אמפנדס טונה

צלחת_ומגש_עם_אמפדנס_טונה
אמפנדס טונה

בינוני

25

פרווה

מאת: שירה אזולאי

את האמפנדס הכרתי בדרום אמריקה. זהו מאכל ארגנטינאי מובהק.

משמעות המילה, אם תהיתן, היא ‘עטוף בלחם’. אפשר ‘לעטוף בלחם’ הפתעות שונות.

הפעם בחרתי בגרסת הטונה.

אחד מהיתרונות של המאפים המקסימים האלו הוא שהם מעולים גם בטמפרטורת החדר.

אפשר לקחת אותם לארוחה מחוץ לבית, לטיול משפחתי, לעבודה או ליום לימודים ארוך.

חומרים

לבצק:

 5כוסות קמח כוסמין 80%

 1/2כפית מלח

 1/2כוס שמן זית

 11/2כוסות מים פושרים

 2כפות חומץ תפוחים*

למילוי:

 2קופסאות טונה במים / שמן זית

 4ביצים קשות

 1/2כוס טבעות זיתים שחורים

 2בצלים גדולים

 3שיני שום

כף פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

 1/2כפית פלפל שחור גרוס

 1/2כפית שאטה – אופציונלי

 1/2כפית מלח

 4כפות רסק עגבניות

כף סילאן

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת המלית:

קוצצים את הבצלים ומאדים במים. פורסים את שיני השום ומוסיפים לבצל להמשך אידוי.

מוסיפים תבלינים, רסק עגבניות, סילאן וזיתים. בשימוש בטונה במים מוסיפים 2 כפות שמן זית. מאדים הכול יחד כשתי דקות ומכבים את האש.

מסננים את הטונה מהשמן או המים ומוסיפים לסיר, מפוררים ומערבבים.

קוצצים או מרסקים את הביצים הקשות ומוסיפים. טועמים ומתקנים תיבול, אם יש צורך. 

המילוי מוכן.

עוברים להכנת הבצק:

מעבדים את רכיבי הבצק. מתקבל בצק רך ונוח לעבודה.

על משטח עבודה מקומח/נייר אפייה/משטח סיליקון מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 1 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר 12-15 ס”מ. מסירים את הבצק המיותר ושומרים בשקית עד הרידוד הבא.

מרדדים כל עיגול כדי לפתוח אותו לעלה דק יותר. במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה של מלית, מקפלים לשניים, מעבירים לתבנית, מקפלים את שולי המאפה כלפי מעלה וחורצים חריצים בעזרת סכין. הקיפול והחריצים הם עניין של יופי, אפשר לוותר ולהדק את הקצוות בעזרת האצבעות או ע”י מזלג. סגירה טובה משפיעה על אפקט כליאת האוויר, מה שנותן לאמפנדס את המרקם המיוחד שלהם.

מברישים בביצה ומפזרים מעט שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כעשרים דקות, עד שיתקבלו מאפים תפוחים ושחמחמים.

ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

האמפנדס נשמרים מעולה בהקפאה.

*לחומץ התפוחים יש אמנם ריח וטעם דומיננטי, אך הם מתבטלים לגמרי ע”י חימום. אפשר לחילופן להשתמש בחומץ אחר.

בתאבון ולבריאות!

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!