צנצנות_תבלינים_עם_תבלינים_שנשפכים_החוצה

איך משתמשים בתבלינים?

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר - נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

רגע לפני שנצלול להכרות עם שלל התבלינים החדשים, בואו נבין איך משתמשים בתבלינים בצורה המיטבית:

  1. אחסון – תבלינים, בעיקר טחונים, מאבדים מהטעמים ומהארומות שלהם עם הזמן, לכן: א. נקנה אותם בכמויות קטנות. ב. נאחסן אותם בקופסאות סגורות היטב, עדיף במקרר או במקפיא. ג. נרענן מלאי מדי פעם, במיוחד תבלינים שנגמרים לאט יותר.
  2. רוצים למצות את טעמם של התבלינים ולגלות עולם חדש ומופלא של טעמים וריחות? ‘פתחו’ אותם! מחממים את המחבת או הסיר, מוסיפים שמן ואת התבלינים (לבד מהמלח והסוכר) ומטגנים עד שמתחילות להיווצר בועות בשמן. זהירות! התבלין נשרף בשנייה, בעיקר הטחון. ברגע שמתחילים להריח – הוא מוכן.
  3. שימי לב – זהירות לא לשרוף! תבלין טחון יהיה מוכן תוך כמה שניות, ומיד אח”כ הוא יתחיל להישרף. לא מתחילים לטגן לפני שהמוצרים הבאים מוכנים להיכנס לסיר. תבלין שלם (גרגרים) – קולים (אפשר גם בלי שמן) מעט יותר זמן עד שהריח מתפזר. דוגמה לתבלין שלם? זרעים – כוסברה, קימל, הל, חרדל, כמון… הם מומלצים בעיקר בגלל הטעמים המרוכזים והטריים שלהם.
  4. המתכון מחייב התחלה אחרת ואי אפשר להתחיל עם התבלינים? לא חייבים. יהיה טעים גם ככה. אם תרצי להשקיע – טגני אותם, הוציאי לצלוחית קטנה והוסיפי בהמשך.
  5. תבלינים שבאים להוסיף צבע כמו כורכום, פפריקה וכדומה – מוסיפים אותם בכל מקרה בשלבים הראשונים של הבישול כדי לקבל צבע אחיד במנה.

חזה עוף קל להכנה בטעם חלומי שכולם יזכרו לכן // מיכל פוזנר

1 ק”ג חזה עוף

2 כפות כורכום

2 כפות סוכר חום

כפית צ’ילי גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן

מחממים מחבת.

מוסיפים את השמן, הכורכום והצ’ילי. מטגנים חצי דקה עד שהשמן מבעבע או שמריחים היטב את הכורכום. להיזהר שלא יהיה כורכום על אזור במחבת בלי שמן כי הוא יישרף מיד. 

מקררים מעט.

חותכים את החזות לרצועות/פרוסות. מעבירים את השמן המתובל לשקית/קערה, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים את החזות ושולחים למקרר לחצי שעה לפחות, עדיף יותר.

מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה. כשהמחבת רותחת מוסיפים את החזות וצורבים עד שמוכן.

מגישים על אורז לבן או פירה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים מהירים לסימני ראש השנה.

2

בואו להכיר שיטות בישול חדשות לשילוב במטבח שלכם, והפעם-קונפי!

No Responses

טעים להכיר תבלין חדש! והשבוע – הזנגוויל.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צנצנות_תבלינים_עם_תבלינים_שנשפכים_החוצה

איך משתמשים בתבלינים?

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר - נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קחי לך כמה דקות של מנוחה וצרי לך לוח השראה לקראת השנה החדשה.

No Responses

כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר שישי.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

בואי ללמוד איך להשתמש במוזיקה בצורה יעילה לתקופה.

No Responses

ניסתי להקים ארגון, להריץ איזה מיזם של חסד. משהו.

No Responses

מרק שהוא ארוחה, קצת גיוון למרקים הרגילים…

No Responses

תוספת טעימה וקצת אחרת, הבטטה הולכת מעולה עם בשר ומלאת סיבים תזונתיים.

No Responses

מחרוזת שירי ימים נוראים מלאת רגש.

1

משחק חוויתי ומלא אקשן מחומרים שיש בבית!

No Responses

כביסות? אפשר להפוך אותם לחוויה משפחתית. הימים האחרונים בקייטנה..!

No Responses

סרטון חוסן קצר וחשוב לילדים.

1

כיצד מברכים? על מה צריך להקפיד בשעת הברכה?

No Responses

על רעינות ליצירות שוברות שיגרה, פיתוח מוטוריקה והתנסות חושית.

No Responses

בדרך למבצע נוסף להתנהגות טובה? תחשבי פעמיים.

3

מנה קלילה ומכבדת, מתאימה בול לסעודה שלישית!

2

דיאטה ורע לך? אל תמשיכי ככה, זה לא נכון.

No Responses

מה מיוחד בשבתות שבימי ספירת העומר ואיך זה קשור לזרי ההדס?

No Responses

איך מתכוננים לצום כמו שצריך? כל הטיפים כאן.

No Responses

התהליך המופלא שהלבבות שלנו יעברו כאן בארץ הקודש.

No Responses

את רוצה שהוא יקנה לך מתנת יום הולדת?

No Responses

יומיים חג.. איך שומרים על איפור עמיד ויפה?

4

חיתוכיות שוקולד צ’יפס, קלות ומהירות הכנה

No Responses

הביטי במים. תחושי את זרימתם המתחדשת כל העת, את מרוצתם קדימה ששוטפת הכול.

No Responses

סגולה לפרנסה מרבי מנחם מנדל מרימנוב, היום!

No Responses

טובעת בים מטלות ורוצה לנהל זמן בצורה נכונה? בואי ללמוד מה זה באמת.

1

על מה מסופר בפרשה? הצצה מהירה על פרשת השבוע.

No Responses

מדור חדש בפתח: את, המוזיקה והילדים. מוזמנת להתמכר לצלילים…

1

נשנוש טעים ומזין, מעולה לזמנים של רעב…

No Responses

שייק מרענן בטעם מתקתק שמומלץ לאמץ לפתיחת כל בוקר!

No Responses

פרשת המן שתיים מקרא ואחד תרגום, סגולה לפרנסה.

No Responses

“לא מסכימה עם הגישה של בעלי!! זה ממש פוגע בילד!!”

2

כבר חמש שנים שהם ממתינים ילדים, איך אפשר לשמוח?

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!