אני מכינה את הלחמניות הנפלאות האלו ומגוונת אותן עם קוואקר ודבש שמוסיפים להן רכות וטעם מיוחד. הן קלות כל כך להכנה והילדים אוהבים מאוד להכין מהם סנדוויצ’ים ללימודים.
קילו קמח מלא או כוסמין
כוס קוואקר
קובית שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
5 כפות דבש
1/4 כוס שמן
3-4 כוסות מים פושרים
לשים את כל החומרים במיקסר ומוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך.
ממשיכים לעבד עוד 8 דקות. מתפיחים שעה כשהבצק מכוסה בניילון.
מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות. לוקחים חתיכה אחת, מגלגלים לגליל ומסובבים אותו מהמרכז סביב עצמו, כמו בורג.
מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מכינים באותה צורה את שאר הלחמניות.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים זירעונים (אם רוצים) ומתפיחים במקום חמים למשך חצי שעה.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים את הלחמניות למשך 15-20 דקות או עד שהן זהובות משני הצדדים.
אני מכינה את הלחמניות הנפלאות האלו ומגוונת אותן עם קוואקר ודבש שמוסיפים להן רכות וטעם מיוחד. הן קלות כל כך להכנה והילדים אוהבים מאוד להכין מהם סנדוויצ'ים ללימודים.
קילו קמח מלא או כוסמין
כוס קוואקר
קובית שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
5 כפות דבש
1/4 כוס שמן
3-4 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
לשים את כל החומרים במיקסר ומוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך.
ממשיכים לעבד עוד 8 דקות. מתפיחים שעה כשהבצק מכוסה בניילון.
מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות. לוקחים חתיכה אחת, מגלגלים לגליל ומסובבים אותו מהמרכז סביב עצמו, כמו בורג.
מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מכינים באותה צורה את שאר הלחמניות.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים זירעונים (אם רוצים) ומתפיחים במקום חמים למשך חצי שעה.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים את הלחמניות למשך 15-20 דקות או עד שהן זהובות משני הצדדים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!
3 תגובות
רק 3-4 כפות מים?
לא כוסות?
טעות. תוקן
למה המתכון חלבי? וכן, המים לא מספיקים…