איור_של_ילד_וילדה_עם_כובע_טבחים_ובצקים_על_השולחן

מבחר מתכונים לילדים

מבחר מתכונים שמתאימים לילדים, אוכל טעים ותעסוקה מצויינת.

שניצל תירס // אביגיל מייזליק

מגש_עם_ארבעה_שניצלים_זהבים_ומעט_חסה_בצד

שניצל תירס אהוב מאוד על ילדים. השניצל הטעים הזה הפך להיות חטיף מוצלח בביתי, וכמובן הוא מהיר וקל להכנה.
ליטר מים
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
400גרם קמח תירס
400גרם גרגרי תירס קפואים או משומרים ומסוננים
2 ביצים
כוס פירורי לחם או פירורי פנקו
3 כפות שמן

מכינים את התערובת: מבשלים בסיר בינוני את המים יחד עם המלח, הפלפל וגרגרי התירס על להבה גבוהה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה ויוצקים אל תוך הסיר בזרם דק ותוך ערבוב מתמיד את קמח התירס. מערבבים במרץ רב עד שהתערובת הופכת לדייסה אחידה ומבשלים עוד 3 דקות תוך כדי בחישה מתמדת.
מורידים את הסיר מהאש, משטחים את התערובת בגובה אחיד בתוך תבנית בינונית מרופדת בנייר אפיה. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את השניצלים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בעזרת חותכנים יוצרים צורה של שניצלים לפי הטעם ומוציאים את השניצלים מחוץ לתבנית. שמים את הביצים בצלחת עמוקה וטורפים אותן. שמים בצלחת שניה את פירורי הלחם או הפנקו. טובלים את השניצלים בביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם כך שהם יצופו מכל הכיוונים. משמנים קלות תבנית אפיה, מניחים עליה את השניצלים, מפזרים באופן שווה את יתרת השמן ואופים למשך 15 דקות או עד שהם מזהיבים.


פיתות ביתיות בקלות

ערימת_פיתות_על_שולחן_וליד_פיתה_אחת_בודדה

1/2 קילו קמח
1 כפית מלח
כף סוכר
כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
כ-350 מ”ל מים פושרים

מערבבים את הקמח, סוכר, שמרים. מוסיפים את המלח והשמן ומתחילים ללוש. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך. מוסיפים או מפחיתים מים בהתאם לצורך. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות.
עובדים על משטח מקומח.
מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים. מרדדים לעיגולים בעובי של חצי ס”מ בערך, משתדלים לשמור על עובי אחיד. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקומחת ומתפיחים כחצי שעה. מחממים במקביל תנור לחום של 220 מעלות.
הופכים בעדינות את הפיתות ומכניסים לתנור בשלב העליון. אופים כ-8 דקות עד שהן משחימות קלות. מומלץ להסתכל בתנור, אחרי דקה בערך הן תופחות ומתרוממות וזה מדהים.
מוציאים, מעבירים מיד לשקית הקפאה וסוגרים. כך הפיתות יהיו רכות ולא יקרעו במילוי.


אייס קפה ביתי מפנק

כוס_אייס_קפה_עם_קצפת_על_רקע_שחור

4 כפיות קפה
8 כפיות סוכר (אפשר גם פחות)
1/2 כוס מים רותחים
4 כוסות קרח
כוס חלב
מערבבים בכוס את הקפה, הסוכר והמים הרותחים.
מעבירים לבלנדר ומוסיפים את החלב והקרח.
טוחנים עד שמתקבלת תערובת במרקם של ברד.
מזלפים בכוסות ריבת חלב או שוקולד וממלאים את הכוס באייס קפה.


פיצה ביתית וטעימה

מגש_עץ_עם_פיצה_עגבניות_שרי_ובצל

קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
21/2 כוסות מים חמימים
1/2 כוס שמן
1 כף מלח

מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עשר דקות.
מתפיחים שעה.
מחלקים את הבצק ל-4.
מרדדים כל חלק לעיגול דק. מורחים רוטב פיצה קנוי מהול במעט מים.
מפזרים בנדיבות גבינה צהובה מגוררת. מחממים תנור ל-220 מעלות.
מכניסים את הפיצה לשליש התחתון של התנור ואופים עד להזהבה.


ופל בלגי

רשת_ועליה_4_ופלי_בלגי_על_שולחן_וברקע_מכשיר_להכנת_ופל_בלגי

2 ביצים
13/4 כוס חלב
100 גרם חמאה/שמן
סוכר וניל
13/4 כוס קמח
1/4 כפית מלח
כפית אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר (אפשר קצת פחות ולהמתיק אח”כ)
מערבבים היטב. מחממים את המכשיר ומשמנים עם חמאה.
שופכים בעזרת מצקת ומוציאים כשזהוב.


מעדן חלב ביתי עם קצפת // אביגיל מייזליק

קערה_לבנה_עם_קרם_וניל_ולידה_3_כפות_עם_קרם_על_מגש_שחור

6 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
2 כפות קקאו
11/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
120 גר’ שוקולד מריר שבור לקוביות
כפית תמצית וניל

לקצפת:
גביע שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל

בסיר חלבי קטן שמים את הסוכר, הקקאו והקורנפלור. מערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את החלב בזרם דק ונזהרים שלא ייווצרו גושים. ממשיכים להוסיף עוד עד שכל החלב מתערבב היטב. מוסיפים גם את השמנת. מבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה אך עדיין לא רותחת. מוסיפים את קוביות השוקולד, מערבבים עד לקבלת קרם אחיד ומסירים מהאש. מוסיפים את תמצית הווניל, מערבבים ומניחים לפודינג להתקרר כעשר דקות. מדי פעם מערבבים כדי שלא ייווצר קרום. יוצקים לכוסות ומצננים כשעתיים במקרר. לפני ההגשה מקציפים יחד את הקצפת והסוכר-וניל עד לקצפת יציבה. מזלפים אותה על הכוסות ומגישים מיד

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכניה לימות החנוכה – נר שני.

No Responses

לא להפחיד, ואיך ההדרגה מטשטשת את הגבולות?

No Responses

כל הזכויות שמורות לך! שבת היא מקור הברכה.

1

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
איור_של_ילד_וילדה_עם_כובע_טבחים_ובצקים_על_השולחן

מבחר מתכונים לילדים

מבחר מתכונים שמתאימים לילדים, אוכל טעים ותעסוקה מצויינת.

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

על תחפושות, שאלות, ותשובות מפתיעות במיוחד!

No Responses

גם אצלך שעות השינה השתבשו לחלוטין? נסי את אתגר השמש.

No Responses

את יודעת שיש משהו שמגיע לך לגמרי בחינם?!

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!

No Responses

איך לבחור ספר על מוגנות , פוסט אחרון בסידרה.

No Responses

מתכון מהיר ועסיסי במיוחד לפיצה ביתית בקלי קלות!

No Responses

מחפשים תעסוקה לילדים? רעיון למשחק ויצירה מהנים!

No Responses

לחמניות מיוחדות ומהירות הכנה!

6

מה מברכים על גבינה שעל קרקר? ועל הקטשופ עם הצ’יפס?

No Responses

מרים אפללו במילים פשוטות על ‘מעביר על מידותיו’

3

מלחמת ישמעאל, כוחנו בישמע-אל, ומילות נחמה.

No Responses

כאבי ראש בצום זה מבורך! למה? ואיך מפחיתים? הכנה מדוייקת לצום.

No Responses

מחפשים ארוחה מהירה ומפנקת לחול המועד? כנסו.

No Responses

בואו להכיר שיטות בישול חדשות לשילוב במטבח שלכם, והפעם-קונפי!

No Responses

ישראל עם סגולה, מה המקור לסגולת חלת המפתח?

No Responses

שיר אלולי נוגע

No Responses

להתערב במריבות של ילדים? לקנות אטמי אזניים?

No Responses

מיהו אותו מתייוון שבלב ומה הוא לוחש שם כל הזמן?

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר רביעי.

No Responses

חני וינרוט ע”ה בפוסט כנה על חזרה בתשובה אמיתי של הדור שלנו.

1

מחפשת מתכון מהיר לדג סלומון? בדיוק בשבילך!

No Responses

בואי להכין לבד ובקלות מעמד מושלם לתכשיטים!

No Responses

משחק טריוויה לפרשת בראשית זמין להורדה!

No Responses

איפה אני ואיפה אלול? הגידו אתם, בכביסה? בבישול?

4

על סודות, איזה סוד שומרים ואיזה מספרים?

No Responses

כל הזכויות שמורות לך! שבת היא מקור הברכה.

1

כבר חמש שנים שהם ממתינים ילדים, איך אפשר לשמוח?

No Responses

רוצה לפנק בפטיפורים מכובדים – ובריאים? זה אפשרי!

No Responses

על חשבונות, חובות, וגזל מקטרג בראש

No Responses

הרשימה לפניכן! מהם הפרמטרים לאימהות טובה?

1

משחק אכיל וחוויתי, תעסוקה נהדרת לאחר צהרים ארוך.

No Responses

הכל על תבלין טוסקנה, מתי משתמשים ועם מה משתלב?

No Responses

אפרוחון חמוד שמשדרג כל ארוחה!

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!