שורש_זנגוויל_שלם_וליד_צלוחית_עם_זנגוויל_טחון

טעים להכיר | זנגוויל-ג’ינג’ר

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר תבלין חדש! והשבוע - הזנגוויל.
  1. הזנגוויל הוא צמח רב שנתי, עשבוני. את קנה השורש שלו אנחנו מכירים אם הצצנו פעם בסופר או בחנות התבלינים לאזור הזה. לזנגוויל, או בשמו המוכר – ג’ינג’ר, טעם חריף-חמוץ רענן והוא מקפיץ גבוה כל מנה שמתווסף אליה.
  2. נמצא אותו במטבח ההודי כמעט בכל מאכל, וכן גם במטבחים האיראני, האסייתי, התימני ואפילו באירופה. בארצות הברית נמצא אותו במאפים כגון עוגיות, דובשניות וכדומה.
  3. ברפואה מיוחסות לו מעלות רבות: משכך כאבי בטן, מקל על בחילות ומפחית הקאות, אנטי דלקתי, עוזר לבעיות עיכול ועוד הרבה.
  4. נמצא אותו בצורות שונות: טרי, מיובש, מיובש ומסוכר, כסירופ וכשמן אתרי.
    אם נקנה אותו כשורש טרי, נשתמש בו מקולף ופרוס לפרוסות או מגורר. שומרים במקרר. טעמו חזק ודומיננטי יותר ומומלץ לתבשילים. אפשר גם לקנות כתבלין יבש טחון שאמנם חלש יותר מהטרי, אך עדיין מורגש, אם כי מתאים יותר לעוגיות ולמאפים. הוסיפו אותו לעוגות שמכילות קינמון ו/או ציפורן.
  5. איפה נכניס אותו? איפה לא… במוקפצים, בחזה עוף צרוב, בירקות, בתבשילים עם קרם קוקוס, במרקים טחונים, בעוגיות פריכות והאמת? נסו אותו כמעט בכל מקום. חריף-חמצמץ. רק יוסיף. ובל נשכח את התה – חליטה של כמה פרוסות מהשורש הטרי וקיבלנו תה חם, מנחם ומרפא.

מוקפץ טעים כמה רמות מעל // מיכל פוזנר

חבילת אטריות אורז

גזר – חתוך לגפרורים

גמבה – חתוכה לרצועות

צרור סלרי – גבעולים, חתוכים לחצאי טבעות

סלסלת פטריות פרוסות

1/2 ראש כרוב קצוץ לרצועות

2 כוסות שעועית ירוקה קפואה

1/2 כוס רוטב סויה

4 כפות סוכר חום

5 פרוסות שורש ג’ינג’ר

פלפל שחור

משרים את האטריות במים רותחים עד שהן רכות. מסננים ומשמנים היטב. מניחים בצד.

מחממים מחבת ווק או סוטאז על אש גבוהה, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הג’ינג’ר כמה שניות. מוסיפים את הסלרי.

מטגנים כמה דקות לריכוך חלקי ומוסיפים את הגזר, גמבה, שעועית, פטריות וכרוב, לפי הסדר, כשכל אחד מקבל כמה דקות טיגון על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד.

מוסיפים סוכר חום ומערבבים היטב.

מוסיפים את רוטב הסויה והפלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. הטעם צריך להיות מרוכז – כי טרם הוספנו את האטריות, ומאוזן – מתוק-מלוח-פיקנטי.

לתוספת פיקנטיות ניתן להוסיף צ’ילי גרוס.

מוסיפים את האטריות ומערבבים. מכבים את האש.

מניחים בצלחות ומעטרים בבוטנים גרוסים ובבצל ירוק.

ניתן להוסיף בשלב ההקפצה הראשון אחרי הסלרי קוביות של חזה עוף/סלמון מושרה ברוטב סויה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

על מה מסופר בפרשה? הצצה מהירה על פרשת השבוע.

No Responses

מדוע אסר עלינו הבורא להבעיר אש בשבת?

No Responses

מיטב הטיפים לערב פסח שיעזרו לך לעבור את התקופה הזאת ביעילות.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
שורש_זנגוויל_שלם_וליד_צלוחית_עם_זנגוויל_טחון

טעים להכיר | זנגוויל-ג’ינג’ר

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר תבלין חדש! והשבוע - הזנגוויל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-צ’ומה!

No Responses

מקיאטו? אספרסו? בואו נכיר אותם אחת ולתמיד!

No Responses

על נשים שאין להם בית קבע לחזור אליו | ראיון מרתק.

4

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

לחמניות מיוחדות ומהירות הכנה!

6

איפה אני ואיפה אלול? הגידו אתם, בכביסה? בבישול?

4

הכל על תבלין טוסקנה, מתי משתמשים ועם מה משתלב?

No Responses

למה אחד רוצה להתקדם והשני מהסס מאחור?

No Responses

מא – ת, איך לארגן ערב לביבות כמו שצריך.

No Responses

בואי להכין לבד ובקלות מעמד מושלם לתכשיטים!

No Responses

“ומה עם החמץ שבלב?”, ישאלו כולם מסביב. “ומה עם החמוץ שבלב?”, אשאל אני.

No Responses

מתכון מעודן וטעים למנה קצת שונה עם אבוקדו.

No Responses

העשרת האינטלגנציה היהודית, על מה מסופר בפרשת השבוע?

No Responses

פשטידה חלבית צבעונית ומגוונת כתוספת לארוחה חגיגית בחול המועד

No Responses

מנה יחסית בריאה ומשביעה. ארוחת ערב מהירה וקלה.

No Responses

מדריך חשוב לפני חנוכה – על עמידה נכונה במטבח.

No Responses

עצמאית? מתי את ה’בוסית’ ומתי את ה’עובדת’? חשוב!

No Responses

ממשיכים בכבוד סעודה שלישית והשבוע – הבית.

No Responses

מטבל עשיר בשלוש דקות הכנה ומשתלב נהדר עם חלה טריה…

No Responses

מייקאובר למטבח ישן בלי להוציא הרבה כסף.

3

על מה את בוחרת לדבר אחרי מפגש משפחתי? מעורר מחשבה.

No Responses

את יוצאת לעבוד, אך האם זה חייב להיראות ככה?

No Responses

גם את מוצאת את עצמך בשעות הערב לא מפסיקה לאכול?

No Responses

עוגה מלכותית ללא אפיה, בטעם עדין ומיוחד של גבינה ושוקולד.

No Responses

מתכון מהיר במיוחד לימים עמוסים.

1

פשטידה קלילה ולא מכבידה, צבעונית בעין וקלה להכנה.

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר רביעי.

No Responses

מהו פחד ומהי חרדה, ולמה כל כך חשוב לזהות אותם?

No Responses

יש הרבה צבעים שבורים? בואו נכין מהם צבעים חדשים!

1

כבר חמש שנים שהם ממתינים ילדים, איך אפשר לשמוח?

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!