תבשיל פרגיות ופירות יבשים

תבשיל_פרגית_ופירות_יבשים
תבשיל פרגיות ופירות יבשים

קל

בשרי

מאת: אביה ברזני

פרגיות ופירות יבשים הם שילוב מצויין.
מנה חגיגית ומרשימה במיוחד.
ניתן להכין גם עם חזה עוף, הולך נהדר לא פחות.

חומרים

400 גר’ פרגיות או חזה עוף
בצל גדול
7 יחידות משמשים יבשים*
3 תמר מג’הול*
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב סויה
כף רוטב טריאקי
כף פפריקה אדומה
כף אבקת מרק עוף
כפית קינמון
כף דבש(לזילוף בסיום)
מלח ופלפל לפי הטעם

*יש לבדוק היטב טרם השימוש.

אופן ההכנה

▪️פורסים את הבצל לרצועות ומטגנים בסיר סוטאג’ שטוח עד שמשקיף.
▪️מוסיפים את התבלינים ואת הרטבים(חוץ מהדבש) ומערבבים היטב על אש נמוכה לפתיחת הטעמים.
▪️מניחים בסיר בצורה אסטתית את הפירות היבשים והפרגיות.
▪️מוסיפים ככוס וחצי חד”פ מים ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
אם יש צורך במהלך הבישול ניתן להוסיף עוד מעט מים.
נותנים לסיר להתקרר ומזלפים את כף הדבש מלמעלה.

הצעת הגשה:
על אורז לבן, פירה או קוסקוס.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!