צרורות_של_עשבי_תבלין_ירוקים_על_שולחן_עץ

טעים להכיר | עשבי תיבול

מאת: מיכל פוזנר

מכירים מוצרים חדשים למטבח והפעם- עשבי התיבול.

עשבי תיבול הוא שם כולל לצמחים עליים המשמשים להוספת טעם בתבשילים ובמאכלים שונים.

רוב עשבי התיבול המוכרים גדלים גם בארץ והם מלאים בוויטמינים ובסגולות בריאותיות רבות נוספות.

את עשבי התיבול כולם ניתן להוסיף למאכלים כמו שהם, טריים (ושטופים כהלכה, כמובן). הם ניתנים גם לייבוש וכך ניתן לשמור אותם לאורך זמן. ניתן גם לקצוץ ולהקפיא את העשבים בתבנית קוביות קרח ולהוציא בכל פעם לפי הצורך.

את עשבי התיבול שוטפים ומייבשים היטב ומכניסים לצנצנת מלאה בחציה במים, כמו פרחים באגרטל. שומרים במקרר. אפשר לעטוף את העלים בשקית ניילון בצורה רופפת. בזיליקום לא אוהב קור ולכן נשאיר אותו על השיש ועל הדרך נרוויח גם ריח טוב במטבח.

לתבשילים מוסיפים את העשבים (לבד מסלרי) ממש בסוף הבישול. ככה הם שומרים על הערכים התזונתיים שלהם ונותנים טעם מרוכז לתבשיל.

בזיליקום נוסיף לכל מנה איטלקית (=עגבניות). שמיר יכנס איפה שנרצה לתת נגיעה של רעננות. פטרוזיליה תתאים כמעט לכל תבשיל והיא נחשבת פצצת בריאות. נענע מעבר לשילוב המוצלח שלה עם לימון, תיכנס גם לסלטים ותיתן אפקט חדש של רעננות. סלרי מקפיץ כל מרק ירקות וטעים מאוד גם ברטבים לעוף ואפילו בסלט טרי (הגבעולים שלו). אורגנו נוסיף לרטבי עגבניות, לירקות בתנור ולמאפים, כוסברה אוהבת מאוד דגים, בשר וקציצות. תימין ורוזמרין יקבלו כאן במה נפרדת בעתיד.


חזה עוף במרינדת עשבי תיבול/ דיתי וינשטיין

חבילת חזה עוף פרוס

1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה

1/2 חבילת כוסברה קצוצה

חופן עלי סלרי קצוצים

חופן שמיר

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

כפית תבלין גריל עוף או פפריקה מתוקה

1/2 כוס שמן זית

מערבבים את כל חומרי המרינדה.

משרים את חזה העוף לפחות חצי שעה עד לילה שלם במקרר.

מחממים מחבת פסים.

מניחים בזהירות את חזה העוף וצורבים. הופכים לצד השני וצורבים עד שמוכן.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מיני קורס קצר של היכרות עם התוים והקלידים באורגנית.

4

איך יודעים אם מברכים על המאכל מזונות? הדרכה חשובה.

No Responses

טעים להכיר תבלין חדש! והשבוע – הזנגוויל.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צרורות_של_עשבי_תבלין_ירוקים_על_שולחן_עץ

טעים להכיר | עשבי תיבול

מאת: מיכל פוזנר

מכירים מוצרים חדשים למטבח והפעם- עשבי התיבול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אביגיל לבד, בעלה מגוייס משמחת תורה. ראיון מטלטל.

No Responses

התבוננות אמונית ונכונה על המצב.

1

באיזה טמפרטורה את שותה את הקפה שלך? ומה זה אומר עליך?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

כל הלכות ערב פסח ממתינות לך כאן בפוסט

No Responses

המדריך המלא לערב פסח. סדנה שתעשה לך סדר בראש ובבית.

No Responses

פתרון מקסים, בריא וטעים – במקום לאכול פסטה, מכינים מהזוקיני ‘אטריות’.

No Responses

משחק חיקוי נוסף לתירגול ופיתוח כישורי אמפתיה.

No Responses

לילד חסר סידן? דלקות אוזנים חוזרות? יש מצב שכל מה שפריע לו זה החלב…

No Responses

כמה דברים שלא ידעתן על חודש אייר הבעל”ט

No Responses

מתכון מהיר ועסיסי במיוחד לפיצה ביתית בקלי קלות!

No Responses

התהליך המופלא שהלבבות שלנו יעברו כאן בארץ הקודש.

No Responses

גלידת דבש ואגסים ביין הם חיבור מושלם, תעיד המנה הבאה.

1

טבלה מסכמת של כל המידע הנחוץ על חדרי הלידה בארץ.

No Responses

טיפאיפור – סדנת איפור אישית | פריימר.

No Responses

מכירים מוצרים חדשים למטבח והפעם- עשבי התיבול.

No Responses

סלט חצילים עם טוויסט של מקצוענים…

No Responses

כדורים מפנקים ומזינים, פנקי את עצמך לקראת החג!

No Responses

מרק עשיר ומנחם. ארוחה שלמה בצלחת אחת.

No Responses

רחמים, עלי, על מי שהייתי יכולה להיות, על הריחוק…

No Responses

על אובדן, קודש קודשים והתמודדות נכונה.

No Responses

אנו עושים שימוש, לעיתים קצת ציני, בילדים שלנו, כדי להיראות טוב בעיני עצמינו ובעיני אחרים

No Responses

בואי נכין גבינת שמנת בבית,חיסכון של עשרות שקלים!

No Responses

על הקשר בין יום כיפור ללידה

No Responses

מחפשים מה להכין לערב הצום? המתכון המומלץ: משביע וקליל, רק תדליקו מזגן.

No Responses

גם את מוצאת את עצמך בשעות הערב לא מפסיקה לאכול?

No Responses

אברהם פריד שר ומעודד את חיילי צה”ל – לנצח!

No Responses

איך קשורים המרגלים – ליומיום השוטף שלנו? ומי אוכלת את מי?

No Responses

אוהבת ליצור? סדנה במיוחד בשבילך, קצת הרפיה וחדוות יצירה.

No Responses

תוספת עדינה וחגיגית במיוחד

No Responses

על נשים שאין להם בית קבע לחזור אליו | ראיון מרתק.

4

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!