מלח ופלפל

ביצה טרופה למריחה על הפאי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו ‘גיטרה’ או במעבד מזון את הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המלח, הביצה והמים ומערבבים מעט ככל האפשר, רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי חצי ס”מ ומשטחים אותו בתבנית עם חור במרכז, כמו בתמונה. יוצרים חור קטן, יחסית, במרכז הבצק ומתאימים אותו עד שהוא מתלבש בצורה טובה על התבנית. פורסים את הקישואים, הבטטות והגבינה לפרוסות דקות בעובי חצי ס”מ. קוצצים את הבזיליקום ומפזרים אותו על הבצק. מסדרים את הבטטות, הקישואים והגבינה אחד על גבי השני כקלפים מסביב לכל התבנית, בצורה עגולה.

מערבבים היטב את השמנת המתוקה, הביצים, מלח ופלפל, עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בזהירות את השמנת על הירקות אך נזהרים שהיא לא תציף את הפשטידה. אופים למשך 25-30 ד’, עד שהבצק זהוב והמלית מתייצבת. מגישים חם.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!