מרק תירס

צלחת_עם_מרק_תירס_קרמי
מרק תירס

קל

8-10

פרווה/חלבי

מאת: אביגיל מייזליק

הוא קליל ומהיר, אפשר לעשות אותו פרווה או חלבי. אצלנו הוא ממש ‘חובה’ במוצאי כל צום.
ליתר השקעה, אפשר להגיש אותו עם קוביות פולנטה, שזוהי דייסת תירס קלילה.

חומרים

בצל גדול קצוץ דק
3 כפות חמאה או שמן
3 גזרים
2 תפוחי אדמה
3 גבעולי סלרי אמריקאי (לא חובה)
2 בטטות קטנות
חבילת תירס קפוא
כוס חלב או שמנת מתוקה (לא חובה)
2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות
מלח ופלפל

לפולנטה:
חצי כוס קמח תירס
2 כוסות מים או חלב
מלח ופלפל

 

אופן ההכנה

מכינים את המרק: קולפים את הירקות וחותכים לקוביות קטנות בגודל ס”מ.

מזהיבים בסיר חלבי את הבצל והחמאה או השמן במשך מספר דקות. מערבבים מדי פעם.

כשהבצל רך וזהוב מוסיפים את כל הירקות ורוב חבילת התירס – משאירים ככוס גרגרי תירס בצד. ממלאים מים עד לגובה 4 ס”מ מעל הירקות.

מביאים לרתיחה, מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

טוחנים את המרק במעבד מזון או במקל בלנדר למחית אחידה.

מוסיפים את כוס החלב או השמנת וגרגרי התירס (למרק פרווה מוסיפים עוד כוס מים), טועמים ומתקנים תיבול.

מבשלים עוד כעשר דקות.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!