לצד הסיפוק וההנאה האינסופית שחווה כל אישה ואמא, זה לא סוד שקיימים גם אתגרים רבים.
אחד מהאתגרים שאני מתמודדת אתם הם העבודות שחוזרות על עצמן שוב ושוב ואינן נגמרות לעולם.
רק סיימתי לשטוף כלים וכבר נכנס כלי לכיור.
רק הפעלתי את מכונת הכביסה וכבר יש עוד אחת.
רק סיימתי לבשל לשבת וכבר הגיעה עוד שבת!
לרגל חנוכה, זמן שבו נשים רבות נמצאות במטבח, החלטתי לתת לכן כמה טיפים חשובים ונחמדים שיאפשרו לעבוד במטבח בלי לשבור את הגב וללא כאבי רגליים וברכיים:
1. כאשר אנו עומדות ומבשלות, פעמים רבות משקל הגוף נופל על רגל אחת יותר מאשר על שנייה. לכן, עצרו לרגע והעבירו את המשקל מרגל לרגל, פעם לימין ופעם לשמאל, ואז חלקו את המשקל שווה בשווה בין שני הצדדים. דחפו את רגליים מעט כנגד הנעל, כאילו אתן רוצות להטביע חותמת של כף הרגל בתוך הנעל. זהו חוק פיזיקלי – אם דוחפים כנגד האדמה, מקבלים הרבה כוח מהאדמה וזה מה שעוזר לנו להחזיק את הגוף.
2. כשאתן עומדות, שמרו על הברכיים מכופפות מעט, על בטן אסופה ועל רצפת אגן אסופה מעט.
3. אם הרגליים כבר התעייפו, היעזרו בשרפרף קטן ובכל פעם הניחו עליו רגל אחרת.
4. ניסיתן פעם לרקוד ולהניע את האגן תוך כדי ערבוב ירקות בסיר? זה כיף, משחרר עומס מהגב ומהאגן ומכניס שמחה וחיות לתוך האוכל, ומשם היישר לאהובים שלנו.
5. יש הרבה דברים שאפשר לעשות בישיבה: לקלף ירקות, לברור קטניות. חבל לעמוד ולבזבז כוח. פשוט שבו זקוף ליד שולחן, הכינו לפניכן את כל הירקות הזקוקים לקילוף ועשו זאת בישיבה.
6. לכל הלשות בצק להכנת חלות או סופגניות – אין כמו להניח את הקערה על הרצפה, לשבת מולה וללוש את הבצק בשתי ידיים. הרבה יותר קל ללוש כך. יש כוח רב יותר בידיים, והגב לא כואב בכלל.
7. שימי לב שלא העמסת על עצמך יותר מדי. ברגע שהעמסנו על הגוף, הוא ידבר דרך כאבים ויזהיר אותך לעצור. זוהי השפה של הגוף שמנסה לדבר אתך ואומר לך: “אישה יקרה! הגזמת!! הפחיתי במטלות או שתאצילי סמכויות!”.
ואם את רוצה לעשות מתיחה טובה לגב ולרגליים באמצע הבישולים, אחזי חזק את השיש, פסעי כמה צעדים לאחור ותני לגב לשקוע בין הידיים, כך שהגב והרגליים שלך יהיו בצורה של האות ר’ (90 מעלות בין הגב לרגליים) ואז תתני לאגן להימתח לאחור. הרגליים, הגב, השכמות והזרועות יחוו מתיחה חזקה מאוד. תרגיל זה מומלץ מאוד גם לסובלות מפריצת דיסק.