איור_של_ילד_וילדה_עם_כובע_טבחים_ובצקים_על_השולחן

מבחר מתכונים לילדים

מבחר מתכונים שמתאימים לילדים, אוכל טעים ותעסוקה מצויינת.

שניצל תירס // אביגיל מייזליק

מגש_עם_ארבעה_שניצלים_זהבים_ומעט_חסה_בצד

שניצל תירס אהוב מאוד על ילדים. השניצל הטעים הזה הפך להיות חטיף מוצלח בביתי, וכמובן הוא מהיר וקל להכנה.
ליטר מים
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
400גרם קמח תירס
400גרם גרגרי תירס קפואים או משומרים ומסוננים
2 ביצים
כוס פירורי לחם או פירורי פנקו
3 כפות שמן

מכינים את התערובת: מבשלים בסיר בינוני את המים יחד עם המלח, הפלפל וגרגרי התירס על להבה גבוהה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה ויוצקים אל תוך הסיר בזרם דק ותוך ערבוב מתמיד את קמח התירס. מערבבים במרץ רב עד שהתערובת הופכת לדייסה אחידה ומבשלים עוד 3 דקות תוך כדי בחישה מתמדת.
מורידים את הסיר מהאש, משטחים את התערובת בגובה אחיד בתוך תבנית בינונית מרופדת בנייר אפיה. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את השניצלים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בעזרת חותכנים יוצרים צורה של שניצלים לפי הטעם ומוציאים את השניצלים מחוץ לתבנית. שמים את הביצים בצלחת עמוקה וטורפים אותן. שמים בצלחת שניה את פירורי הלחם או הפנקו. טובלים את השניצלים בביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם כך שהם יצופו מכל הכיוונים. משמנים קלות תבנית אפיה, מניחים עליה את השניצלים, מפזרים באופן שווה את יתרת השמן ואופים למשך 15 דקות או עד שהם מזהיבים.


פיתות ביתיות בקלות

ערימת_פיתות_על_שולחן_וליד_פיתה_אחת_בודדה

1/2 קילו קמח
1 כפית מלח
כף סוכר
כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
כ-350 מ”ל מים פושרים

מערבבים את הקמח, סוכר, שמרים. מוסיפים את המלח והשמן ומתחילים ללוש. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך. מוסיפים או מפחיתים מים בהתאם לצורך. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות.
עובדים על משטח מקומח.
מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים. מרדדים לעיגולים בעובי של חצי ס”מ בערך, משתדלים לשמור על עובי אחיד. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקומחת ומתפיחים כחצי שעה. מחממים במקביל תנור לחום של 220 מעלות.
הופכים בעדינות את הפיתות ומכניסים לתנור בשלב העליון. אופים כ-8 דקות עד שהן משחימות קלות. מומלץ להסתכל בתנור, אחרי דקה בערך הן תופחות ומתרוממות וזה מדהים.
מוציאים, מעבירים מיד לשקית הקפאה וסוגרים. כך הפיתות יהיו רכות ולא יקרעו במילוי.


אייס קפה ביתי מפנק

כוס_אייס_קפה_עם_קצפת_על_רקע_שחור

4 כפיות קפה
8 כפיות סוכר (אפשר גם פחות)
1/2 כוס מים רותחים
4 כוסות קרח
כוס חלב
מערבבים בכוס את הקפה, הסוכר והמים הרותחים.
מעבירים לבלנדר ומוסיפים את החלב והקרח.
טוחנים עד שמתקבלת תערובת במרקם של ברד.
מזלפים בכוסות ריבת חלב או שוקולד וממלאים את הכוס באייס קפה.


פיצה ביתית וטעימה

מגש_עץ_עם_פיצה_עגבניות_שרי_ובצל

קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
21/2 כוסות מים חמימים
1/2 כוס שמן
1 כף מלח

מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עשר דקות.
מתפיחים שעה.
מחלקים את הבצק ל-4.
מרדדים כל חלק לעיגול דק. מורחים רוטב פיצה קנוי מהול במעט מים.
מפזרים בנדיבות גבינה צהובה מגוררת. מחממים תנור ל-220 מעלות.
מכניסים את הפיצה לשליש התחתון של התנור ואופים עד להזהבה.


ופל בלגי

רשת_ועליה_4_ופלי_בלגי_על_שולחן_וברקע_מכשיר_להכנת_ופל_בלגי

2 ביצים
13/4 כוס חלב
100 גרם חמאה/שמן
סוכר וניל
13/4 כוס קמח
1/4 כפית מלח
כפית אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר (אפשר קצת פחות ולהמתיק אח”כ)
מערבבים היטב. מחממים את המכשיר ומשמנים עם חמאה.
שופכים בעזרת מצקת ומוציאים כשזהוב.


מעדן חלב ביתי עם קצפת // אביגיל מייזליק

קערה_לבנה_עם_קרם_וניל_ולידה_3_כפות_עם_קרם_על_מגש_שחור

6 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
2 כפות קקאו
11/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
120 גר’ שוקולד מריר שבור לקוביות
כפית תמצית וניל

לקצפת:
גביע שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל

בסיר חלבי קטן שמים את הסוכר, הקקאו והקורנפלור. מערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את החלב בזרם דק ונזהרים שלא ייווצרו גושים. ממשיכים להוסיף עוד עד שכל החלב מתערבב היטב. מוסיפים גם את השמנת. מבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה אך עדיין לא רותחת. מוסיפים את קוביות השוקולד, מערבבים עד לקבלת קרם אחיד ומסירים מהאש. מוסיפים את תמצית הווניל, מערבבים ומניחים לפודינג להתקרר כעשר דקות. מדי פעם מערבבים כדי שלא ייווצר קרום. יוצקים לכוסות ומצננים כשעתיים במקרר. לפני ההגשה מקציפים יחד את הקצפת והסוכר-וניל עד לקצפת יציבה. מזלפים אותה על הכוסות ומגישים מיד

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גם אצלך בחורף הבית נהיה פתאום קטן??

No Responses

והפעם-כרטיסי שנה טובה, שעה של אמא ילד ופיתוח מוטורי…

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
איור_של_ילד_וילדה_עם_כובע_טבחים_ובצקים_על_השולחן

מבחר מתכונים לילדים

מבחר מתכונים שמתאימים לילדים, אוכל טעים ותעסוקה מצויינת.

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מכינים לבד בובת הרגעה מתוקה ואישית, לפריקת מתח וחרדות…

No Responses

מחפשים תעסוקה לילדים? רעיון למשחק ויצירה מהנים!

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

הדרך להגיע לחירות אמיתית

No Responses

No Responses

בואי נדבר על זה…. איך לא עושים כלום, אבל באמת?

No Responses

סופגניות קלות ומהירות וסופר טעימות!

No Responses

על תגובות רגשיות ספונטניות ותגובות רגשיות שקולות.

No Responses

מתקשה לכתוב אבל רוצה לומר תודה? מכתבי תודה לשימושך.

No Responses

באיזה טמפרטורה את שותה את הקפה שלך? ומה זה אומר עליך?

No Responses

והפעם מוצאים זמן איכות דווקא בתוך השיגרה העמוסה.

No Responses

ממשיכים ללמוד איך מתאפרים, והפעם – קונסילר.

No Responses

“ומה עם החמץ שבלב?”, ישאלו כולם מסביב. “ומה עם החמוץ שבלב?”, אשאל אני.

No Responses

ה-עוגה המנצחת, בזכות מרכיב סודי במיוחד!

No Responses

ארוחה מלאה, משביעה וסופר מהירה לימים עמוסים.

No Responses

מנה חגיגית המתאימה במיוחד לראש השנה!

No Responses

איך לבחור ספר על מוגנות , פוסט אחרון בסידרה.

No Responses

מנה מהירה, מזינה ומשביעה מאוד. קחי חמש דקות לעצמך.

No Responses

ארוחה מהירה לימים עמוסים, מחזה עוף וקצת תבלינים.

No Responses

תכשירי קוסמטיקה ביתיים לשימוש יומיומי.

1

בואי, נגיש לו באמת כתר מלוכה!

No Responses

סינגל חדש ומלא תפילה של משה פלד.

No Responses

מסגרת יפיפיה לתמונה שכל אחד יכול להכין בבית!

No Responses

אביגיל לבד, בעלה מגוייס משמחת תורה. ראיון מטלטל.

No Responses

ניסתי להקים ארגון, להריץ איזה מיזם של חסד. משהו.

No Responses

המתכון המנצח! מהיר, טעים ולהיט אצל ילדים!

No Responses

למה אני משמרת את הקושי חזק כל כך?

No Responses

בואו נדבר דקה על ארוחות צהרים. תודה.

1

סופגניות מפונפנות ומשוקלדות, הכנה יחסית פשוטה וטעם נפלא.

No Responses

הסלט שיגנוב את ההצגה! גיוון מצויין לערבי לביבות.

No Responses

מנה מהירה ועשירה בטעם. הכנה פשוטה ותוצאה מופלאה.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!