גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית.
ההכנה רק נראית מסובכת, אבל אחרי שלומדים את הטכניקה היא הופכת להיות קלה וכיפית.
מה צריך?
2 גביעי שמנת חמוצה
כפית מלח
חיתול טטרה נקי (כן, בדיוק זה שמשתמשים לתינוקות)
לגיוון: זיתים, סלומון מעושן, בצל מטוגן, בצל ירוק, שום כתוש ושמיר.
מה עושים?
בקערה מערבבים את השמנת עם המלח. פורשים את החיתול על השיש ומעבירים את השמנת למרכזו.
אוספים את קצוות החיתול וקושרים בגומיה. תולים את החיתול מעל הכיור החלבי ומשאירים למשך הלילה.
בשעות שבהן החיתול עם השמנת יהיה תלוי מעל הכיור, הוא יגיר נוזלים וכך השמנת תהפוך לגבינה.
בלילות חמים כדאי לבצע את תהליך הגיבון במקרר: מניחים את החיתול על מסננת ואת המסננת מניחים על קערה בצורה כזו שתחתית המסננת לא נוגעת בתחתית הקערה. משאירים למשך הלילה במקרר.
פותחים את החיתול ומעבירים לקופסת אחסון.
בשלב זה ניתן להוסיף תוספות לגבינה.
4 תגובות
רציתי להוסיף טיפ: במקום להשתמש בחיתול אני משתמשת עם נייר סופג.
מניחה על המסננת נייר סופג ועליו את הגבינה. הזהרו כשאתם מוציאים ותוודאו שהנייר יוצא שלם ולא נקרע.
בהצלחה!
זה יוצא מוצלח וטעים!!!
אני משתמשת בגרב נקיה ומכובסת שלא צריך (עם רכבות חורים וכו..)
אחרי שהגבינה מוכנה זורקת את הגרב..
רק שימו לב שנוזלים ויוצאים והכמות מצטמצמת…
בהצלחה:)
לי יש פטנט מהמם, שלא מלכלך וגם לא צריך לכבס… פשוט משליכים לפח וזהו…
אז ככה, שופכים את כל השמנת לתוך טיטול, כן טיטול ממש של ילדים (עדיף מספר גדול כמו 5)
פותחים את הקיפולים מהצדדים היטב, שהכל יכנס, ואח”כ סוגרים עם הסקוצ’ ונועלים
אני מכניסה את הטיטול לתוך שקית ושמה ללילה במקרר
בבוקר אני שופכת את הגבינה לקופסה והטיטול לפח…
שימו לב
לא מומלץ להשתמש בטיטול כי יש בו חומרים כימיים שעלולים להשתחרר כשהשמנת בפנים.