כוס גריסי פנינה
בצל גדול
3 שיני שום
2 פלפלים אדומים
2 גבעולי סלרי כולל העלים
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כף שמן זית
1/2 כפית מלח
כוס פולי אדממה מוכנים לאכילה
חוצים את הבצל ופורסים לרצועות דקות. מחממים את הסיר ומאדים עם מעט מים.
פורסים את שיני השום ומוסיפים לבצל, מאדים עד לריכוך ראשוני.
חותכים את הפלפלים לרצועות ואת קלחי הסלרי לטבעות קטנות (את העלים שומרים להמשך). מוסיפים לבצל והשום ומאדים את כל הירקות יחד בערך כעשר דקות. מדי פעם מערבבים ומוסיפים מעט מים עפ”י הצורך.
מתבלים בפפריקה, מוסיפים את הגריסים, כף שמן זית ומערבבים הכול יחד. מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים עד לאידוי מלא של הנוזלים.
היחס של 2 כוסות מים לכוס גריסים ייתן לנו גריסים במרקם של ונגיס. לגריסים במרקם רך יותר יהיה צורך בכמות גדולה יותר של מים.
לאחר הבישול קוצצים את עלי הסלרי ומוסיפים לסיר, מוסיפים את פולי האדממה ואת המלח, מערבבים הכול יחד.
להכנת הפולים – מרתיחים את תרמילי האדממה בערך כשבע דקות (תלוי במידת הריכוך שאוהבים). באמצעות לחיצה עדינה על התרמיל מחלצים את הפולים. הפולים נשמרים בקירור לכל היותר 4 ימים.
בהנאה ולבריאות!
כוס גריסי פנינה
בצל גדול
3 שיני שום
2 פלפלים אדומים
2 גבעולי סלרי כולל העלים
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כף שמן זית
1/2 כפית מלח
כוס פולי אדממה מוכנים לאכילה
אופן ההכנה
חוצים את הבצל ופורסים לרצועות דקות. מחממים את הסיר ומאדים עם מעט מים.
פורסים את שיני השום ומוסיפים לבצל, מאדים עד לריכוך ראשוני.
חותכים את הפלפלים לרצועות ואת קלחי הסלרי לטבעות קטנות (את העלים שומרים להמשך). מוסיפים לבצל והשום ומאדים את כל הירקות יחד בערך כעשר דקות. מדי פעם מערבבים ומוסיפים מעט מים עפ"י הצורך.
מתבלים בפפריקה, מוסיפים את הגריסים, כף שמן זית ומערבבים הכול יחד. מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים עד לאידוי מלא של הנוזלים.
היחס של 2 כוסות מים לכוס גריסים ייתן לנו גריסים במרקם של ונגיס. לגריסים במרקם רך יותר יהיה צורך בכמות גדולה יותר של מים.
לאחר הבישול קוצצים את עלי הסלרי ומוסיפים לסיר, מוסיפים את פולי האדממה ואת המלח, מערבבים הכול יחד.
להכנת הפולים – מרתיחים את תרמילי האדממה בערך כשבע דקות (תלוי במידת הריכוך שאוהבים). באמצעות לחיצה עדינה על התרמיל מחלצים את הפולים. הפולים נשמרים בקירור לכל היותר 4 ימים.
בהנאה ולבריאות!
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!