שורש_זנגוויל_שלם_וליד_צלוחית_עם_זנגוויל_טחון

טעים להכיר | זנגוויל-ג’ינג’ר

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר תבלין חדש! והשבוע - הזנגוויל.
  1. הזנגוויל הוא צמח רב שנתי, עשבוני. את קנה השורש שלו אנחנו מכירים אם הצצנו פעם בסופר או בחנות התבלינים לאזור הזה. לזנגוויל, או בשמו המוכר – ג’ינג’ר, טעם חריף-חמוץ רענן והוא מקפיץ גבוה כל מנה שמתווסף אליה.
  2. נמצא אותו במטבח ההודי כמעט בכל מאכל, וכן גם במטבחים האיראני, האסייתי, התימני ואפילו באירופה. בארצות הברית נמצא אותו במאפים כגון עוגיות, דובשניות וכדומה.
  3. ברפואה מיוחסות לו מעלות רבות: משכך כאבי בטן, מקל על בחילות ומפחית הקאות, אנטי דלקתי, עוזר לבעיות עיכול ועוד הרבה.
  4. נמצא אותו בצורות שונות: טרי, מיובש, מיובש ומסוכר, כסירופ וכשמן אתרי.
    אם נקנה אותו כשורש טרי, נשתמש בו מקולף ופרוס לפרוסות או מגורר. שומרים במקרר. טעמו חזק ודומיננטי יותר ומומלץ לתבשילים. אפשר גם לקנות כתבלין יבש טחון שאמנם חלש יותר מהטרי, אך עדיין מורגש, אם כי מתאים יותר לעוגיות ולמאפים. הוסיפו אותו לעוגות שמכילות קינמון ו/או ציפורן.
  5. איפה נכניס אותו? איפה לא… במוקפצים, בחזה עוף צרוב, בירקות, בתבשילים עם קרם קוקוס, במרקים טחונים, בעוגיות פריכות והאמת? נסו אותו כמעט בכל מקום. חריף-חמצמץ. רק יוסיף. ובל נשכח את התה – חליטה של כמה פרוסות מהשורש הטרי וקיבלנו תה חם, מנחם ומרפא.

מוקפץ טעים כמה רמות מעל // מיכל פוזנר

חבילת אטריות אורז

גזר – חתוך לגפרורים

גמבה – חתוכה לרצועות

צרור סלרי – גבעולים, חתוכים לחצאי טבעות

סלסלת פטריות פרוסות

1/2 ראש כרוב קצוץ לרצועות

2 כוסות שעועית ירוקה קפואה

1/2 כוס רוטב סויה

4 כפות סוכר חום

5 פרוסות שורש ג’ינג’ר

פלפל שחור

משרים את האטריות במים רותחים עד שהן רכות. מסננים ומשמנים היטב. מניחים בצד.

מחממים מחבת ווק או סוטאז על אש גבוהה, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הג’ינג’ר כמה שניות. מוסיפים את הסלרי.

מטגנים כמה דקות לריכוך חלקי ומוסיפים את הגזר, גמבה, שעועית, פטריות וכרוב, לפי הסדר, כשכל אחד מקבל כמה דקות טיגון על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד.

מוסיפים סוכר חום ומערבבים היטב.

מוסיפים את רוטב הסויה והפלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. הטעם צריך להיות מרוכז – כי טרם הוספנו את האטריות, ומאוזן – מתוק-מלוח-פיקנטי.

לתוספת פיקנטיות ניתן להוסיף צ’ילי גרוס.

מוסיפים את האטריות ומערבבים. מכבים את האש.

מניחים בצלחות ומעטרים בבוטנים גרוסים ובבצל ירוק.

ניתן להוסיף בשלב ההקפצה הראשון אחרי הסלרי קוביות של חזה עוף/סלמון מושרה ברוטב סויה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מרים אפללו במילים פשוטות על ‘מעביר על מידותיו’

3

עייפה בערב ורוצה קפה? הכל על קפה ‘נטול קופאין’

No Responses

בואו להכיר מוצרים חדשים להכניס למזווה שלכם, והפעם-תבלין פילדלפיה!

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
שורש_זנגוויל_שלם_וליד_צלוחית_עם_זנגוויל_טחון

טעים להכיר | זנגוויל-ג’ינג’ר

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר תבלין חדש! והשבוע - הזנגוויל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שלושה ימי חג – איך מקפיאים ומפשירים נכון?

No Responses

היום, י”א בתמוז, יום פטירתו של ר’ אלחנן וסרמן הי”ד

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

מה למדנו מהשנה האחרונה? ולמה המלכה היא שחרור שליטה?

1

ישראל עם סגולה, מה המקור לסגולת חלת המפתח?

No Responses

והפעם-כרטיסי שנה טובה, שעה של אמא ילד ופיתוח מוטורי…

No Responses

הדרכת יצירות מחומרים נפסדים שיש לכל אחד בבית.

No Responses

מנה מיוחדת עם טיפ סודי לקבלת תערובת אוורירית במיוחד.

No Responses

דיאטה ורע לך? אל תמשיכי ככה, זה לא נכון.

No Responses

אולי כבר מחר?! הלוואי.

No Responses

מיהו אותו מתייוון שבלב ומה הוא לוחש שם כל הזמן?

No Responses

למה אחד רוצה להתקדם והשני מהסס מאחור?

No Responses

שעת יצירה מקסימה ובובה להשיח אליה את הדאגה….

No Responses

בין כל הכביסות והבישולים, אל תשכחי את המהות האמיתית.

2

איך אוכלים נכון בתקופת החגים בלי לוותר על השמחה?

No Responses

מתכון מהיר במיוחד לימים עמוסים.

1

שלושה ימי חג – איך מקפיאים ומפשירים נכון?

No Responses

איך מניחים בפועל הצללות, שיראה יפה ומקצועי? המדריך המלא.

No Responses

רוצה קפה והחלב עושה לך רע? קבלי את עולם התחליפים

No Responses

ערבי לביבות? מקטרים מקטרים אבל תכל’ס…

No Responses

טובעת בים מטלות ורוצה לנהל זמן בצורה נכונה? בואי ללמוד מה זה באמת.

1

מנת דג מלאת תבלינים וארומות, מתאימה גם לסעודת פורים.

No Responses

מה בין ביסלי למסאז’? הניה שוחט במסר חשוב!

No Responses

איך הופכים כל רגע פשוט לחוויה משפחתית? התשובה בפנים.

No Responses

מרק עשיר, קטיפתי מוקרם – אבל פרווה…

No Responses

הדרכה בוידאו לקיפול מפית בצורת סביבון.

No Responses

מה עושים היום? משחקים ופעילויות באות ח’, איזה כיף!

No Responses

מנה מהירה, מזינה ומשביעה מאוד. קחי חמש דקות לעצמך.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!