כריך חלבי ומשביע, מתאים גם לימי בין הזמנים, לטיולים מחוץ לבית. זוהי עוד מנה מהירה יחסית, שקל וטעים במיוחד להגיש. את הגבינה פורסים לריבועים, מטגנים עד להזהבה ומגישים עם פלפלים קלויים בתנור. הם ממש מושלמים כאן. עם רוטב פסטו וחסה ואפילו סלט גזר קטן בצד – כיף של מנה! הפסטו במתכון מספיק להרבה יותר מאשר למנה, אך הוא נשמר במקרר זמן רב ומשמש כרוטב מושלם או ממרח ללחם.
4 לחמניות עגולות קטנות
חבילת גבינת חלומי
שמן לטיגון
2 פלפלים אדומים או צהובים
2 כפות שמן זית
עלי חסה
לפסטו:
חבילת בזיליקום טרי
3 שיני שום
3 כפות שקדים
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
לסלט:
2 גזרים קלופים חתוכים לרצועות או מגוררים
מיץ מחצי לימון
כף תרכיז תפוחים טבעי או דבש
מלח ופלפל
כוסברה קצוצה
1/4 כפית צ’ילי גרוס
2 כפות שמן זית
מכינים את הפלפלים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. חוצים את הפלפלים ומניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה, כך שחלקם המבריק כלפי מעלה. יוצקים עליהם שמן זית וקולים בתנור עד שהקליפה מזהיבה מאוד – כ-15 דקות. מוציאים ומעבירים מיד לשקית ניילון או לקופסה סגורה לכ-10 דקות. מוציאים, מסירים את הקליפה השקופה ושומרים בצד.
מכינים את הפסטו: טוחנים יחד במעבד מזון, בבלנדר או בבלנדר ידני את כל חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקופסה ושומרים בצד.
מכינים את הגזר: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים, מתקנים תיבול ושומרים בצד.
מכינים את המנה: חותכים את הגבינה לשמונה פרוסות. מחממים שמן במחבת ומטגנים כל פרוסה 2 דקות מכל צד עד להזהבה קלה. חותכים את הלחמניות ומורחים כל לחמנייה בפסטו. מניחים עליה פרוסות של פלפלים קלויים ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים על הפלפלים 2 פרוסות של גבינה מטוגנת ויוצקים עליה עוד פסטו. מניחים חסה ולבסוף שמים את החלק העליון של הלחמנייה. מסדרים את סלט הגזר בצד ומגישים.
כריך חלבי ומשביע, מתאים גם לימי בין הזמנים, לטיולים מחוץ לבית. זוהי עוד מנה מהירה יחסית, שקל וטעים במיוחד להגיש. את הגבינה פורסים לריבועים, מטגנים עד להזהבה ומגישים עם פלפלים קלויים בתנור. הם ממש מושלמים כאן. עם רוטב פסטו וחסה ואפילו סלט גזר קטן בצד – כיף של מנה! הפסטו במתכון מספיק להרבה יותר מאשר למנה, אך הוא נשמר במקרר זמן רב ומשמש כרוטב מושלם או ממרח ללחם.
4 לחמניות עגולות קטנות
חבילת גבינת חלומי
שמן לטיגון
2 פלפלים אדומים או צהובים
2 כפות שמן זית
עלי חסה
לפסטו:
חבילת בזיליקום טרי
3 שיני שום
3 כפות שקדים
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
לסלט:
2 גזרים קלופים חתוכים לרצועות או מגוררים
מיץ מחצי לימון
כף תרכיז תפוחים טבעי או דבש
מלח ופלפל
כוסברה קצוצה
1/4 כפית צ'ילי גרוס
2 כפות שמן זית
אופן ההכנהמכינים את הפלפלים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. חוצים את הפלפלים ומניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה, כך שחלקם המבריק כלפי מעלה. יוצקים עליהם שמן זית וקולים בתנור עד שהקליפה מזהיבה מאוד – כ-15 דקות. מוציאים ומעבירים מיד לשקית ניילון או לקופסה סגורה לכ-10 דקות. מוציאים, מסירים את הקליפה השקופה ושומרים בצד.
מכינים את הפסטו: טוחנים יחד במעבד מזון, בבלנדר או בבלנדר ידני את כל חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקופסה ושומרים בצד.
מכינים את הגזר: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים, מתקנים תיבול ושומרים בצד.
מכינים את המנה: חותכים את הגבינה לשמונה פרוסות. מחממים שמן במחבת ומטגנים כל פרוסה 2 דקות מכל צד עד להזהבה קלה. חותכים את הלחמניות ומורחים כל לחמנייה בפסטו. מניחים עליה פרוסות של פלפלים קלויים ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים על הפלפלים 2 פרוסות של גבינה מטוגנת ויוצקים עליה עוד פסטו. מניחים חסה ולבסוף שמים את החלק העליון של הלחמנייה. מסדרים את סלט הגזר בצד ומגישים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!