שורש_זנגוויל_שלם_וליד_צלוחית_עם_זנגוויל_טחון

טעים להכיר | זנגוויל-ג’ינג’ר

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר תבלין חדש! והשבוע - הזנגוויל.
  1. הזנגוויל הוא צמח רב שנתי, עשבוני. את קנה השורש שלו אנחנו מכירים אם הצצנו פעם בסופר או בחנות התבלינים לאזור הזה. לזנגוויל, או בשמו המוכר – ג’ינג’ר, טעם חריף-חמוץ רענן והוא מקפיץ גבוה כל מנה שמתווסף אליה.
  2. נמצא אותו במטבח ההודי כמעט בכל מאכל, וכן גם במטבחים האיראני, האסייתי, התימני ואפילו באירופה. בארצות הברית נמצא אותו במאפים כגון עוגיות, דובשניות וכדומה.
  3. ברפואה מיוחסות לו מעלות רבות: משכך כאבי בטן, מקל על בחילות ומפחית הקאות, אנטי דלקתי, עוזר לבעיות עיכול ועוד הרבה.
  4. נמצא אותו בצורות שונות: טרי, מיובש, מיובש ומסוכר, כסירופ וכשמן אתרי.
    אם נקנה אותו כשורש טרי, נשתמש בו מקולף ופרוס לפרוסות או מגורר. שומרים במקרר. טעמו חזק ודומיננטי יותר ומומלץ לתבשילים. אפשר גם לקנות כתבלין יבש טחון שאמנם חלש יותר מהטרי, אך עדיין מורגש, אם כי מתאים יותר לעוגיות ולמאפים. הוסיפו אותו לעוגות שמכילות קינמון ו/או ציפורן.
  5. איפה נכניס אותו? איפה לא… במוקפצים, בחזה עוף צרוב, בירקות, בתבשילים עם קרם קוקוס, במרקים טחונים, בעוגיות פריכות והאמת? נסו אותו כמעט בכל מקום. חריף-חמצמץ. רק יוסיף. ובל נשכח את התה – חליטה של כמה פרוסות מהשורש הטרי וקיבלנו תה חם, מנחם ומרפא.

מוקפץ טעים כמה רמות מעל // מיכל פוזנר

חבילת אטריות אורז

גזר – חתוך לגפרורים

גמבה – חתוכה לרצועות

צרור סלרי – גבעולים, חתוכים לחצאי טבעות

סלסלת פטריות פרוסות

1/2 ראש כרוב קצוץ לרצועות

2 כוסות שעועית ירוקה קפואה

1/2 כוס רוטב סויה

4 כפות סוכר חום

5 פרוסות שורש ג’ינג’ר

פלפל שחור

משרים את האטריות במים רותחים עד שהן רכות. מסננים ומשמנים היטב. מניחים בצד.

מחממים מחבת ווק או סוטאז על אש גבוהה, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הג’ינג’ר כמה שניות. מוסיפים את הסלרי.

מטגנים כמה דקות לריכוך חלקי ומוסיפים את הגזר, גמבה, שעועית, פטריות וכרוב, לפי הסדר, כשכל אחד מקבל כמה דקות טיגון על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד.

מוסיפים סוכר חום ומערבבים היטב.

מוסיפים את רוטב הסויה והפלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. הטעם צריך להיות מרוכז – כי טרם הוספנו את האטריות, ומאוזן – מתוק-מלוח-פיקנטי.

לתוספת פיקנטיות ניתן להוסיף צ’ילי גרוס.

מוסיפים את האטריות ומערבבים. מכבים את האש.

מניחים בצלחות ומעטרים בבוטנים גרוסים ובבצל ירוק.

ניתן להוסיף בשלב ההקפצה הראשון אחרי הסלרי קוביות של חזה עוף/סלמון מושרה ברוטב סויה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי גם את התרגלת יותר מידי מהר לטוב?

No Responses

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-דפי אורז!

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
שורש_זנגוויל_שלם_וליד_צלוחית_עם_זנגוויל_טחון

טעים להכיר | זנגוויל-ג’ינג’ר

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר תבלין חדש! והשבוע - הזנגוויל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סלט שהוא חובה עם המצה! בריא ואביבי.

No Responses

מדוע אסר עלינו הבורא להבעיר אש בשבת?

No Responses

ניסתי להקים ארגון, להריץ איזה מיזם של חסד. משהו.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

מה העץ שלך מספר עליך? אבחני את עצמך.

No Responses

חג הטיגונים… איך עושים את זה עם הכי פחות נזקים?

No Responses

מחפשת תעסוקה נחמדה ופורימית עם הילדים?

No Responses

למדנו איך מתאימים סומק, והשבוע-איך מניחים אותו נכון?

No Responses

שוברים את הראש מה להכין למפגש? כל הרעיונות מחכות לך כאן!

1

איפה הוא, הפורים שלי? גם את מחפשת אותו?

No Responses

חיים מנחית הודעות ואסתי מתקוממת, מי מחליט ‘מי מחליט’?

1

מה כוללת מצוות התשובה?

No Responses

איפה כר הרכילויות הפורה ביותר והיכן הגבול עובר?

No Responses

מנוחה? אני? אני ישנה בלילה (…), זה לא מספיק?

2

על מה מסופר בפרשה? הצצה מהירה על פרשת השבוע.

No Responses

מתכון טעים במיוחד וקל להכנה לכבוד שבת קודש!

No Responses

המתכון המנצח! מהיר, טעים ולהיט אצל ילדים!

No Responses

סידור פרחים חגיגי שמכינים לבד בבית לפאר את שולחן החג!

No Responses

איך לבחור ספר על מוגנות , פוסט אחרון בסידרה.

No Responses

איך שותים קפה מסביב לעולם? יוצאים למסע…

No Responses

מחפשת רעיון למשלוחי מנות? עשרות רעיונות כאן בפנים.

2

מתכון לסופגניות אפויות, מעודנות וטעימות במיוחד.

No Responses

בין כל הכביסות והבישולים, אל תשכחי את המהות האמיתית.

No Responses

פרשת המן שתיים מקרא ואחד תרגום, סגולה לפרנסה.

No Responses

No Responses

מא – ת, איך לארגן ערב לביבות כמו שצריך.

No Responses

סלט קליל ומרענן, לארוחה מפנקת כמו שמגיע לך.

No Responses

את רוצה שהוא יקנה לך מתנת יום הולדת?

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר חמישי.

No Responses

רצה יעקב לגלות את הקץ – ונסתלקה ממנו הנבואה.

No Responses

והפעם יוצרים חויה משותפת על הילדים דווקא בזמנים עמוסים.

No Responses

זמן איכות בערב החג? כן! ובלי תוספת מאמץ!

No Responses

אינטילגנציה יהודית – ענייני פרשת השבוע

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!