מכירים את זה שמגיעים אורחים ובא לכם להפתיע עם מנה ייחודית?
או שסתם בא לכם לגוון את התיבול של הדג למשהו אחר, מעניין יותר?
הבאתי כאן מתכון מטורף. כל אורח שאוכל אצלי או לקוח שטועם – נגנב ממנו ומבקש מתכון.
תיכף תבינו גם למה…
למתכון הזה קיבלתי השראה מאפרת ליבפרוינד האלופה!
הטיפים מהניסיון האישי שלי שצברתי כבר מעל עשור…
ואני שמחה לחלוק איתכן מהניסיון שלי כדי שגם לכם יצא דג מושלם שיקצור מחמאות בלי סוף, כי פה טמון הסוד הגדול…
המתכון פרקטי בטירוף.
רק לערבב הכול בכף ולשפוך על הדג.
4 פרוסות דג סלומון (500 גרם)
החומרים לרוטב:
4 כפות שמן צמחי
3כפות רוטב סויה
3כפות רוטב צ׳ילי מתוק
2כפות סילאן
3שיני שום כתושות
1כפית פפריקה מתוקה
קורט מלח
קורט פלפל
לקישוט – רבע כוס תערובת שומשום שחור ולבן
לערבב את חומרי הרוטב בכף לאיחוד החומרים.
לחתוך את הדג לקוביות ולהשרות ברוטב עד 24 שעות ולפחות שעתיים.
בשיפודונים קצרים לשפד 3-4 קוביות דג ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
לקישוט – לפזר את תערובת השומשום.
לחמם תנור מראש ל-200 מעלות ולאפות 8 דקות ללא כיסוי.
כעת הטיפים המקצועיים שלי שחשוב לי שתקבלו, ובאהבה גדולה אני חולקת איתכן:)
כדי לקבל דג עסיסי חשוב להבין שזמן אפייה של דגים הוא מדויק, ואם תדייקי בזמן האפייה תקבלי דג
עסיסי שקוצר מחמאות אמיתיות.
כאן הסוד הגדול!!!
לכן אני תמיד שמה טיימר שמזכיר לי מתי הדג צריך לצאת, כדי לא לפספס את זמן האפיה המדויק.
כשתלכו לפי הטיפ המיוחד שהבאתי כאן, גם לכם יצא דג סלמון עסיסי, מדויק וטעים
במקסימום. אז רוצו להכין וספרו לי איך יצא :)
מחכה כבר לשמוע שיישמתם ומהיום גם לכם יש מנה מטורפת, כמה רמות מעל…
מכירים את זה שמגיעים אורחים ובא לכם להפתיע עם מנה ייחודית?
או שסתם בא לכם לגוון את התיבול של הדג למשהו אחר, מעניין יותר?
הבאתי כאן מתכון מטורף. כל אורח שאוכל אצלי או לקוח שטועם – נגנב ממנו ומבקש מתכון.
תיכף תבינו גם למה…
למתכון הזה קיבלתי השראה מאפרת ליבפרוינד האלופה!
הטיפים מהניסיון האישי שלי שצברתי כבר מעל עשור...
ואני שמחה לחלוק איתכן מהניסיון שלי כדי שגם לכם יצא דג מושלם שיקצור מחמאות בלי סוף, כי פה טמון הסוד הגדול...
המתכון פרקטי בטירוף.
רק לערבב הכול בכף ולשפוך על הדג.
4 פרוסות דג סלומון (500 גרם)
החומרים לרוטב:
4 כפות שמן צמחי
3כפות רוטב סויה
3כפות רוטב צ׳ילי מתוק
2כפות סילאן
3שיני שום כתושות
1כפית פפריקה מתוקה
קורט מלח
קורט פלפל
לקישוט – רבע כוס תערובת שומשום שחור ולבן
אופן ההכנהלערבב את חומרי הרוטב בכף לאיחוד החומרים.
לחתוך את הדג לקוביות ולהשרות ברוטב עד 24 שעות ולפחות שעתיים.
בשיפודונים קצרים לשפד 3-4 קוביות דג ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
לקישוט – לפזר את תערובת השומשום.
לחמם תנור מראש ל-200 מעלות ולאפות 8 דקות ללא כיסוי.
כעת הטיפים המקצועיים שלי שחשוב לי שתקבלו, ובאהבה גדולה אני חולקת איתכן:)
כדי לקבל דג עסיסי חשוב להבין שזמן אפייה של דגים הוא מדויק, ואם תדייקי בזמן האפייה תקבלי דג
עסיסי שקוצר מחמאות אמיתיות.
כאן הסוד הגדול!!!
לכן אני תמיד שמה טיימר שמזכיר לי מתי הדג צריך לצאת, כדי לא לפספס את זמן האפיה המדויק.
כשתלכו לפי הטיפ המיוחד שהבאתי כאן, גם לכם יצא דג סלמון עסיסי, מדויק וטעים
במקסימום. אז רוצו להכין וספרו לי איך יצא :)
מחכה כבר לשמוע שיישמתם ומהיום גם לכם יש מנה מטורפת, כמה רמות מעל...
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!
2 תגובות
לא צריך להשרות את הדג בתוך המרינדה?
לאיזה גודל קוביות צריך לחתוך את הדג?
כמה זמן אפיה?
היי יקרה,
משרים את הדג לפחות שעתיים ומקסימום 24 שעות.
את הקוביות חותכים לריבועים בגודל 4*4 ס״מ.
אפיה 6 דקות לקבלת שיפודים עסיסיים.
8-10 דקות אפיה למי שאוהבת סלמון אפוי היטב.
בהצלחה:) פנינה.