שטיפת רצפה

מה ה' מצפה ממני

מאת: מיכל הררי

כמה פעמים אפשר לחזור על אותן הפעולות? כמה פעמים אפשר לשמוע תודה מאותם האנשים?

יצאתי בסוף היום לכיוון תחנת האוטובוס, מייחלת להגיע כבר הביתה. מאחת מפינות הרחוב צדה את עיני מודעה, שכאשר קראתי אותה הרגשתי שהיא תפורה למידותי בדיוק.

טוב, בעצם לא בדיוק. היו בה כל הדברים שרציתי כל כך: התנדבות משמעותית, עשיית חסד אמיתי, הזדמנות להכיר אנשים חדשים ומן הסתם עשייה שתעניק לי תחושה אדירה של סיפוק ונתינה. הכול בה היה מושלם וכבר הצלחתי לצייר בדמיוני כיצד רצוני העז קורם עור וגידים ונהפך מוחשי. היה שם רק עוד משהו קטן שלא בדיוק הסתדר לי, מהיכן אמצא לי זמן ?

התיישבתי בתחנה, מצפה לאוטובוס שיגיע ואוכל לנסוע הביתה. הנסיעה שלי אורכת שעה ארוכה והיה לי זמן בשפע כדי לחשוב מה אני באמת רוצה. מהו הרגש בתוכי שגורם לי לרצות כל כך להתנדב?

לפעמים אנחנו צריכים להיות אמיתיים עם עצמנו, גם אם האמת הזו קצת פחות נעימה. אז כן, החסד הזה מחוץ לבית, יש בו תמיד הילה כזו, מלווה בהוקרה ובהכרת תודה של כל מי שמסביב. תחושה של סיפוק, של הערכה, של משמעות בעבור מישהו אחר והרגשה ש"אני שווה משהו".

ובבית? בבית גם יש הערכה, אבל כמה פעמים אפשר לחזור על אותן הפעולות? כמה פעמים אפשר לשמוע תודה מאותם האנשים – גם אם הם קרובים אלי מאוד? לפעמים זה קצת נמאס.

והנה כאן מגיעה השאלה הנצחית שצריך כל יהודי לשאול את עצמו – לְמה ה' מצפה ממני, בעצם? האם החסד הזה בחוץ הוא שיקשור לי כתרים של 'אשת חיל'?

התשובה היא לא.

על חסדים מעין אלו הנעשים עם העולם כולו אך לא עם בני הבית, כותב רבנו הרב חיים ויטאל זי"ע, תלמידו הגדול של האר"י הקדוש זי"ע, דברים נוראים אלו: "ישנם בני אדם הגומלים חסד עם כולם, אולם עם בני ביתם אינם מיטיבים, וחושבים לעצמם שבבואם לביתם יפתחו להם שערי גן עדן. אוי להם ואוי לנפשם, כי לא ידעו ולא יבינו שכל מעשי החסד שלהם הבל!!…".

על דברים אלו אמר המשגיח רבי שלמה וולבה זצוק"ל: "אדם העוסק בגמילות חסדים עם המון אנשים, מלווה ונותן, מבקר חולים, מנחם אבלים, משמח חתן ועוד, בוודאי ישחק ליום אחרון בבוא פקודתו, כי זכויות רבות לו במעשה חסד. אבל ידע נאמנה כי בשמים בודקים איך התנהג עם אשתו. אם גם עמה גמל חסד כל ימיו, אשריו וטוב לו. אך אם אותה הקניט והזניח בבית, כעס והקפיד ללא חסד ונשיאה בעול, זה מכריע את דינו ולא יזכרו מאומה מכל חסדיו שעשה עם אחרים".

אין ספק שנכונים הדברים גם לנו, הנשים.

"ומבשרך אל תתעלם" חשוב לא פחות, אולי בעצם יותר. ניתן מעצמנו קודם כל לבית, המקום בהא הידיעה שבו מתחיל להיבנות בניין מידות הנפש שלנו.

כן, כשאני מכינה לקטנים שלי שוקו בבוקר – זה חסד. כשאני שוטפת את הרצפה – זה חסד. כשאני מקלחת, מכבסת, מגהצת, מבשלת, מדיחה את הכלים – הכול, הכול הכול זה חסד.

כשהאוטובוס הגיע כבר ידעתי היטב מה עלי לעשות. זה מה שה' מצפה ממני. רווחה התפשטה בליבי. את דלת הבית פתחתי בחיוך רחב של חסד.

עניי ביתך קודמים.  

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מדוע אסר עלינו הבורא להבעיר אש בשבת?

No Responses

התבוננות אמונית ונכונה על המצב.

1

כרטיס ברכה מתוק ולא מסובך בהכנה ביתית ומהנה!

1

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
שטיפת רצפה

מה ה' מצפה ממני

מאת: מיכל הררי

כמה פעמים אפשר לחזור על אותן הפעולות? כמה פעמים אפשר לשמוע תודה מאותם האנשים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אכילה רגשית, למה היא מגיעה אלינו? ואיך מונעים אותה?

No Responses

משהו, החלק הנשי הזה שאוהב יופי וטעם, התעורר בי. פתאום רציתי שהסלון שלי יהיה באמת יפה ושהמטבח שלי יהיה מעוצב עד הקצה.

No Responses

האם אייס וניל עוגיות- ברכתו מזונות שקודמת לברכת 'שהכל'?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

מנה מהירה ועשירה בטעם. הכנה פשוטה ותוצאה מופלאה.

No Responses

טפטים לקירות זו דרך מעולה לשדרג את הקירות בעלות נמוכה ובקלות.

4

ניסתי להקים ארגון, להריץ איזה מיזם של חסד. משהו.

No Responses

מחפשת שדרוג לאורז/סלט, במיוחד בשבילך!

No Responses

איך מניחים בפועל הצללות, שיראה יפה ומקצועי? המדריך המלא.

No Responses

קרטון? זכוכית? אולי דווקא חרסינה?

1

בואו להכיר שיטות בישול חדשות לשילוב במטבח שלכם, והפעם-קונפי!

No Responses

מרק עשיר, קטיפתי מוקרם – אבל פרווה…

No Responses

סלט שהוא חובה עם המצה! בריא ואביבי.

No Responses

התוכנית האולטימטיבית לערבי לביבות, חידון טריוויה לכל המשפחה.

No Responses

רוצה לשדרג את חדר הילדים לבד? כך תעשי את זה נכון.

No Responses

יוזם ומקים האירגון העולמי "אש התורה", 15 שנה לפטירתו.

No Responses

על מדידת רגשות וויסות עוצמה.

No Responses

מיני קורס קצר של היכרות עם התוים והקלידים באורגנית.

4

טעים להכיר – נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

No Responses

חושבת שרק אצלך כל החלקים מתפזרים? תחשבי שוב

No Responses

No Responses

לביבות מעניינות בטעמים אקזוטיים וטעימים… שווה לנסות.

No Responses

היום יום ההילולא של הבבא סאלי זיע"א. כמה עובדות על חייו.

No Responses

את לובשת מסכה, ציפי, כמו שכולנו לובשים במידה כזו או אחרת. על מסכות בחיינו.

No Responses

סדנת איפור עצמי מדוייקת – והשבוע, הכל על מריחת מייקאפ נכונה.

No Responses

על סודות, איזה סוד שומרים ואיזה מספרים?

No Responses

מנה משביעה ואהובה במיוחד על ילדים!

No Responses

בואי לגלות כמה כסף יש לך שאת לא מודעת אליו!

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר ראשון.

1

יענקי מאוכזב מהעבודה החדשה של גיטה, זוגיות או עבודה?

1

פרשת המן שתיים מקרא ואחד תרגום, סגולה לפרנסה.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!