גם את מאלה שצריכים את הקפה רותחחח?
או שאולי את מחכה כמה דקות טובות עד שהוא יתקרר ולא יצרוב לך את הלשון?
ואם את בכלל מהאלה שמעדיפים את האייס, ומוסיפה לקפה שלך המון חלב ואף קוביות קרח –
כך או כך, טמפרטורת הקפה היא חשובה מאוד, (כמעט) לכל שותה קפה באשר הוא.
אנשי הרותח
הקפה שלהם נמזג בשנייה שהמים מבעבעים, מקבל שלוק קטן של חלב בשביל הצבע וטיפה אחת מיותרת כבר תהרוס את הקפה והוא יהיה, לטעמם, “קר”…
הם לא יסכימו לכל קפה ממכונת אספרסו (קפסולה, שלא מרתיחים את החלב) כי הוא לא תמיד מספיק חם לטעמם. והם צודקים.
החליטה המקצועית של הקפה היא בטמפרטורה של 90 מעלות (ולא 100, טמפרטורת רתיחה), כדי לא לפגום בטעם הפולים ולשרוף אותם. מי שמעוניין בקפה איכותי של מכונה וחשוב לו שיהיה רותח, חייב להרתיח גם את החלב (כמו שעושים בבתי קפה).
בדרך כלל הם ישאירו שארית קפה בתחתית הכוס – שכבר התקרר ולא ממש ערב לחיכם…
אנשי הפושר
הם מוזגים את המים ומוסיפים חלב בנדיבות. לא כל כך אכפת להם להמתין כמה דקות עד שישתו (זמן מעולה לנקות רגע את השיש או להעמיד עוד מכונה…) העיקר יש קפה והוא “חם” .
כמה מתוכנו היו פעם צריכות קפה רותח ועם החיים למדו לשתות קפה פושר, כי זה מה שיש…?
אנשי הקר
הם בעיקר, בד”כ, מעדיפים אייסקפה, ואם אין הם ישקיעו בקפה קר אמיתי. מעט מים חמים להמיס את הקפה, הרבה חלב למרקם שמנתי וקוביות קרח לתוספת. הבעיה בקפה קר היא שקשה לשתות אותו בלגימות קטנות ולכן צריך ממנו כוס ענקית כדי לזכות בהפסקה אמיתית… שימי לב שבטמפרטורה נמוכה טעם הקפה מודגש יותר וצורך יותר המתקה.
אנשי הלא משנה לי
הם אלה שלא משנה מי מכין להם את הקפה, מה בדיוק הטמפרטורה שלו ובאיזה כוס הוא נמצא. העיקר קפה, אחד אחד.
טעים? טעים. קפאין? קפאין. פספסתי משהו?
לא משנה הטמפרטורה של הקפה שלך, משהו טעים ליד זה חובה!
עוגת שוקולד אישית מהירה במיקרוגל
1/3 כוס קמח
2 כפות קקאו
כפית קפה נמס מומס בכף מים חמים
4 כפות סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס חלב רגיל או פרווה
1 ביצה
30 ג”ר שמן
כפית סוכר וניל
מערבבים את החומרים היבשים. מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לאיחוד.
אפשר להוסיף שוקולד קצוץ/שוקולד צ’יפס.
מחלקים ל-2 ספלי חרסינה. התערובת צריכה להגיע עד 3/5 גובה ולא יותר.
שמים כל כוס בנפרד במיקרוגל בעוצמה הגבוהה ביותר למשך דקה/שתיים, תלוי בעוצמת המיקרוגל שלכם.
מפזרים אבקת סוכר ואוכלים בהנאה.