צלי בקר קלאסי שיהלום את סעודת החג החגיגית, בתוספת ירקות צלויים בדבש וחרדל ופירה בטטות.
צלי כתף מס’ 5 או פילה מדומה במשקל של כ-1.200 ק”ג
שמן לטיגון
1/2 בקבוק יין אדום
2 כפות סוכר
2 בצלים
2 גזרים
לירקות:
בצל סגול
2 סלקים קטנים
2 בטטות קטנות
2 פקעות שומר
כף חרדל
3 כפות דבש
כף שמן זית
מלח ופלפל
לפירה:
4 בטטות קלופות
מלח ופלפל
מכינים את הצלי: מחממים סיר רחב שיכול להכיל את כל הנתח בבת אחת עד שהוא לוהט. מוסיפים מעט שמן ומזהיבים את הבשר 7-8 דקות מכל צד, עד שמזהיב מאוד. יוצקים לסיר את היין ובעזרת כף עץ מגרדים את התחתית כדי לשחרר את כל הטעמים האצורים בה. קולפים את הבצל והגזר, חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים עד לגובה 2/3 מהבשר ומבשלים כשעתיים. הופכים מדי פעם את הבשר עד שהוא מתרכך. מצננים את הבשר בכלי נפרד. מצמצמים את הרוטב שבסיר עד שהוא מסמיך לכחצי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
בינתיים מכינים את הירקות: קולפים את הירקות, חותכים לקוביות או רבעים ומניחים בתבנית בינונית. מערבבים את החרדל, הדבש והשמן, מתבלים במלח ובפלפל וצולים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהירקות מזהיבים.
מכינים את הפירה: מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות. מסננים ומועכים לפירה, מתבלים במלח ובפלפל.
מרכיבים את המנה: פורסים את הבשר לפרוסות וטובלים אותן לדקה או שתיים ברוטב החם. מסדרים עיגול של פירה, לידו מספר ירקות שורש ופרוסות בשר. יוצקים מהרוטב ומגישים.
צלי בקר קלאסי שיהלום את סעודת החג החגיגית, בתוספת ירקות צלויים בדבש וחרדל ופירה בטטות.
צלי כתף מס' 5 או פילה מדומה במשקל של כ-1.200 ק"ג
שמן לטיגון
1/2 בקבוק יין אדום
2 כפות סוכר
2 בצלים
2 גזרים
לירקות:
בצל סגול
2 סלקים קטנים
2 בטטות קטנות
2 פקעות שומר
כף חרדל
3 כפות דבש
כף שמן זית
מלח ופלפל
לפירה:
4 בטטות קלופות
מלח ופלפל
אופן ההכנהמכינים את הצלי: מחממים סיר רחב שיכול להכיל את כל הנתח בבת אחת עד שהוא לוהט. מוסיפים מעט שמן ומזהיבים את הבשר 7-8 דקות מכל צד, עד שמזהיב מאוד. יוצקים לסיר את היין ובעזרת כף עץ מגרדים את התחתית כדי לשחרר את כל הטעמים האצורים בה. קולפים את הבצל והגזר, חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים עד לגובה 2/3 מהבשר ומבשלים כשעתיים. הופכים מדי פעם את הבשר עד שהוא מתרכך. מצננים את הבשר בכלי נפרד. מצמצמים את הרוטב שבסיר עד שהוא מסמיך לכחצי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
בינתיים מכינים את הירקות: קולפים את הירקות, חותכים לקוביות או רבעים ומניחים בתבנית בינונית. מערבבים את החרדל, הדבש והשמן, מתבלים במלח ובפלפל וצולים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהירקות מזהיבים.
מכינים את הפירה: מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות. מסננים ומועכים לפירה, מתבלים במלח ובפלפל.
מרכיבים את המנה: פורסים את הבשר לפרוסות וטובלים אותן לדקה או שתיים ברוטב החם. מסדרים עיגול של פירה, לידו מספר ירקות שורש ופרוסות בשר. יוצקים מהרוטב ומגישים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!
תגובה אחת
תודה על המתכון המעולה!