שניצל תירס // אביגיל מייזליק
שניצל תירס אהוב מאוד על ילדים. השניצל הטעים הזה הפך להיות חטיף מוצלח בביתי, וכמובן הוא מהיר וקל להכנה.
ליטר מים
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
400גרם קמח תירס
400גרם גרגרי תירס קפואים או משומרים ומסוננים
2 ביצים
כוס פירורי לחם או פירורי פנקו
3 כפות שמן
מכינים את התערובת: מבשלים בסיר בינוני את המים יחד עם המלח, הפלפל וגרגרי התירס על להבה גבוהה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה ויוצקים אל תוך הסיר בזרם דק ותוך ערבוב מתמיד את קמח התירס. מערבבים במרץ רב עד שהתערובת הופכת לדייסה אחידה ומבשלים עוד 3 דקות תוך כדי בחישה מתמדת.
מורידים את הסיר מהאש, משטחים את התערובת בגובה אחיד בתוך תבנית בינונית מרופדת בנייר אפיה. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את השניצלים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בעזרת חותכנים יוצרים צורה של שניצלים לפי הטעם ומוציאים את השניצלים מחוץ לתבנית. שמים את הביצים בצלחת עמוקה וטורפים אותן. שמים בצלחת שניה את פירורי הלחם או הפנקו. טובלים את השניצלים בביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם כך שהם יצופו מכל הכיוונים. משמנים קלות תבנית אפיה, מניחים עליה את השניצלים, מפזרים באופן שווה את יתרת השמן ואופים למשך 15 דקות או עד שהם מזהיבים.
פיתות ביתיות בקלות
1/2 קילו קמח
1 כפית מלח
כף סוכר
כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
כ-350 מ”ל מים פושרים
מערבבים את הקמח, סוכר, שמרים. מוסיפים את המלח והשמן ומתחילים ללוש. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך. מוסיפים או מפחיתים מים בהתאם לצורך. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות.
עובדים על משטח מקומח.
מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים. מרדדים לעיגולים בעובי של חצי ס”מ בערך, משתדלים לשמור על עובי אחיד. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקומחת ומתפיחים כחצי שעה. מחממים במקביל תנור לחום של 220 מעלות.
הופכים בעדינות את הפיתות ומכניסים לתנור בשלב העליון. אופים כ-8 דקות עד שהן משחימות קלות. מומלץ להסתכל בתנור, אחרי דקה בערך הן תופחות ומתרוממות וזה מדהים.
מוציאים, מעבירים מיד לשקית הקפאה וסוגרים. כך הפיתות יהיו רכות ולא יקרעו במילוי.
אייס קפה ביתי מפנק
4 כפיות קפה
8 כפיות סוכר (אפשר גם פחות)
1/2 כוס מים רותחים
4 כוסות קרח
כוס חלב
מערבבים בכוס את הקפה, הסוכר והמים הרותחים.
מעבירים לבלנדר ומוסיפים את החלב והקרח.
טוחנים עד שמתקבלת תערובת במרקם של ברד.
מזלפים בכוסות ריבת חלב או שוקולד וממלאים את הכוס באייס קפה.
פיצה ביתית וטעימה
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
21/2 כוסות מים חמימים
1/2 כוס שמן
1 כף מלח
מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עשר דקות.
מתפיחים שעה.
מחלקים את הבצק ל-4.
מרדדים כל חלק לעיגול דק. מורחים רוטב פיצה קנוי מהול במעט מים.
מפזרים בנדיבות גבינה צהובה מגוררת. מחממים תנור ל-220 מעלות.
מכניסים את הפיצה לשליש התחתון של התנור ואופים עד להזהבה.
ופל בלגי
2 ביצים
13/4 כוס חלב
100 גרם חמאה/שמן
סוכר וניל
13/4 כוס קמח
1/4 כפית מלח
כפית אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר (אפשר קצת פחות ולהמתיק אח”כ)
מערבבים היטב. מחממים את המכשיר ומשמנים עם חמאה.
שופכים בעזרת מצקת ומוציאים כשזהוב.
מעדן חלב ביתי עם קצפת // אביגיל מייזליק
6 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
2 כפות קקאו
11/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
120 גר’ שוקולד מריר שבור לקוביות
כפית תמצית וניל
לקצפת:
גביע שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
בסיר חלבי קטן שמים את הסוכר, הקקאו והקורנפלור. מערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את החלב בזרם דק ונזהרים שלא ייווצרו גושים. ממשיכים להוסיף עוד עד שכל החלב מתערבב היטב. מוסיפים גם את השמנת. מבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה אך עדיין לא רותחת. מוסיפים את קוביות השוקולד, מערבבים עד לקבלת קרם אחיד ומסירים מהאש. מוסיפים את תמצית הווניל, מערבבים ומניחים לפודינג להתקרר כעשר דקות. מדי פעם מערבבים כדי שלא ייווצר קרום. יוצקים לכוסות ומצננים כשעתיים במקרר. לפני ההגשה מקציפים יחד את הקצפת והסוכר-וניל עד לקצפת יציבה. מזלפים אותה על הכוסות ומגישים מיד
4 תגובות
הילדים שלי מכינים לי את כל הארוחות . תודה
מהמהם.
נהנתי עד הגג
תודה רבה אתר מהמםםם