סלט סלמון, תפוחי אדמה ואפונה

צלחת_עם_סלט_תפודים_בטטה_וקוביות_סלמון
סלט סלמון, תפוחי אדמה ואפונה

קל

6

חלבי

מאת: אביגיל מייזליק

סלט עשיר וטעים להפליא. פשוט ארוחה שלמה בסלט אחד, לא כבד מידי אך משביע ובריא במיוחד.

 

חומרים

2 פרוסות פילה סלמון

2 כוסות תפוחי אדמה קטנים אדומים

כוס אפונה קפואה

4 גבעולי בצל ירוק

מלח ופלפל

3 כפות שמן זית

לרוטב:

חלמון של ביצה

כוס שמן

מיץ מחצי לימון

2 שיני שום

4 כפות כוסברה או פטרוזיליה

כפית חרדל דיז’ון

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 190 מעלות. מתבלים את הסלמון במלח ובפלפל, יוצקים עליו כף שמן זית. מניחים בתבנית קטנה ואופים למשך 10 דקות, או עד שהוא מזהיב קלות. מוציאים ומצננים. חוצים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים על אש בינונית עד שהם מתרככים. בשלוש הדקות האחרונות מוסיפים את האפונה הקפואה לסיר ונותנים לה להתבשל מעט עם תפוחי האדמה. מסננים ומעבירים לקערה. קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה, חותכים את הדג לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה.

מכינים את הרוטב: טוחנים בעזרת בלנדר יד את החלמון עם השום, הכוסברה והחרדל. תוך כדי טחינה מתחילים להוסיף בזרם דקיק את השמן. לאחר שחצי כוס נטמעה בביצה, מוסיפים את הלימון, מעבדים אותו וממשיכים תוך כדי טחינה של הבלנדר להוסיף את שאר השמן. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים לסלט 3-4 כפות של הרוטב. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים לשולחן עם הרוטב בצד, למי שרוצה תוספת.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!