Bread slices kneaded in cream

גבינת שמנת ביתית

מאת: דיתי וינשטיין

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית.

ההכנה רק נראית מסובכת, אבל אחרי שלומדים את הטכניקה היא הופכת להיות קלה וכיפית.

מה צריך?

2 גביעי שמנת חמוצה

כפית מלח

חיתול טטרה נקי (כן, בדיוק זה שמשתמשים לתינוקות)

לגיוון: זיתים, סלומון מעושן, בצל מטוגן, בצל ירוק, שום כתוש ושמיר.

מה עושים?

בקערה מערבבים את השמנת עם המלח. פורשים את החיתול על השיש ומעבירים את השמנת למרכזו.

אוספים את קצוות החיתול וקושרים בגומיה. תולים את החיתול מעל הכיור החלבי ומשאירים למשך הלילה.

homemade cheese in cheesecloth

בשעות שבהן החיתול עם השמנת יהיה תלוי מעל הכיור, הוא יגיר נוזלים וכך השמנת תהפוך לגבינה.

בלילות חמים כדאי לבצע את תהליך הגיבון במקרר: מניחים את החיתול על מסננת ואת המסננת מניחים על קערה בצורה כזו שתחתית המסננת לא נוגעת בתחתית הקערה. משאירים למשך הלילה במקרר.

פותחים את החיתול ומעבירים לקופסת אחסון.

homemade cheese in cheesecloth

בשלב זה ניתן להוסיף תוספות לגבינה.

Cream cheese in a bowl

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

4 תגובות

  1. רציתי להוסיף טיפ: במקום להשתמש בחיתול אני משתמשת עם נייר סופג.
    מניחה על המסננת נייר סופג ועליו את הגבינה. הזהרו כשאתם מוציאים ותוודאו שהנייר יוצא שלם ולא נקרע.
    בהצלחה!

  2. זה יוצא מוצלח וטעים!!!
    אני משתמשת בגרב נקיה ומכובסת שלא צריך (עם רכבות חורים וכו..)
    אחרי שהגבינה מוכנה זורקת את הגרב..
    רק שימו לב שנוזלים ויוצאים והכמות מצטמצמת…
    בהצלחה:)

  3. לי יש פטנט מהמם, שלא מלכלך וגם לא צריך לכבס… פשוט משליכים לפח וזהו…
    אז ככה, שופכים את כל השמנת לתוך טיטול, כן טיטול ממש של ילדים (עדיף מספר גדול כמו 5)
    פותחים את הקיפולים מהצדדים היטב, שהכל יכנס, ואח”כ סוגרים עם הסקוצ’ ונועלים
    אני מכניסה את הטיטול לתוך שקית ושמה ללילה במקרר
    בבוקר אני שופכת את הגבינה לקופסה והטיטול לפח…

    1. שימו לב
      לא מומלץ להשתמש בטיטול כי יש בו חומרים כימיים שעלולים להשתחרר כשהשמנת בפנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לחוצה? עמוסה? כמה דקות של מתיחה ושחרור שיתנו לך אנרגיה לכל היום!

No Responses

הלבנת שיניים בבית ובקלות, בלי להוציא כסף מיותר…

No Responses

טובעת בים ה’ארציות’? הכניסי יו”ד לעקב.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
Bread slices kneaded in cream

גבינת שמנת ביתית

מאת: דיתי וינשטיין

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.

4 תגובות

  1. רציתי להוסיף טיפ: במקום להשתמש בחיתול אני משתמשת עם נייר סופג.
    מניחה על המסננת נייר סופג ועליו את הגבינה. הזהרו כשאתם מוציאים ותוודאו שהנייר יוצא שלם ולא נקרע.
    בהצלחה!

  2. זה יוצא מוצלח וטעים!!!
    אני משתמשת בגרב נקיה ומכובסת שלא צריך (עם רכבות חורים וכו..)
    אחרי שהגבינה מוכנה זורקת את הגרב..
    רק שימו לב שנוזלים ויוצאים והכמות מצטמצמת…
    בהצלחה:)

  3. לי יש פטנט מהמם, שלא מלכלך וגם לא צריך לכבס… פשוט משליכים לפח וזהו…
    אז ככה, שופכים את כל השמנת לתוך טיטול, כן טיטול ממש של ילדים (עדיף מספר גדול כמו 5)
    פותחים את הקיפולים מהצדדים היטב, שהכל יכנס, ואח”כ סוגרים עם הסקוצ’ ונועלים
    אני מכניסה את הטיטול לתוך שקית ושמה ללילה במקרר
    בבוקר אני שופכת את הגבינה לקופסה והטיטול לפח…

    1. שימו לב
      לא מומלץ להשתמש בטיטול כי יש בו חומרים כימיים שעלולים להשתחרר כשהשמנת בפנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משחק חיקוי נוסף לתירגול ופיתוח כישורי אמפתיה.

No Responses

למה יש לנו אחריות על מי שמסתובב ביפו?

No Responses

איך מנצלים את הימים האלה בלהט השיגרה?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…

No Responses

לביבות מעניינות בטעמים אקזוטיים וטעימים… שווה לנסות.

No Responses

סינגל חדש באווירת הימים, מלא אמונה ותפילה לישועה.

No Responses

בראוניז מהירים ועשירים למשלוח מנות שוקולדי במיוחד!

No Responses

מעוניינת להכין חלת מפתח? סרטון הדרכה מיוחד

No Responses

נמנעים ממוצרי חלב? הכירו את תחליף הגבינה הפופולרי בהכנה ביתית!

No Responses

קחי לך כמה דקות של מנוחה וצרי לך לוח השראה לקראת השנה החדשה.

No Responses

על משחקי ציור-ופיתוח מיומניות חדשות תוך כדי משחק מהנה!

No Responses

התפוצץ לו הבלון? כך תחנכי למוגנות בריאה!

No Responses

מוגנות? תתחילי איתו מהאמבטיה!

1

ילדים למטבח!! אין ילד שיתנגד להכין ולאכול את זה…

No Responses

לאסתי יש יומולדת, אך מי נשכח במערכה המתוכננת?

1

מרק עשיר ויוקרתי בהכנה לא מסובכת ועם טעם נפלא.

No Responses

האם את יושבת ראש לשכת התעסוקה?

No Responses

פגיעות זה מפחיד! אל למה לא להפחיד אותם?

2

אחר לכתו של ר’ ברוך מרדכי אזרחי זצוק”ל

No Responses

מרק מכל מה שיש בבית. אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד.

1

מכינים את המערכת החיסונית לקראת החורף!

No Responses

לצלוח נכון את התקופה גם מבחינה תזונתית.

No Responses

נוסעים לטיול? משחקים מוזיקלים שינעימו את הדרך ועוד כמה בונוסים…

No Responses

תוספת מרעענת וטעימה לארוחה חלבית חגיגית.

No Responses

לא להפחיד, ואיך ההדרגה מטשטשת את הגבולות?

No Responses

הורות מובילה על כוס קפה – מי הנסיכה ואיפה המלכה?

No Responses

קוגל תפוחי אדמה חם ועסיסי לכבוד שבת קודש.

No Responses

טיפים נוספים ומוצלחים לגרביים בודדים

1

מכירים מוצרים חדשים למטבח והפעם- עשבי התיבול.

No Responses

מרים אפללו במילים פשוטות על ‘מעביר על מידותיו’

3

עם ישראל זקוק לישועות והשבת היא מקור הברכה! הצטרפי אלינו!

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!