Bread slices kneaded in cream

גבינת שמנת ביתית

מאת: דיתי וינשטיין

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית.

ההכנה רק נראית מסובכת, אבל אחרי שלומדים את הטכניקה היא הופכת להיות קלה וכיפית.

מה צריך?

2 גביעי שמנת חמוצה

כפית מלח

חיתול טטרה נקי (כן, בדיוק זה שמשתמשים לתינוקות)

לגיוון: זיתים, סלומון מעושן, בצל מטוגן, בצל ירוק, שום כתוש ושמיר.

מה עושים?

בקערה מערבבים את השמנת עם המלח. פורשים את החיתול על השיש ומעבירים את השמנת למרכזו.

אוספים את קצוות החיתול וקושרים בגומיה. תולים את החיתול מעל הכיור החלבי ומשאירים למשך הלילה.

homemade cheese in cheesecloth

בשעות שבהן החיתול עם השמנת יהיה תלוי מעל הכיור, הוא יגיר נוזלים וכך השמנת תהפוך לגבינה.

בלילות חמים כדאי לבצע את תהליך הגיבון במקרר: מניחים את החיתול על מסננת ואת המסננת מניחים על קערה בצורה כזו שתחתית המסננת לא נוגעת בתחתית הקערה. משאירים למשך הלילה במקרר.

פותחים את החיתול ומעבירים לקופסת אחסון.

homemade cheese in cheesecloth

בשלב זה ניתן להוסיף תוספות לגבינה.

Cream cheese in a bowl

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

4 תגובות

  1. רציתי להוסיף טיפ: במקום להשתמש בחיתול אני משתמשת עם נייר סופג.
    מניחה על המסננת נייר סופג ועליו את הגבינה. הזהרו כשאתם מוציאים ותוודאו שהנייר יוצא שלם ולא נקרע.
    בהצלחה!

  2. זה יוצא מוצלח וטעים!!!
    אני משתמשת בגרב נקיה ומכובסת שלא צריך (עם רכבות חורים וכו..)
    אחרי שהגבינה מוכנה זורקת את הגרב..
    רק שימו לב שנוזלים ויוצאים והכמות מצטמצמת…
    בהצלחה:)

  3. לי יש פטנט מהמם, שלא מלכלך וגם לא צריך לכבס… פשוט משליכים לפח וזהו…
    אז ככה, שופכים את כל השמנת לתוך טיטול, כן טיטול ממש של ילדים (עדיף מספר גדול כמו 5)
    פותחים את הקיפולים מהצדדים היטב, שהכל יכנס, ואח”כ סוגרים עם הסקוצ’ ונועלים
    אני מכניסה את הטיטול לתוך שקית ושמה ללילה במקרר
    בבוקר אני שופכת את הגבינה לקופסה והטיטול לפח…

    1. שימו לב
      לא מומלץ להשתמש בטיטול כי יש בו חומרים כימיים שעלולים להשתחרר כשהשמנת בפנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה אוכלים אצלכם בסעודה שלישית? נסי את המתכון הבא.

No Responses

No Responses

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
Bread slices kneaded in cream

גבינת שמנת ביתית

מאת: דיתי וינשטיין

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.

4 תגובות

  1. רציתי להוסיף טיפ: במקום להשתמש בחיתול אני משתמשת עם נייר סופג.
    מניחה על המסננת נייר סופג ועליו את הגבינה. הזהרו כשאתם מוציאים ותוודאו שהנייר יוצא שלם ולא נקרע.
    בהצלחה!

  2. זה יוצא מוצלח וטעים!!!
    אני משתמשת בגרב נקיה ומכובסת שלא צריך (עם רכבות חורים וכו..)
    אחרי שהגבינה מוכנה זורקת את הגרב..
    רק שימו לב שנוזלים ויוצאים והכמות מצטמצמת…
    בהצלחה:)

  3. לי יש פטנט מהמם, שלא מלכלך וגם לא צריך לכבס… פשוט משליכים לפח וזהו…
    אז ככה, שופכים את כל השמנת לתוך טיטול, כן טיטול ממש של ילדים (עדיף מספר גדול כמו 5)
    פותחים את הקיפולים מהצדדים היטב, שהכל יכנס, ואח”כ סוגרים עם הסקוצ’ ונועלים
    אני מכניסה את הטיטול לתוך שקית ושמה ללילה במקרר
    בבוקר אני שופכת את הגבינה לקופסה והטיטול לפח…

    1. שימו לב
      לא מומלץ להשתמש בטיטול כי יש בו חומרים כימיים שעלולים להשתחרר כשהשמנת בפנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

No Responses

איך מתחזקים שיגרת טיפוח יומיומית לשמירה על עור הפנים.

No Responses

זמרים, שירים ומשחקים מתוקים – כיף בקייטנה שלנו!

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

על מה ממלא אותי ומה ממלא אחרים, כוח הדיבור והמילים.

No Responses

מיומנה של רווקה והפעם על סליחה.

No Responses

הגב כואב? דקה לפני המדרסים

No Responses

העשרת האינטלגנציה היהודית, על מה מסופר בפרשת השבוע?

No Responses

מנה מעודנת ויפיפיה בטעמים מיוחדים, ובקלות מפתיעה!

No Responses

סינגל קליפ חדש ומרגש.

No Responses

אחרי שהפוסט הקודם עורר הרבה שאלות, בואי נעשה סדר:

No Responses

על עולם הטיפול – דרך המסך. פוסט רלוונטי במיוחד.

No Responses

מאגר ענק של רעיונות למפגשים משפחתיים וערבי לביבות.

1

רחמים, עלי, על מי שהייתי יכולה להיות, על הריחוק…

No Responses

להפרשת חלה ולתוספת זכויות – מתכון לחלות והדרכת קליעה.

No Responses

שוב שוברת את הראש איזה מנות לבשל? עשרות רעיונות למנות מכל הסגנונות מחכות לך כאן.

13

חידוש יפיפה ללחנו של שלמה קרליבך המתאים כ”כ לתקופה.

No Responses

מנה מקסימה לדיאטה- אטריות האורז ללא גלוטן טעימות וקלות להכנה.

No Responses

מנה מהירה וטעימה. אהובה במיוחד על ילדים.

No Responses

מנה קלילה ומכבדת, מתאימה בול לסעודה שלישית!

2

אכילה רגשית, למה היא מגיעה אלינו? ואיך מונעים אותה?

No Responses

לביבות תפוחי אדמה מגרמניה, בהגשה שונה ומפתיעה.

No Responses

סיכום הזום ‘נפגשות’ בשיתוף מאוחדת / חלק 1 מתוך 2

No Responses

טיפים נוספים ומוצלחים לגרביים בודדים

1

על אובדן, קודש קודשים והתמודדות נכונה.

No Responses

מה זה באמת שמחה? מסע קצר ומרתק במקורות שלנו.

No Responses

מה עושים עם המשקל המאים לבלוענו אי שם ביציאה מתקופת החגים?

No Responses

סלט מרענן בין כל הגבינות עם טוויסט מעניין.

No Responses

ככל שהכוס תהיה מלאה יותר, יהיה לי יותר לתת לאחרים.

2

סדנת איור דמויות עם הציירת האהובה שירי כהן.

1

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!