Bread slices kneaded in cream

גבינת שמנת ביתית

מאת: דיתי וינשטיין

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית.

ההכנה רק נראית מסובכת, אבל אחרי שלומדים את הטכניקה היא הופכת להיות קלה וכיפית.

מה צריך?

2 גביעי שמנת חמוצה

כפית מלח

חיתול טטרה נקי (כן, בדיוק זה שמשתמשים לתינוקות)

לגיוון: זיתים, סלומון מעושן, בצל מטוגן, בצל ירוק, שום כתוש ושמיר.

מה עושים?

בקערה מערבבים את השמנת עם המלח. פורשים את החיתול על השיש ומעבירים את השמנת למרכזו.

אוספים את קצוות החיתול וקושרים בגומיה. תולים את החיתול מעל הכיור החלבי ומשאירים למשך הלילה.

homemade cheese in cheesecloth

בשעות שבהן החיתול עם השמנת יהיה תלוי מעל הכיור, הוא יגיר נוזלים וכך השמנת תהפוך לגבינה.

בלילות חמים כדאי לבצע את תהליך הגיבון במקרר: מניחים את החיתול על מסננת ואת המסננת מניחים על קערה בצורה כזו שתחתית המסננת לא נוגעת בתחתית הקערה. משאירים למשך הלילה במקרר.

פותחים את החיתול ומעבירים לקופסת אחסון.

homemade cheese in cheesecloth

בשלב זה ניתן להוסיף תוספות לגבינה.

Cream cheese in a bowl

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

5 תגובות

  1. רציתי להוסיף טיפ: במקום להשתמש בחיתול אני משתמשת עם נייר סופג.
    מניחה על המסננת נייר סופג ועליו את הגבינה. הזהרו כשאתם מוציאים ותוודאו שהנייר יוצא שלם ולא נקרע.
    בהצלחה!

  2. זה יוצא מוצלח וטעים!!!
    אני משתמשת בגרב נקיה ומכובסת שלא צריך (עם רכבות חורים וכו..)
    אחרי שהגבינה מוכנה זורקת את הגרב..
    רק שימו לב שנוזלים ויוצאים והכמות מצטמצמת…
    בהצלחה:)

  3. לי יש פטנט מהמם, שלא מלכלך וגם לא צריך לכבס… פשוט משליכים לפח וזהו…
    אז ככה, שופכים את כל השמנת לתוך טיטול, כן טיטול ממש של ילדים (עדיף מספר גדול כמו 5)
    פותחים את הקיפולים מהצדדים היטב, שהכל יכנס, ואח”כ סוגרים עם הסקוצ’ ונועלים
    אני מכניסה את הטיטול לתוך שקית ושמה ללילה במקרר
    בבוקר אני שופכת את הגבינה לקופסה והטיטול לפח…

    1. שימו לב
      לא מומלץ להשתמש בטיטול כי יש בו חומרים כימיים שעלולים להשתחרר כשהשמנת בפנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מחפשים תחליף לחמין בשבת בבוקר? נסו את המתכון הבא!

No Responses

היום, י”א בתמוז, יום פטירתו של ר’ אלחנן וסרמן הי”ד

No Responses

מחפשת רעיון למשלוחי מנות? עשרות רעיונות כאן בפנים.

2

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
Bread slices kneaded in cream

גבינת שמנת ביתית

מאת: דיתי וינשטיין

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.

5 תגובות

  1. רציתי להוסיף טיפ: במקום להשתמש בחיתול אני משתמשת עם נייר סופג.
    מניחה על המסננת נייר סופג ועליו את הגבינה. הזהרו כשאתם מוציאים ותוודאו שהנייר יוצא שלם ולא נקרע.
    בהצלחה!

  2. זה יוצא מוצלח וטעים!!!
    אני משתמשת בגרב נקיה ומכובסת שלא צריך (עם רכבות חורים וכו..)
    אחרי שהגבינה מוכנה זורקת את הגרב..
    רק שימו לב שנוזלים ויוצאים והכמות מצטמצמת…
    בהצלחה:)

  3. לי יש פטנט מהמם, שלא מלכלך וגם לא צריך לכבס… פשוט משליכים לפח וזהו…
    אז ככה, שופכים את כל השמנת לתוך טיטול, כן טיטול ממש של ילדים (עדיף מספר גדול כמו 5)
    פותחים את הקיפולים מהצדדים היטב, שהכל יכנס, ואח”כ סוגרים עם הסקוצ’ ונועלים
    אני מכניסה את הטיטול לתוך שקית ושמה ללילה במקרר
    בבוקר אני שופכת את הגבינה לקופסה והטיטול לפח…

    1. שימו לב
      לא מומלץ להשתמש בטיטול כי יש בו חומרים כימיים שעלולים להשתחרר כשהשמנת בפנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גם את השארת את ניקיון אביב לאחרי הפסח? קדימה!

No Responses

רוצה לשדרג את חדר הילדים לבד? כך תעשי את זה נכון.

No Responses

סרטון חוסן קצר וחשוב לילדים.

1

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

תוספת מרעענת וטעימה לארוחה חלבית חגיגית.

No Responses

עוגה מלכותית ללא אפיה, בטעם עדין ומיוחד של גבינה ושוקולד.

No Responses

שולחן השבת המושלם מהחלום מתפוגג לי במהירות מסחררת ונגנז לשבת אחרת

No Responses

מנה קלאסית, חורפית ומנחמת.

No Responses

בואי ללמוד איך להשתמש במוזיקה בצורה יעילה לתקופה.

No Responses

האם יום כיפור הוא יום מפחיד או יום מרגיע?

No Responses

החל מהלו קיטי (או בוב הבנאי) ועד לשחורה של אבא.

No Responses

קבלי על עצמך קבלות אמיתיות לקראת השנה החדשה…

No Responses

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

2

על מה מסופר בפרשה? הצצה מהירה על פרשת השבוע.

No Responses

התמודדות עם אובדן ולידה שקטה, טור מלא תמיכה.

No Responses

מנה חגיגית ולא מסובכת לסעודת ראש חודש ולכל שבת.

No Responses

למה לקדש חצי אישה? ומי צייר עלה על הקיר?

No Responses

כל הסודות והטיפים בסדנת עוגות שמרים מרתקת.

2

מרק עשיר ומנחם. ארוחה שלמה בצלחת אחת.

No Responses

מיהו אותו מתייוון שבלב ומה הוא לוחש שם כל הזמן?

No Responses

עם מה את שותה את הקפה שלך? מבדק עצמי מרתק.

No Responses

לא להפחיד, ואיך ההדרגה מטשטשת את הגבולות?

No Responses

מחפשים ארוחה מהירה ומפנקת לחול המועד? כנסו.

No Responses

סופגניות קלות ומהירות וסופר טעימות!

No Responses

לפני, תוך כדי ואחרי הצום. כל הכללים לצום נכון וקל.

No Responses

סלט מרענן ומיוחד לסעודה שלישית של חורף.

No Responses

ממשיכים בסדנת איפור עצמי והפעם – בחירת מייקאפ.

No Responses

עייפה בערב ורוצה קפה? הכל על קפה ‘נטול קופאין’

No Responses

קשה לילד לסחוב עצים למדורה, ולכן מה?

No Responses

רדי מהמסלול המהיר, הסירי ציניות ושיפוטיות. קדימה אושר.

No Responses

מה מברכים ברכה אחרונה? ולמה חשוב ללמוד הלכות ברכות?

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!