גם את מקפידה לספק לילדייך מוצרי חלב באופן שוטף?
דואגת לבריאותם ולסידן שבגופם?
אך אולי אחרי קריאת הכתבה, תביני שכדאי ושווה לשקול את הכמות ולשלב בתפריט מאכלים קצת אחרים.
המקום קצר כדי לסכם בו את הנושא. מה גם כי אני מבינה מאוד את הרגישות והקושי לקבל וליישם את הדברים. לכן אבחר להציג בפנייך כמה נקודות לתשומת ליבך, והיה אם רק תביני שאת פטורה מלרוץ אחרי הקטן עם כפית נוספת של גבינה – דיינו.
לפני שאתחיל, אני מרגישה לנכון לציין כי למרות שאני נמנעת ממוצרי חלב כבר כשלוש שנים, עדיין תמצאי גם בעגלת הקניות שלי מוצרי חלב בשביל הילדים שעדיין אינם בשלים לשינוי, ובוגרים דיים כדי לעשות את הבחירות בעצמם. מה שכן – אני השתחררתי מהצורך הישן שלי לדחוף להם מוצרי חלב בכל הזדמנות.
אז מה יש / אין במוצרי החלב?
- אמנם מוצרי החלב מכילים מעט סידן, אך מחקרים מוכיחים כי כדי לעכל את החלבון המצוי בחלב, הגוף נדרש לכמות גבוהה יותר של סידן מזה המצוי בו, ולכן כשאנחנו אוכלים מוצרי חלב אנחנו משתמשים במאגר הסידן שיש לנו בגוף (וכשאין? הגוף שואב מהעצם). רוצה להעשיר את התזונה בסידן? שקדים, שומשום (טחינה), שעועית, חומוס, קולרבי – הם דוגמאות למקורות מעולים לסידן.
- מוצרי החלב רוויים בהורמונים. הפרות מקבלות הורמונים כדי להגביר את כמות החלב, וכן נחלבות גם בחודשי הריון מתקדמים – מה שמגביר את כמות ההורמונים. חשוב לדעת: ההורמונים הרבים בחלב גורמים בין היתר לאקנה, להשמנה ולהתפתחות מוקדמת.
- החלב הוא אחד מהאלרגנים הנפוצים ביותר. הוא גורם לליחות שיכולות להתבטא בדלקות אוזניים חוזרות, נזלת כרונית, אסטמה, מעי רגיז ועוד.
- מחקרים בדקו אוכלוסיות בעולם שבהן צריכת החלב מצויה באחוזים שונים, ומצאו קשר ישיר בין אחוז הצריכה לאחוז החולים במחלות כמו סוכרת נעורים, מחלות לב וכלי דם, אוסטאופורוזיס וסרטן (על רקע הורמונלי).
- הפרות בימינו ניזונות בעיקר מחציר וזירעונים ולא מעשב ירוק – המזון הטבעי שלהן, ולכן החלב שלהן דל בוויטמינים ומינרלים. גם האנטיביוטיקה הרבה שהן מקבלות פוגעת בפלורת המעיים שלהן ואינה מאפשרת נוכחות של חיידקים טובים.
אני מכירה בכך שהמידע הזה הוא שבירת מיתוס. לפעמים לא נעים לשמוע את האמת, אבל תמיד כדאי לדעת אותה ולשמור אותה לזמן שנהיה בשלות ליישם.
כדאי לדעת שהמידע המוטעה שאותו קיבלנו, מקורו בגופים שיש להם אינטרס כלכלי בלבד. רופאים רבים מצהירים על החלב כמזיק לבריאות וממליצים להוריד אותו מהתפריט.
עוד משהו שכדאי לדעת: כל עוד את צורכת מוצרי חלב, העדיפי מוצרי חלב שאחוז השומן שלהם הוא לפחות 5%, מכיוון שכדי שמעט הוויטמינים הזמינים במוצרי החלב יספגו בגוף, הם זקוקים לנוכחות של שומן (כיוון שהם ויטמינים מסיסי שומן).
בהצלחה, וספרי לי בתגובות באיזה תחליפים בריאים ומלאי סידן את אוהבת להשתמש!