ראשית, אני חייבת להדגיש – במדור הקודם הצעתי לשנות את הקונספט מחלה וסלטים לתה חם ועוגה/קינוח. יתכן שהשתמע מדברי לוותר על נטילת ידיים. חלילה! בוודאי שמהודר יותר ליטול ידיים ולאכול פת, וכל ההצעות שמובאות כאן במדור הן רק לאחר אכילת כמות מספקת של לחם כדי ברכת המזון. (המלצה שלי – לחמניות מעניינות קטנות אישיות ולא חלה, או למצער שאריות חלה/פיתה קפואה וכדומה…)
השבוע אני מציעה חוויה משפחתית: מכינים את האוכל תוך כדי הארוחה. מכינים יחד סלט פירות – אולי המאכל המתאים ביותר לאכול בשעה הזאת, אחרי ארוחת היום הכבדה.
קונים מראש די משטחי חיתוך וסכינים לכולם והופכים את זה לטקס קבוע. כל אחד חותך פרי מסוים, אולי בצורה מסוימת. שופכים הכול לקערה גדולה שנמצאת במרכז השולחן, מתבלים ומגישים בכוסות יפות.
לילדים קטנים אפשר לתת סכין חד פעמית ובננות! לילדת הבת-מצווה נותנים לבדוק את התמרים… זמן שיכול להפוך לחוויה משפחתית מקסימה! נסו את זה!
סלט פירות מרענן
מבחר פירות העונה:
תפוזים, תפוחים, אגסים, בננות, אשכוליות, תמרים, רימון, קיוי, פירות יער ועוד.
תוספת קראנץ’: אגוזים/בוטנים/שקדים גרוסים גס
תוספת טעם: עלי נענע טריים
תיבול: מעט מיץ תפוזים, 2 כפות יין מתוק.
חותכים את הפירות ומערבבים את כל החומרים בקערה, מתבלים ומגישים מיד בכוסות שקופות, כדי שגם העיניים יהנו!
בתאבון!
תגובה אחת
וואו!! כל הכבוד לך!!
בזכותך סעודה שלישית אצלנו בבית התחילה לקבל צורה מכובדת, ולא יוצאים משבת באיזה אווירה מתעצלת ומבולגנת אלא משפחתית וכייפית ליד השולחן
אהבנו את הסלט פירות, יחד עם קרקרים וגבינות יש לנו ארוחה מושלמת!