בגרמניה, דוכנים של לביבות תפוחי אדמה אפשר למצוא בשווקים כל השנה ולא רק בחנוכה כמו אצלנו.
את הרייבכוכן נהוג לאכול עם רסק תפוחי עץ או סירופ סלק מתוק או שניהם, ואפשר גם על לחם פומפרניקל עם חמאה.
סילאן עובד היטב במקום סירופ הסלק והמנה מוגשת גם עם רסק תפוחי עץ.
אני מציג גרסה משודרגת של קומפוט תבלינים עם תפוחים ואגסים.
קילו תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים גס
2 בצלים, מקולפים וחתוכים גס
2 ביצים
כף קמח
שמן קנולה לטיגון
מלח
לקומפוט:
6 תפוחי עץ, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
2 אגסים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
4 כפות סוכר חום
רבע כפית קינמון
כוכב אניס
מלח
הרייבכוכן: מכניסים את תפוחי האדמה והבצל למעבד מזון עם דסקית פומפייה ומעבדים כדקה.
מעבירים לקערה, סוחטים מנוזלים, מוסיפים 2 ביצים וקמח, מערבבים וממליחים לפי הטעם.
הקומפוט: שמים את האגסים והתפוחים בסיר, מוסיפים סוכר, קינמון ואניס ומבשלים על להבה קטנה עד להתרככות.
מוציאים את כוכב האניס. בעזרת כלי למעיכת תפוחי אדמה מרסקים חלקית את הפירות.
סירופ הסלק: סוחטים במסחטת פירות קשים את הסלקים ואת תפוחי העץ עד לקבלת מיץ.
מעבירים את המיץ לסיר. מוסיפים את מיץ התפוז ומבשלים על להבה קטנה, עד שהנוזל מצטמצם ומתקבל סירופ, להיזהר שהנוזל לא יישרף.
מחממים מחבת גדולה עם שמן קנולה. מניחים במחבת רינג בגודל בינוני וממלאים אותו בתערובת הרייבכוכן עד לגובה חצי ס”מ.
כשהתערובת נתפסת מסירים את הרינג ומטגנים עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג. חוזרים על הפעולה עד שהתערובת מסתיימת.
הגשה: מניחים את הרייבכוכן על צלחת הגשה, לצד כלים קטנים מלאים בקומפוט ומזלפים סילאו מעל.
בגרמניה, דוכנים של לביבות תפוחי אדמה אפשר למצוא בשווקים כל השנה ולא רק בחנוכה כמו אצלנו.
את הרייבכוכן נהוג לאכול עם רסק תפוחי עץ או סירופ סלק מתוק או שניהם, ואפשר גם על לחם פומפרניקל עם חמאה.
סילאן עובד היטב במקום סירופ הסלק והמנה מוגשת גם עם רסק תפוחי עץ.
אני מציג גרסה משודרגת של קומפוט תבלינים עם תפוחים ואגסים.
קילו תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים גס
2 בצלים, מקולפים וחתוכים גס
2 ביצים
כף קמח
שמן קנולה לטיגון
מלח
לקומפוט:
6 תפוחי עץ, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
2 אגסים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
4 כפות סוכר חום
רבע כפית קינמון
כוכב אניס
מלח
אופן ההכנההרייבכוכן: מכניסים את תפוחי האדמה והבצל למעבד מזון עם דסקית פומפייה ומעבדים כדקה.
מעבירים לקערה, סוחטים מנוזלים, מוסיפים 2 ביצים וקמח, מערבבים וממליחים לפי הטעם.
הקומפוט: שמים את האגסים והתפוחים בסיר, מוסיפים סוכר, קינמון ואניס ומבשלים על להבה קטנה עד להתרככות.
מוציאים את כוכב האניס. בעזרת כלי למעיכת תפוחי אדמה מרסקים חלקית את הפירות.
סירופ הסלק: סוחטים במסחטת פירות קשים את הסלקים ואת תפוחי העץ עד לקבלת מיץ.
מעבירים את המיץ לסיר. מוסיפים את מיץ התפוז ומבשלים על להבה קטנה, עד שהנוזל מצטמצם ומתקבל סירופ, להיזהר שהנוזל לא יישרף.
מחממים מחבת גדולה עם שמן קנולה. מניחים במחבת רינג בגודל בינוני וממלאים אותו בתערובת הרייבכוכן עד לגובה חצי ס"מ.
כשהתערובת נתפסת מסירים את הרינג ומטגנים עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג. חוזרים על הפעולה עד שהתערובת מסתיימת.
הגשה: מניחים את הרייבכוכן על צלחת הגשה, לצד כלים קטנים מלאים בקומפוט ומזלפים סילאו מעל.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!