לסוג הכוס לקפה משמעות בלתי מבוטלת, וכמעט כל חובב קפה יפתח העדפה לסוג מסוים של כוס, אם כי לא נתקלתי במישהו שוויתר על קפה רק כי לא הייתה לפניו הכוס המתאימה…
כוסות קרטון, כוסות חרסינה ואף זכוכית. כל אחד והכוס שלו.
יש כאלה שמוכנים להבטיח בהן צדקם שאינו דומה טעם הקפה הנשתה בכוס זכוכית לטעם הקפה שנלגם מכוס קרטון…
גם לגודל הכוס משמעות קריטית כמעט, התלויה בשילוב הנכון של הכמויות שיוצר את הטעם והטמפרטורה המדויקים. כי כפית קפה ביחס ל-240 מ”ל חלב לא תיתן את אותו אפקט עם 280 מ”ל חלב.
בוויטרינת הכוסות נראה את כוס האספרסו הקטנה ניצבת ללא בושה ליד ספלים (ככה אומרים בספרים, נכון? ספל קפה. אויש) בגודל מכובד לקפה ארוך ומפנק של סוף יום קשה. אבל בסוף, רוב הקפה שלנו יהיה בכוסות הקרטון הרגילות (ואמרנו כבר שכל מדינה והרגילות שלה…) בעבודה או בדרך…
האם באמת טעם הקפה מושפע מהחומר של הכוס? ולמה במסעדות ובבתי קפה הוא מוגש תמיד בספל נמוך ורחב?
הסיבה מעניינת במיוחד ונוגעת לחוש הריח שלנו.
הכוס הרחבה מאפשרת לנו תוך כדי שתיה ליהנות מהארומה העשירה של הקפה. כך גם חוש הריח משתתף בהנאה והחגיגה מושלמת. לכן לא תמצאו בבתי קפה כוסות צרות וגבוהות. הם רוצים שתיהנו עד הסוף. מחמם את הלב.
והטעם? פה זה כבר ממש עניין אישי. כבר אמרנו שכל אחד מרגיש שהכי טעים לו בכוס מחומר מסוים, אבל די הגיוני לחשוב שיש השפעה של החומר על מה שהכוס מכילה, לא?
בכל מקרה, כשאת רוצה לפנק אורחים, לפני שאת שואלת אותם “כמה וכמה?” – שאלי אותם באיזו כוס.
לא אוהבת להוסיף קלוריות ליד הקפה?
תוסיפי אותן לקפה בעצמו!
כפית חמאה או שמנת מתוקה לכוס הקפה שלכם יתנו לו טעם חדש, עשיר ומפנק הרבה יותר.
נסו את זה בבית!
תגובה אחת
תודה רבה! באמת מעניין ונכון!
אני אוהבת לשתות יותר בכוס זכוכית שרואים את גווני הקפה עם החלב המוקצף וזה באמת יותר טעים לי.. למרות שביום יום יותר נגיש לי כוס הקרטון…