ידוע שלפני שהפה טועם, העיניים אוכלות, ולכן הפעם נשקיע בנראות של השולחן.
בשבוע הקרוב את דואגת לפריט עריכה יפה שיהיה מיוחד רק לסעודה שלישית:
מפה אחרת, מפיות מיוחדות, סט כלים (לא חד פעמי פשוט…), אגרטל או קישוט יפה למרכז השולחן. כשאת הולכת להכין לסעודה – ערכי קודם את השולחן ותני לו מראה רענן ויפה. כי לסעודה שלישית מגיע לא פחות!
מתכון:
יש עניין לאכול דג גם בסעודה שלישית, ואין ספק שזה מכבד אותה יותר.
אז במקום להגיש את שאריות הדג מהלילה, קרים וקצת עצובים… הכיני מראש דג במיוחד לסעודה שלישית!
מתכון קל ומהיר, מתאים לסלמון או למושט וניתן לחימום על הפלטה.
מתאים ל-4 מנות דג:
1/4 כוס מיונז
1/4 כוס חרדל
1/3 כוס סילאן/ דבש/ חצי כוס סוכר חום
2 כפות פטרוזיליה יבשה או טריה, קצוצה
2 כפות שום גבישי או 3 שיני שום כתושות
1/2 כוס או יותר שקדים פרוסים
מערבבים את חומרי הרוטב. מניחים בתבנית את הדגים עם העור כלפי מטה, ממליחים ומפלפלים.
מורחים את הרוטב. מניחים במקרר לשעה לפחות לספיגת טעמים. מפזרים שקדים פרוסים ומכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות ל-20-30 דקות – תלוי בדג.
לפני הסעודה מניחים על הפלטה מכוסה חלקית.
בתאבון.
לשבוע קודם