מנה מרשימה וחגיגית במיוחד.
אופן ההכנה נראה ארוך, אך לא מורכב בכלל.
והתוצאה משמחת כל אחד ומשדרגת את שולחן החג.
לקלתית:
1/2 1 כוסות קמח כוסמין 80%
1/4 כפית מלח
כף טימין מיובש*
1/2 כפית אבקת שום
גביע יוגורט טבעי 3%
למילוי:
2 בטטות בינוניות (כחצי קילו)
750 גרם גבינה לבנה 5%
3 ביצים
בצל קטן
שן שום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס X2
1/4 כפית מלח X 2
כפית טימין מיובש X2
מתחילים בהכנת הגבינה.
שמים את הגבינה בשקית בד (אם אין, אפשר להשתמש בגרב). תולים מעל הברז וממתינים בין כשעה עד שלוש שעות לניקוז הנוזלים. ניתן לסחוט את השקית ולזרז את התהליך. הגבינה מסמיכה והופכת למרקם של גבינת שמנת. (משקל לאחר סינון כ-500 גר’).
עוברים להכנת הבטטה.
מחממים תנור ל-170 מעלות. קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות בינוניות (לוקחים בחשבון שבאפייה הן מאבדות כחצי מהנפח).
מעבירים את הקוביות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים כף שמן זית, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס, 1/4 כפית מלח וכפית טימין. מערבבים היטב. לאחר הערבוב מוסיפים לתבנית 1/4 כוס מים רותחים. אופים כ-45 דקות או עד לריכוך (שימי לב שלא יתרככו מדי).
עוברים להכנת הבסיס:
מערבבים קמח, מלח, אבקת שום ועשבי תיבול. מוסיפים את היוגורט וממשיכים לעבד. מתקבל בצק רך ונעים. יוצרים כדור, מקמחים מעט, משטחים מעט את הכדור, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לכל הפחות חצי שעה.
קולפים את הבצל, חוצים ופורסים לפרוסות דקיקות. קוצצים דק דק את השום.
מערבבים בקערה את הגבינה עם הביצים, מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים היטב למרקם אחיד. בצורה זהירה מוסיפים 2/3 מהבטטות האפויות.
מקמחים נייר אפייה, מקמחים את המערוך ומרדדים את הבצק לעלה עגול וגדול. בעזרת הנייר מעבירים את הבצק לתבנית באופן שיישארו שוליים מכל הכיוונים (אפשר למתוח את הבצק בעדינות).
מכסים את הבצק במילוי, משטחים יפה, מפזרים מעל את הבטטות ששמרנו בצד ולוחצים אותן מעט. מפזרים מעל כפית טימין.
מקפלים את עודפי הבצק ויוצרים מסגרת למאפה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
לאחר האפייה מצננים מעט כדי שיתאפשר חיתוך יפה.
*אפשר להחליף בכל עשב תיבול שאוהבים
מנה מרשימה וחגיגית במיוחד.
אופן ההכנה נראה ארוך, אך לא מורכב בכלל.
והתוצאה משמחת כל אחד ומשדרגת את שולחן החג.
לקלתית:
1/2 1 כוסות קמח כוסמין 80%
1/4 כפית מלח
כף טימין מיובש*
1/2 כפית אבקת שום
גביע יוגורט טבעי 3%
למילוי:
2 בטטות בינוניות (כחצי קילו)
750 גרם גבינה לבנה 5%
3 ביצים
בצל קטן
שן שום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס X2
1/4 כפית מלח X 2
כפית טימין מיובש X2
אופן ההכנהמתחילים בהכנת הגבינה.
שמים את הגבינה בשקית בד (אם אין, אפשר להשתמש בגרב). תולים מעל הברז וממתינים בין כשעה עד שלוש שעות לניקוז הנוזלים. ניתן לסחוט את השקית ולזרז את התהליך. הגבינה מסמיכה והופכת למרקם של גבינת שמנת. (משקל לאחר סינון כ-500 גר').
עוברים להכנת הבטטה.
מחממים תנור ל-170 מעלות. קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות בינוניות (לוקחים בחשבון שבאפייה הן מאבדות כחצי מהנפח).
מעבירים את הקוביות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים כף שמן זית, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס, 1/4 כפית מלח וכפית טימין. מערבבים היטב. לאחר הערבוב מוסיפים לתבנית 1/4 כוס מים רותחים. אופים כ-45 דקות או עד לריכוך (שימי לב שלא יתרככו מדי).
עוברים להכנת הבסיס:
מערבבים קמח, מלח, אבקת שום ועשבי תיבול. מוסיפים את היוגורט וממשיכים לעבד. מתקבל בצק רך ונעים. יוצרים כדור, מקמחים מעט, משטחים מעט את הכדור, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לכל הפחות חצי שעה.
קולפים את הבצל, חוצים ופורסים לפרוסות דקיקות. קוצצים דק דק את השום.
מערבבים בקערה את הגבינה עם הביצים, מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים היטב למרקם אחיד. בצורה זהירה מוסיפים 2/3 מהבטטות האפויות.
מקמחים נייר אפייה, מקמחים את המערוך ומרדדים את הבצק לעלה עגול וגדול. בעזרת הנייר מעבירים את הבצק לתבנית באופן שיישארו שוליים מכל הכיוונים (אפשר למתוח את הבצק בעדינות).
מכסים את הבצק במילוי, משטחים יפה, מפזרים מעל את הבטטות ששמרנו בצד ולוחצים אותן מעט. מפזרים מעל כפית טימין.
מקפלים את עודפי הבצק ויוצרים מסגרת למאפה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
לאחר האפייה מצננים מעט כדי שיתאפשר חיתוך יפה.
*אפשר להחליף בכל עשב תיבול שאוהבים
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!