עשבי תיבול הוא שם כולל לצמחים עליים המשמשים להוספת טעם בתבשילים ובמאכלים שונים.
רוב עשבי התיבול המוכרים גדלים גם בארץ והם מלאים בוויטמינים ובסגולות בריאותיות רבות נוספות.
את עשבי התיבול כולם ניתן להוסיף למאכלים כמו שהם, טריים (ושטופים כהלכה, כמובן). הם ניתנים גם לייבוש וכך ניתן לשמור אותם לאורך זמן. ניתן גם לקצוץ ולהקפיא את העשבים בתבנית קוביות קרח ולהוציא בכל פעם לפי הצורך.
את עשבי התיבול שוטפים ומייבשים היטב ומכניסים לצנצנת מלאה בחציה במים, כמו פרחים באגרטל. שומרים במקרר. אפשר לעטוף את העלים בשקית ניילון בצורה רופפת. בזיליקום לא אוהב קור ולכן נשאיר אותו על השיש ועל הדרך נרוויח גם ריח טוב במטבח.
לתבשילים מוסיפים את העשבים (לבד מסלרי) ממש בסוף הבישול. ככה הם שומרים על הערכים התזונתיים שלהם ונותנים טעם מרוכז לתבשיל.
בזיליקום נוסיף לכל מנה איטלקית (=עגבניות). שמיר יכנס איפה שנרצה לתת נגיעה של רעננות. פטרוזיליה תתאים כמעט לכל תבשיל והיא נחשבת פצצת בריאות. נענע מעבר לשילוב המוצלח שלה עם לימון, תיכנס גם לסלטים ותיתן אפקט חדש של רעננות. סלרי מקפיץ כל מרק ירקות וטעים מאוד גם ברטבים לעוף ואפילו בסלט טרי (הגבעולים שלו). אורגנו נוסיף לרטבי עגבניות, לירקות בתנור ולמאפים, כוסברה אוהבת מאוד דגים, בשר וקציצות. תימין ורוזמרין יקבלו כאן במה נפרדת בעתיד.
חזה עוף במרינדת עשבי תיבול/ דיתי וינשטיין
חבילת חזה עוף פרוס
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
חופן עלי סלרי קצוצים
חופן שמיר
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
כפית תבלין גריל עוף או פפריקה מתוקה
1/2 כוס שמן זית
מערבבים את כל חומרי המרינדה.
משרים את חזה העוף לפחות חצי שעה עד לילה שלם במקרר.
מחממים מחבת פסים.
מניחים בזהירות את חזה העוף וצורבים. הופכים לצד השני וצורבים עד שמוכן.