צרורות_של_עשבי_תבלין_ירוקים_על_שולחן_עץ

טעים להכיר | עשבי תיבול

מאת: מיכל פוזנר

מכירים מוצרים חדשים למטבח והפעם- עשבי התיבול.

עשבי תיבול הוא שם כולל לצמחים עליים המשמשים להוספת טעם בתבשילים ובמאכלים שונים.

רוב עשבי התיבול המוכרים גדלים גם בארץ והם מלאים בוויטמינים ובסגולות בריאותיות רבות נוספות.

את עשבי התיבול כולם ניתן להוסיף למאכלים כמו שהם, טריים (ושטופים כהלכה, כמובן). הם ניתנים גם לייבוש וכך ניתן לשמור אותם לאורך זמן. ניתן גם לקצוץ ולהקפיא את העשבים בתבנית קוביות קרח ולהוציא בכל פעם לפי הצורך.

את עשבי התיבול שוטפים ומייבשים היטב ומכניסים לצנצנת מלאה בחציה במים, כמו פרחים באגרטל. שומרים במקרר. אפשר לעטוף את העלים בשקית ניילון בצורה רופפת. בזיליקום לא אוהב קור ולכן נשאיר אותו על השיש ועל הדרך נרוויח גם ריח טוב במטבח.

לתבשילים מוסיפים את העשבים (לבד מסלרי) ממש בסוף הבישול. ככה הם שומרים על הערכים התזונתיים שלהם ונותנים טעם מרוכז לתבשיל.

בזיליקום נוסיף לכל מנה איטלקית (=עגבניות). שמיר יכנס איפה שנרצה לתת נגיעה של רעננות. פטרוזיליה תתאים כמעט לכל תבשיל והיא נחשבת פצצת בריאות. נענע מעבר לשילוב המוצלח שלה עם לימון, תיכנס גם לסלטים ותיתן אפקט חדש של רעננות. סלרי מקפיץ כל מרק ירקות וטעים מאוד גם ברטבים לעוף ואפילו בסלט טרי (הגבעולים שלו). אורגנו נוסיף לרטבי עגבניות, לירקות בתנור ולמאפים, כוסברה אוהבת מאוד דגים, בשר וקציצות. תימין ורוזמרין יקבלו כאן במה נפרדת בעתיד.


חזה עוף במרינדת עשבי תיבול/ דיתי וינשטיין

חבילת חזה עוף פרוס

1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה

1/2 חבילת כוסברה קצוצה

חופן עלי סלרי קצוצים

חופן שמיר

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

כפית תבלין גריל עוף או פפריקה מתוקה

1/2 כוס שמן זית

מערבבים את כל חומרי המרינדה.

משרים את חזה העוף לפחות חצי שעה עד לילה שלם במקרר.

מחממים מחבת פסים.

מניחים בזהירות את חזה העוף וצורבים. הופכים לצד השני וצורבים עד שמוכן.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עם מה את שותה את הקפה שלך? מבדק עצמי מרתק.

No Responses

מכינים את המערכת החיסונית לקראת החורף!

No Responses

מקבץ הלכות ראש השנה ויום כיפור לנשים.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צרורות_של_עשבי_תבלין_ירוקים_על_שולחן_עץ

טעים להכיר | עשבי תיבול

מאת: מיכל פוזנר

מכירים מוצרים חדשים למטבח והפעם- עשבי התיבול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

העשרת האינטלגנציה היהודית, על מה מסופר בפרשת השבוע?

No Responses

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

לפני, תוך כדי ואחרי הצום. כל הכללים לצום נכון וקל.

No Responses

קצת מעבר למתכון וטעם, משמעות מעמיקה יותר לסימני ר”ה

No Responses

איך אוכלים נכון בתקופת החגים בלי לוותר על השמחה?

No Responses

אולי גם את התרגלת יותר מידי מהר לטוב?

No Responses

לזכות עמ”י ולגאולה בקרוב – ממשיכים בכבוד סעודה שלישית.

No Responses

את לובשת מסכה, ציפי, כמו שכולנו לובשים במידה כזו או אחרת. על מסכות בחיינו.

No Responses

קוגל תפוחי אדמה חם ועסיסי לכבוד שבת קודש.

No Responses

מה מלמדת אותנו אמה עבריה על הגאולה העתידה לבוא, בקרוב?

No Responses

ערבי לביבות? מקטרים מקטרים אבל תכל’ס…

No Responses

רוצה לצלם את הילדים תמונות מקצועיות במצלמה ביתית?

No Responses

טעים להכיר – נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

No Responses

מנה מהירה וטעימה לארוחת צהרים/ערב בסיר אחד.

No Responses

אוספים זכויות!! שבת היא מלזעוק וישועה קרובה לבוא! הצטרפי גם.

1

קחי כמה רגעים של טיפוח ופינוק לעצמך-ממוצרים שיש לך בבית!

No Responses

התעמלות, המבורגר ועוד הרבה הפתעות בקייטנת האותיות!

No Responses

בואי להכין לבד ובקלות מעמד מושלם לתכשיטים!

No Responses

בואו להכיר מוצרים חדשים להכניס למזווה שלכם, והפעם-תבלין פילדלפיה!

No Responses

מתכון חגיגי וקל להכנה והטעם? אין לתאר.

No Responses

No Responses

שירה מרגשת של אבישי אשל ואחיו של יהודה בכר הי”ד לשיר “אלוקי נשמה”

No Responses

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!

No Responses

סלט מרענן ומיוחד לסעודה שלישית של חורף.

No Responses

מה זה קופאין? מה הוא עושה לנו במוח?

No Responses

שולחן השבת המושלם מהחלום מתפוגג לי במהירות מסחררת ונגנז לשבת אחרת

No Responses

מסיבלת ופלים משפחתית ומרבת אהבה. איזה כיף!

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!