
מאת: אביגיל מייזליק
מנה קלאסית וטעימה של חזה עוף במילוי פירות יבשים. קל להכנה ומהווה מנת בר יפהפייה. שימי לב שהיא מכילה אגוזים שנוהגים לא לאכול בראש השנה.
חומרים
8 יחידות שניצל
2 ביצים טרופות
כוס פירורי לחם או פנקו
שמן לטיגון
למלית:
בצל קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1/4 כוס דובדבנים מיובשים
1/4 כוס אוכמניות מיובשות
1/4 רבע כוס שזיפים מיובשים
1/4 כוס חמוציות מיובשות
1/4 כוס תערובת אגוזים
אופן ההכנה
מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עם שמן הזית במחבת רחבה במשך כעשר דקות, עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים למחבת את כל הפירות היבשים ומערבבים עוד כדקה. מסירים מהאש ומוסיפים את האגוזים. משטחים שניצל בעזרת פטיש לשניצלים בין שתי יריעות ניילון נצמד לצורה מלבנית ככל האפשר. מסירים את הניילון העליון, מניחים פס של מלית לכל אורך השניצל ומגלגלים לרולדה. עוטפים בניילון הנצמד. מכינים באותה צורה את כל השניצלים ומקפיאים לשעתיים לפחות.
מצפים את השניצלים הקפואים בביצה ובפירורי לחם ומקפידים שהציפוי יהיה יציב. מחממים שמן במחבת ומטגנים את השניצלים עד שיזהיבו מכל צד. מעבירים לתבנית ואופים עוד כרבע שעה כדי שגם הפנים יהיה מוכן. פורסים לפרוסות ומגישים.